Fiske:

Lokale tips til ørreten i Hallingskarvet

Østre Hol jeger- og fiskerforening tilbyr fiske i 25 vann og elvestrekninger, fra Holsfjorden 543 moh, til 1440 moh i Hallingskarvet nasjonalpark. Her får du deres beste tips.

I noen av vannene Hol JFF tipser oss om her kan ørreten blir riktig fet og fin.

De fleste av vannene ligger inne i selve nasjonalparken. De har også tre hytter de leier ut i området, som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen.

Alle vannene og elvestrekningene Østre Hol JFF disponerer har varierende bestand av ørret. Det største fiskeområdet er den vakre Ynglesdalen. Her ligger over 20 vann og venter på deg. 

Du finner alt fra frodige tjern omkranset av bjørkeskog i idyllisk høyfjellsnatur, til vann i golde og karrige omgivelser oppunder Hallingskarvet. 

"Akkurat passe" ørretbestand

I de 4 vannene nede i selve Ynglesdalen er det ørekyte, og stort sett tett bestand av ørret.

Når du kommer opp til Ynglesvatn, Turisttjern og ikke minst Skarvåntjerna, er ørretbestanden «akkurat passe» og du kan få fine fangster med fisk av ypperste kvalitet.

Enda høyere opp, til Langetjern, Godfjelltjern og Simlenuttjern, er ørretbestanden tynn. Her går det imidlertid enkelte riktig store ørretkubber ...

Felles for alle vanna oppe i høyden er at fisken til tider kan være vanskelig å lure. Her spiller vær og vind en avgjørende rolle. Den flotte naturen her oppe skulle uansett gjøre at du ikke angrer på turen.

Båtskyss er mulig

Utsikt over Ynglesdalen, Hallingskarvet nasjonalpark.
Flott natur, godt ørretfiske og hytter du kan leie midt i alle herlighetene. Med tips fra de lokalkjente i Hol JFF har du alle muligheter for en uforglemmelig tur.

Dersom du ikke vil gå inn til området, enten fra Raggsteindalen og opp Sledaskardet, inn fra Sveingardsbotn over Bøssåne, eller fra Sandbekken inne i Vierbotn, kan du bestille båtskyss på Storestølen Fjellstugu.

Det er en del stier i området, men området ligger ikke langt fra vestlandsværet. Kart og kompass må være med. 

Turkartet ”Hallingskarvet” i Statens kartverks turkartserie dekker hele området. Fiskesesongen er av naturlige årsaker varierende.

Sein isgang

I Simlenuttjern har isen sjelden gått før i midten av juli. I de fleste vann driver Hol JFF en eller annen form for kultivering som utsetting av fisk, teinefiske etter ørekyte, tynnefiske eller prøvefiske.

Fiskekort og hytter på Inatur:

Fiske i Hallingskarvet og Skorpa statsallm.

Fiske i 24 høyfjellsvann vann innen Hallingskarvet nasjonalpark, beliggenhet fra 1006 til 1440 moh, og 5 vann på Skorpa Statsallmenning, fra 1452 til 1466 moh.

Tuftehytta i Hallingskarvet

Hytta har yttergang, kjøkken, stue m/køyeseng, et soverom med familiekøye og hems. Den er godt utstyrt, og har 6-8 sengeplasser. Egnet til helårsbruk. Båt medfølger.

Spennhytta i Hallingskarvet

Nyrestaurert. Gang, stue og kjøkken. Bra utstyrt med fire sengeplasser. Egnet til helårsbruk. Hytta ligger i et fantastisk turterreng og godt fiskeområde. En time opp til Ynglesnuten på 1572 moh.

Steinbua i Hallingskarvet

Gammel stølsbu, ferdigrestaurert i 1990. Ligger sørøst for Finnebotntjern, innerst i Ynglesdalen. Særegen atmosfære. Bra utstyrt. Et stort rom, 3-4 sengeplasser. Ikke egnet til vinterbruk. Har båt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS