Fiskehytter:

10 nye og spennende fiskehytter på Inatur

Drømmer du om å utforske nye elver og vann, eller vil du ha med hele familien på en ferie med gode fiskemuligheter? Da bør du sjekke disse nye hyttene på Inatur.

Hodalssjøene danner et spennende vassdrag med gode næringsforhold. FIskearter er ørret, harr, gjedde, sik og abbor.

Uansett hva du foretrekker, om det er å meite småabbor mens du soler deg, tørrfluefiske etter vakende ørret og harr eller jakt på glupske storgjedder – du finner en hytte som passer for deg på Inatur.

Det kommer stadig nye hytter til på Norges største markedsplass for hytter, fiske og jakt. Her er noen utvalgte ferske hytter for dere som alltid vil ha med fiskestanga på tur:

ElveRo Lodge, "fish out" i Trysilelva

Lodgen har godt med spiseplass og flere stoler og sofaer man k
Moderne og godt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og gasskomfyr med fire bluss. Det er også et stort kjøleskap og fryser.
Hytta på 79m2 har åtte sengeplasser og to soverom. Den har høy standard, dusj, wi-fi og tv.

Bo godt, rett ved bredden av Trysilelva. ElveRo passer for en gruppe som vil ha god standard, uten at det går utover nærheten til naturen. Her kan du se vak fra verandaen og bo midt i et av de beste og vakreste strekkene av Trysilelva. 

Hytta egner seg spesielt godt for en gruppe fluefiskere eller en familie som ønsker en avslappende og sommerferie i flotte omgivelser med mange mulige aktiviteter rammet inn av majestetiske fjellområder. Du får tilgang på fisket i nesten hele Trysil kommune med Trysilkortet.

Du kan oppleve dyrelivet tett hytta. Det er både Ulv, elg og bjørn i området, og villmarksfølelsen er markant, selv om du har bilvei helt fram. Lodgen er godt utstyrt med overbygd terrase med grill og utemøbler, med suveren utsikt over elva.

Les også: Trysil, naturlig ferie for alle.

Gå "on-fish/off-grid" i Hodalen

Hodalssjøene danner et spennende vassdrag med gode næringsforhold. FIskearter er ørret, harr, gjedde, sik og abbor.
Koia har en solid vedovn og et lite bord med utsikt.
Enkeltseng og kjøkkenkrok. På 12m2 får du akkurat det du trenger, men ikke så mye mer.

Denne lafta hytta på 12m2 har hverken innlagt vann eller strøm. Den har vedfyring, en kjøkkenkrok og en enkeltseng. Til kr. 300,– er den perfekt for en ihuga fisker som vil gutse etter de store som svømmer i Hodalssjøene og elvene mellom dem. 

Hodalssjøene på Tolga tilbyr variert fiske etter ørret, harr, gjedde, abbor og sik. De består av flere sammenhengende fjellvann som ligger på en snor etter hverandre. Her finner du også Drengen fluesone, et spennende område med rike klekkinger og gode vademuligheter. Ypperlig for fiske etter stor harr på stille vann. Det fins også en liten bestand av storørret i sjøene. 

Koia har gass til matlaging og nødvendig kjøkkenutstyr og ligger 500 meter fra Nørdersjøen og 150 meter unna gårdstun med tilgang til bad. 

Nordgården ved Møkeren på Finnskogen

Hytta ligger ved Møkeren, litt unna gården.
Hytta er komfortabel og fint innredet.
Det er gode lysforhold og flott utsikt.

Komfortabel hytte nær vannet, med badestrand og turstier innenfor rekkevidde. Gapahuk, robåt og sykler til låns som en del av leia. Det skorter ikke på eventyrmulighetene på Finnskogen med denne hytta som utgangspunkt.

Hytta på 48m2 har ett soverom med dobbeltseng, hems med sovesofa og sovesofa i stua. Gode fiskemuligheter i flere gode ørretvann på Finnskogen – Varald Statskog. Gratis fiske i Møkeren ved hytta.

Hytte ved Lommervassdraget i Steigen

Hytta ligger ved Storvatnet i Lommervassdraget, et virkelig spennende sjøørretvassdrag med stor fisk.
Hytta er enkel og funksjonell.
FIskekortet fra Statskog gjelder for Storvasselva, som vist på kartet.

Denne hytta leies ut av Steigen Jeger- og Fiskerforening og ligger ved på Storvasseid ved Storvatnet, nær utløpet av Storvasselva. For å komme deg hit må du ut på sjøen, enten fra Straumfjorden og inn til Straumfjordvatn med båt/kano/kajakk og videre en ½ times fottur fra Straumfjordbotn. Eller du kan kjøre til Nordfold/Alvenes/Saga og videre med båt til Lille Balkjosen/Lommeren. Herfra er det en time til Storvatnet og hytta.

Lommervassdraget som elva er en del av er et av landets beste sjøørretvassdrag. Største sjøørret tatt i 2023 veide 6,5 kilo. Statskog selger fiskekort for laks og sjøørret i Storvasselva og Storvatnet.

Storvasselva er svært rask og de fleste fiskene i denne delen blir tatt på mark eller sluk. Båt kan leies separat. Hytta har et stort oppholdsrom og tre soverom med køyesenger, totalt seks sengeplasser.

Skogskoie ved godt ørretvann i Stor-Elvdal

Den lille koia ligger fint til ved et ypperlig ørretvann, og kort vei fra mange flere.

Denne enkle koia leies utav Koppang Sportsfiskere og ligger på Øst-Kjølen sør for Koppang. Ikke et dårlig tegn hvis du vil ha ørret som nærmeste nabo, noe du får her. Oppe på kjølen ligger et lite fiskeeldorado med ni fiskevann i umiddelbar nærhet. Det følger båt med leia. Koia ligger like ved Negardskroktjern, et av flere vann i området. 

Koia på 22m2 har fire sengeplasser 

Fiskekort kjøpes direkte av utleier. Se plakater i området.

Usjenert fjellhytte i Sør-Aurdal

Hytta ligger fint og usjenert til i fjellskogen på 800 moh.
Stor peis og god hyttestemning.
Godt med sofaer og spisebord.

Hytta på 55m2 har svært usjenertpå 800 moh, nær Hølervannet. Den er oppført i 1980 og noe oppgradert, blant annet med forbrenningstoalett og så du kan ringe den varm. Rundt finner du flotte turområder, gode muligheter for å sykle på både vei og sti og bademuligheter. Det er langt mellom hyttene i dette området så her kan du nyte ro og stillhet etter fisketurene. 

Hytta har åtte sengeplasser fordelt på tre soverom. Passer best for opp til seks personer. Den har ikke innlagt strøm, men solcellepanel. Vann hentes i bekken 50 m bak hytta. Du finner en egen perm med informasjon om området, samt kart på hytta.

Fiskekort for Bagn og Reinli sameige koster kr. 65,– pr. dag og dekker et område på ca. 300.000 daa.

Bellesetra ved Aursjøen i Lesjafjella

Nydelig seter med utsikt over Aursjøen mot Dalsida.
Fjellene i nasjonalparken venter en kort tur fra setra.
Setra har seks sengeplasser og to soverom.

På bredden av Aursjøen, like ved grensa til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark ligger denne trivelige setra. Rett bak setra troner Sørhellhøa med sine 1951 moh. mens du fra kjøkkenvinduet ser utover Aursjøen. Her er du så tett på noen av Norges villeste og vakreste fjellområder og du kan kjøre helt fram, på bomvei. Setra er en god base for alle slags fjellfolk, og fiskemulighetene er mange.

En tur til Svartdalsvatnet gir både høyfjellsfølelse og gode sjanser for fjellfisk. Det er ikke mer enn 2km så turen egner seg for de fleste. Tar du turen inn Skamsdalen er det kort vei til Lesjøen, nok et god ørretvann. Lenger inn kan du fiske ørret i skyggen av Snøhetta. Langs veien på sørsida av Aursjøen kan du komme til innfallsportene som tar deg inn i Dalsida statsalmenning. 

Vannene ved Horrungene er rene ørretvann, mens du i Merrabott- og Vangsvassdragene kan få harr opp mot 1200 moh! Vannene langs veien til Aursjøen er også spennende fiskevann med korte elvestubber mellom. Noe pen røye fins her. Fellesfiskekort i Snøhetta-området eller Fiskekort for Dalsida og Lordalen statsallmenning holder i lange baner.

Astruphytta i Gåsdalen i Meråker

Trivelig hytte i villmarka i Meråker, med ørretvannet Gåsvatn like ved.
Hytta på 30m2 har to sengeplasser
Det følger båt med hytta,. Den ligger i naustet ved Gåsvatn.

Astruphytta i Gåsdalen er en av flere hytter du kan leie av Statskog i Meråker. Den ligger nydelig til ved broa over Gåselva, noen hundre meter fra Gåstjønna. Skarvan og Roltdalen nasjonalpark ligger i vest med en rekke spennende fiskevann en drøy times marsj fra hytta. Det er 6km på merka sti fra vei sommerstid.

Området er populært blant småviltjegere, men ta for all del med deg fiskestanga opp til Gåstjønna hvis du er her om sommeren. Statskogs Norgeskort for innlandsfiske dekker området.

Usjenert hytte på Våmårtveit i Vinje

Selvfanget ørret til frokost?
Fantastiske turmuligheter!
Koselig peis og varm ovn.

Nyt stillheten mellom øst og vest i denne nyoppussede hytta med gode solforhold og tur- og fiskemuligheter i alle retninger. Fiskekort for Våmårvatn og flere småvann i området finner du på Inatur.

Hytta har sju sengeplasser og tre soverom, samt helårsvei. Solceller gir strøm til lys og lading. Dusjkabinett på bad kan benyttes med batteridrevet dusj. Godt utstyrt kjøkken med vedovn, gass og gasskjøleskap.

Kroken ved elva Sømåa i Femund-Engerdal

I Femund-Engerdal har du alltid villmarka tett på, uanset t hvor turen går.
Nyt stillheten i Sømådalen.
Kjøkkenet har alt du trenger for å lage god mat til hele gjengen.
Hytta ligger for seg selv, skjermet fra nærmeste gård.

Hytta Kroken ligger skjermet til fra nærmeste gård, kort vei fra elva Sømåa som renner fra Langsjøen til Isteren i villmarkskommunen Engerdal. Den er på 60m2 og har fem sengeplasser og to soverom og passer utmerket for en familie på 3-5. Elva Sømåa som renner like ved er en spennende fiskeelv, med harr som kan bli dugelig stor. På høsten kan sige på større ørret på gytevandring, helst etter et regnskyll.

Hytta har strøm og innlagt vann, samt bilvei helt fram.

Det er ikke lang vei til vannene i Sømåkvolvet, Femunden eller Isteren og alt det andre Femund Engerdal har å by på. Fiskekort for Engerdal kommune dekker alt unntatt Isteren og noen få andre vann. Fiskekort for Isteren finner du her.

Flere tips om fiskehytter

Meld deg på nyhetsbrevet med tips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS