Fiske

Ta Mjølkevegen til ørreten

Hos Vestre Slidre fjellstyre finner du mange store og små fiskevann, som kan by på spenning for både store og små fiskere.

Vakkert på Storfjorden i Vestre Slidre

Mjølkevegen gjennom Vestre Slidre tar deg gjennom et vakkert landskap med flere hundre aktive støler, som fortsatt driver tradisjonell stølsdrift og melkeproduksjon på fjellet. I statsallmenningen finner du mange store og små fiskevann, som kan by på spenning for både store og små fiskere.

Vann, bekker og elver overalt

Her kan du fiske en hel sommer, uten å gå tom for fiskeplasser. Både vann, bekker og elver kan overraske med flott fangst. Blant fluefiskere er blant annet Buaråne en kjent strekke.

Buaråne er en spennende elvestubb på ca. 1 km, som renner fra Mosvatnet og inn i Storfjorden. Elva er stilleflytende, med både grunne og dype kulper. Det er enklest å fiske fra østsiden av elva. Både flue, mark og små spinnere kan gi flott uttelling i den smått berømte Buaråne.

I Buaråne kan det gå virkelig flotte ørreter.

Matkista har et forlokkende navn, og ligger en kort vandretur fra Mjølkevegen. Her har Vestre Slidre fjellstyre en åpen bu, og båt liggende til fri bruk. (Husk redningsvester). I Matkista går det både ørret og abbor. Størrelsen på fisken varierer, stor fisk er mulig, men det mest vanlige er nok tre til fem fisk på kiloen.

Sommerdag med fluestang i Matkista
Sommerdag med fluestang i Matkista
Fjellstyret har båt til utlån ved Matkista
En liten vandretur gjennom fjellbjørkeskog og du er ved Matkista
Fjellstyrets åpne hvilebu

 

Mosvatnet byr på ørret av god kvalitet og fiske over 700 gram er ikke uvanlig, men det er ingen tett bestand av ørret, i følge fjellstyret. Det finnes også litt abbor i vannet og både ørreten og abboren går over på fiskediett når den kommer over en viss størrelse. Vannet er over tre kilometer langt og det meste er fiskbart, med god mulighet for fangst. Vestre Slidre fjellstyre og Vestre Slidre jeger- og fiskerforening har en båt til leie, som ligger på østsiden av vannet og kan leies på Inatur. 

På utkikk etter ørreten i Mosvatnet
Utleiebåt gjør det enklere å fiske i Mosvatnet

 

Storfjorden et godt navn på denne virkelig store innsjøen. Ørreten her er rød i kjøttet og av svært god kvalitet. Vanlig størrelse i Storfjorden er tre til fem hundre gram. Det finnes også abbor som kan vokse seg store her. Storfjorden er et av få vann i området der det er lov med påhengsmotor, noe som kan gjøre fisket enklere i denne store sjøen. Det er også mulig å kjøpe oterkort fra Vestre Slidre fjellstyre. Det er flere plasser å sette ut båt, blant annet ved Buaråne, Haugvørpe og Baklia. 

To minutter etter at bildet ble tatt, gikk ørreten på akkurat her.
Både flott abbor og ørret i Storfjorden
I Storfjorden kan det lønne seg med båt.

Blant andre spennende fiskevann i Vestre Slidre er det verdt å nevne Nørre og Midtre syndin, Grønsenn og Rensenn. Det finnes også spennende muligheter for elvefiske nord i Storfjorden mot Vang kommune. På Vestre Slidre fjellstyres hjemmesider finnes en god fiskeguide til enda flere av vannene i statsallmenningen.

Finn på Inatur: 

Fiskekort fra Vestre Slidre fjellstyre

 

Tak over hodet

Det er flere hytter til leie på Inatur i kommunen. Fjellstyret har blant annet to flotte hytter, med perfekt beliggenhet for fisketurer.

Buarånbue ved Storfjorden

Vestre Slidre fjellstyre har nylig satt opp en virkelig flott hytte langs Storfjorden, i gangavstand også fra Buaråni. Hytta er topp moderne, men panel og takheller er hentet fra en gammel låve i området. Noe som gir stedet en helt unik karakter. I Buarånbua er det to soverom og en hems. Sengeplasser totalt til seks personer. Og som en ekstra bonus på kalde vinterdager - hytta har egen vedfyrt badstue. 

Ny hytte, med materialer fra en gammel låve. Buarånbue er en unik plass til leie fra Vestre Slidre fjellstyre.
Romslig og lyst i Buarånbue
Badstua i Buarånbue

 Bestill overnatting på Buarånbue

 

Mjølke-Lars bua 

Flott hytte midt i Vestre Slidre statsallmenning. Her er det vei helt frem om sommeren og vinterstid ca. seks kilometer inn fra Buaråne. Flott turterreng og fiskemuligheter i Mosvatnet rett utenfor hytta. Båt og fire redningsvester følger med hytta.

Mjølke-Larsbua ved Mosvatnet

Bestill overnatting på Mjølke-Larsbua

Finn flere hytter til leie i Vestre Slidre 

Få flere turtips på mail

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS