Hytter:

Sommerens siste nytt i utleiehytter

Fra tretopphytta ved foten av Trollheimen til en unikt plassert hytte ved Gjende – blant disse nye hyttene på Inatur finner vi noen virkelig godbiter for turfolk, fjell- og fluefiskere.

Tretopphytta i Romundstad i Rindal er et imponerende skue med fantastisk oversikt over terrenget i nærheten.

Frister en helt spesiell tretopphytte med jakt- og fiske utenfor døra, hytter med høy standard og godt fiske, eller hytter med moderat standard og minst like godt fiske? Hva med hytter i ikoniske fjellområder og hytter ved elver med laks- og sjøørret i tillegg til rike turmuligheter i norsk vill natur?

Stadig flere hytteeiere oppdager fordelene med å leie ut hytta på Inatur, og flere hytter blir derfor tilgjengelig for enda flere inaturbrukere. 

Vinn-vinn for leier, eier, klima og natur! Og kanskje til litt hjelp nå som sommerferien kommer som julekvelden på kjerringa.

Her er hyttene:

Romundstad Tretopp Panorama

Her har du full oversikt. Ikke bli overrasket om du ser flere elg enn folk her.
Den store terrassen er et naturlig oppholdssted i treeet.
Tenk å våkne opp her ...
Her er det morsomt å lage mat.

I Rindal kommune ved Trollheimen finner du denne spektakulære tretopphytta. Her kan du kombinere turliv, glamping, naturfoto og jakt og fiske. (Ikke bli overrasket om du kan finne godt med bær og sopp av første klasse også.) 

Den unike tretopphytta er nybygd og har fantastisk fjellutsikt, skiløyper 150 m unna, høy standard og alle fasiliteter du trenger for et fantastisk opphold i tretoppen.

Fiskekort og småviltkort for en person i Rindal utmarkslag er inkludert i leia, så både grov fjellørret og trøndertiur er innenfor rekkevidde.

Bo på tretopphytta

Enkel hytte i nydelig seterdal på Volda

Laurdalen er en eventyrlig seterdal nær VOlda.
Nyt stillheten og lad batteriene her.
Den neste turen starter ved dørstokken.

I Laurdalen vest for Bjørkedalen, mellom Nordfjordeid og Volda kan du nyte naturen og stillheten i et klassisk seterstølsområde du bare deler med noen få andre seterhus. 

Hytta på 15m2 har to sengeplasser, solceller gir strøm til kjøleboks, lys og lading. Maten lager du på gassbluss.

Det er turmuligheter i alle retninger, enten du vil finne den beste utsikten over fjordene, fiske laks og ørret i Bjørkedalsvatnet eller gå på jakt. 

Bo i Laurdalen

Stor hytte ved ørretvann på Hardangervidda

Stor og velutstyrt hytte med alle fasiliteter i et nydelig fjellterreng sør for Møsvatn.
God plass i stua så alle kan slappe av mellom turene i fjellet.
Kjøkkenet er rigget for skikkelig matlaging.

Her kan dere boltre dere på en praktfull hytte på 140m2 med høy standard, vann, strøm, dusj, wc, båt og alt du kan tenke deg av kjøkkenutstyr. Hytta har fin utsikt, badstue og rommer lett en stor aktiv familie eller annen gjeng friluftsfolk. 

Det er flotte turmuligheter i fjellene sør for Møsvatn hele året, på ski eller til fots. Nedenfor hytta ligger Angersvatnet hvor det er ørret. Båt er også tilgjengelig.

Bo ved Angersvatnet

Idyllisk hytte på Finnskogen med gode fiskemuligheter

Den lille hytta på 25m2 har sengeplass til fire.
Hytta er enkel, men helt ny. Gass til matlaging og kjøleskap.
Soverommet har to toetasjes køyesenger.

Kongsvinger Jeger- og Fiskerforening leier ut denne hytta på ved Holmtjern på Varaldskogen. Hytta er helt ny og et meget godt utgangspunkt for fiske og friluftsliv. 

Foreningen tilbyr sammen med Statskog også fiske etter ørret, abbor og gjedde i en rekke vann og tjern på Varaldskogen. De har også flere hytter. Kongsvinger JFF setter årlig ut ørret fra 4-700 gram i flere vann. Det tas ørret over kiloen hvert år i flere av dem. 

I Bjørntjennet er ørret eneste fiskeslag. Stor ørret fins der. Kun fluefiske er tillat. Sjekk også Vikeråa, en spennende liten skogselv som kan overraske på god vannstand.

Bo på Varaldskogen

Enkel hytte ved Gjendesheim

Hytta med fire sengeplasser ligger i et nydelig landskap med turmuligheter i alle retninger.
Hytta har gass til matlaging og strøm fra solceller.
Stue med peis for de beste kveldene etter opplevelsene i fjellet.

Her kan du gjøre et kupp av en hytteferie ved foten av Jotunheimen, midt i smørøyet for noen av Norges flotteste fjellturer. Hytta leies ut av Ottadalen Bussarbeiderklubb. 

Denne hytta ligger bokstavelig talt ved porten til Jotunheimen. Bare noen hundre meter unna er sagnomsuste Gjendeosen, stedet der Sjoa renner ut fra Gjende mot Øvre Sjodalsvatn før den kaster seg ut i voldsomme stryk på vei for å møte Gudbrandsdalslågen.

Vil du fiske ørret behøver du ikke gå lengre enn til Sjoa nedenfor hytta. Fra utoset av Gjendeoset til Øvre Sjodalsvatn er en veldig spennende elvestrekning for fluefiskere, mens Bessvatnet og Øvre Leirungen med innløp- og utløpselv er gode ørrettips som også dekkes av fiskekort fra Vågå fjellstyre. For fiske inne i nasjonalparken anbefales fiskekort for Jotunheiemen.

Bo ved Gjende

Ferieboligen Fjordtun i Eresfjord

Nyt landsbylivet på Vestlandet, med lakseelva Eira og fjellene som naturlig scenografi.
Eira er en vakker elv som renner fra Eikesdalsvannet til fjorden nedenfor.
Huset har alt du trenger for et komfortablet opphold.

Denne eldre og sjarmerende ferieboligen ligger fint til i Eresfjord, nær lakseelva Eira, fjorden og de majestetiske fjellene i denne delen av Norge. Du kan bade i sjøen, besøke Eikesdalsvannet og den vakre dalen det ligger i – eller bare slappe av og nyte landsbystemningen på Fjordtun.

Huset har to soverom og fire sengeplasser, er godt utstyrt med det du trenger av utstyr til vask- og matlaging. Nærmeste matbutikk er 750 meter unna. Båt med motor kan leies på forespørsel.

Bo på Fjordtun

Gammelhusdalen ved Trysilelva

Hytta ligger usjenert til ved bredden av Trysilelkva i Gammelhusdalen, et jakt- og fiskeeldorado!
Her kan du slappe av og la elvebrusen følge med i drømmeland. Det er av og til der storfisken biter best.
Vaker det? Du behøver ikke å gå langt for å se om det er aktivitet på elva.

Dette gamle skogshusværet har harr, ørret storfugl og elg som nærmeste naboer. Stedet er litt oppstrøms Engeroset hvor elva fra Engeren møter Trysilelva. Ett fiskekort dekker nesten alle vann og vassdrag i kommunen. I Trysil er det lett å være sportsfisker. Koia ligger på en stille og usjenert plass hvor elvebrusen får deg i den rette stemningen.

Du kan ta med deg fiskestanga og fiske fra hytta og opp- eller nedstrøms, eller utforske alle de andre mulighetene i Trysil. Det er mer enn bare ski og sykkel.

Sjekk også de andre hyttene du kan leie av Trysil kommuneskoger AS.

Bo i Gammelhusdalen

Kosebu i Nesfjellet 

Hytta ligger ved et rolig og lite trafikkert stølsområde.
Her er det god plass til kos.

Nydelig plassert hytte 787 moh. øst for Myking på Nesfjellet. Hytta har flere fiske- og badevann i nærheten, og ligger i et eldorado for ski- og sykkelinteresserte. Til Nesbyen sentrum er det ca .15 km. hvor du finner det meste du skulle trenge, som dagligvareforretninger, kjøpesenter, vinmonopol og flere spesialbutikker.

Kosebu har fem sengeplasser og to soverom, strøm (220v) fra solceller og gass til kjøleskap og matlaging. Vann må hentes og fylles på tank. Det går bilvei helt fram. Det er fint å sykle på fjellveiene i området. 

Nesbyen har et aktivt sykkelmiljø for stisykling og det tilrettelegges stadig for nye sykkelstier rundt om i kommunen, se Sykkel i Nesfjellet.

Bo på Kosebu

Skogshytte ved Unsetåa i Rendalen

Hytta ligger nær flere svært spennende fiskeelver og du kan plukke bær og sopp rett utenfor døra. Jakte også hvis du vil..

Denne koselige hytta har jakt-, fiske- og turmuligheter i fleng rett utenfor døra og ligger svært usjenert til omgitt av Rendalens utallige fjell, skoger, elver og vann. Kort vei til flotte turområder som Tegningfallet og Fiskarvollen, badestrand, fiskemuligheter og jaktmuligheter. Her kan du jakte fra hytteveggen.

Hytta har seks sengeplasser, strøm, peis, vedovn og gassov. Det er bilvei helt fram som brøytes på vinterstid. Godt med merka skiløyper like ved.

Bo i Rendalen

Flere hyttetips finner du her:

Få de siste turtipsene rett i innboksen

Meld deg på vårt nyhetsbrev om hytter, fiske, jakt og friluftsliv i Norge

Powered by Labrador CMS