Hytter:

Hytter i sjøkanten

Det er fortsatt mulig å sikre seg en rimelig sommerferie ved sjøen på Inatur.no, men de mest ettertraktede ukene i juli går fort. Her får du noen utvalgte hytter, rorbuer, hus og et fyr ved havet fra Risør til Ringvassøy.

På Inatur kan du blant annet leie dette flotte huset på Helgelandskysten. Her kan dere fiske egen mat og oppleve den unike naturen i denne delen av landet.

Engen du vil ha kort vei til en barnevennlig strand, fiske torsk, kveite og sei eller padle kajakk i skjærgården, finner du en hytte, hus eller rorbu som passer for deg på Inatur.

Disse sjøhyttene er ofte veldig populære og blir booket tidlig, men det er fortsatt mange muligheter. 

Her får du noen utvalgte hytter hvor det fortsatt er ledige perioder i sommermånedene. 

Hus med utsikt på Helgelandskysten

Helgelandsnaturen har noen av de flotteste kystlandskapene vi har i Norge, og fisket i fjorden er suverent. Her kan turfolk i alle aldre boltre seg skikkelig.
"Solhaug" er et typisk kysthus, men pusset opp for økt komfort.
Storkveite er en fullt oppnåelig drøm på Helgelandskysten.

"Solhaug" ligger på Hamnøya i Vevelstad, et nydelig område med utsikt til De Syv Søstre. Huset er bygd i 1927, men pusset opp i flere omganger siden da. Hytta egner seg godt for deg som vil fiske i sjøen og oppleve den unike naturen på Helgelandskysten. Hytta har også dykkerkompressor, så sportsdykkere kan oppleve den fantastiske naturen i det rene klare vannet langs kysten her.

Hytta har seks sengeplasser og fire soverom, innlagt strøm og vann og og et godt utstyrt kjøkken med elkomfyr, oppvaskmaskin, vaffeljern og kaffetrakter.

Perla i Sandefjord

Perla ligger like ved stranda og har nydelige uteområder dere kan boltre dere på.
Kort vei til en nydelig og barnevennlig sandstrand.
Panoramautsikt over sjøen fra stua.

Superkoselig hytte i Skjelvika i Sandefjord, bare 50 meter fra saltvann. 200 meter unna finner du en flott badestrand (Skjellvika badestrand.) Hytta har et flott uteområde med gressplen for barna. Kyststien og de flotte turmulighetene den leder til ligger like ved.

Fra den åpne løsningen for stue og kjøkken kan du gå rett ut på den store terrassen hvor du finner en sofagruppe og spisebord og stoler. Hytta har god standard, innlagt strøm og vann, kjøkken med stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, brødrister, vannkoker og kaffemaskin, samt stue med sofagruppe, peisovn, TV og internett.

Hytta har ni sengeplasser og fem soverom.

Nyoppusset hytte med kaiplass i Valevåg nær Stord

På denne hytta i Valevåg ved Stord bor du helt i sjøkanten med en stor terrasse og egen kai.
Fantastisk spiseplass nede ved vannet.
Den nyoppussede hytta passer godt for enslige eller par med 1-2 barn eller to par.

Hytte med sjarm som egner seg for ferier med fiske, dykking og andre typer vannsport. Hytta ligger ikke langt fra Haugesund og Stord. Den lille hytta på 30m2 har fire sengeplasser og to soverom. Det er innlagt vann og strøm. Dusj fins i et tilbygg. 

Hytta har en stor terrasse med sittegrupper og det er også en stor kai ved sjøen som også kan benyttes. Tilgang til naust like ved hytta. Båt kan leies. 

FIne turmuligheter i nærområdet og nabokommunene Stord, Fitjar og Bømlo.

Sjøhytte på Hvaler med kajakker og båt

Fra hytta ser du rett over til Færder fyr. Den ene delen er glasset inn så du kan nyte utsikten på dager med kraftig vind.
Hytta er lys og romslig med utgang rett til plattingen. Den har alt du trenger av innlagt strøm, vann, dusj, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin, gassgrill og pizzaovn mm.
Godt utstyrt kjøkken hvor dere kan lage deilig sommermat til hele gjengen.

Denne hytta på på Asmaløy ble pusset opp i 2011 og har høy standard, kort vei til badestrand og gode solforhold. Utsikten er nydelig. Du ser rett mot Færder fyr fra hytta og en halv kilometer unna finner du Brattestø Marina med restaurant, isbar og mer. 

Du kan ikke kjøre helt fram men disponerer parkeringsplass forfire biler 350 meter fra hytta. Hytta på 90 m2 har ti sengeplasser og fire soverom. En stor innglasset terasse lar deg nyte kveldene selv på vindfulle dager. To kajakker og en robåt er tilgjengelig når du leier hytta.

Hjelvikhytta ved Vågstranda

Bo tett på havet på Hjelvikhytta.
Hytta er romslig og komfortabel.
Nyt dagene utendørs med havet som nærmeste nabo.

Denne hytta i Vestnes kommune i Møre og Romsdal er en sjøhytte med vakker utsikt og egen strandlinje. Hytta på hele 200m2 har fem soverom og 12 sengeplasser. Det er gode fiskemuligheter langs stranda. Du kan også leie båt ((Viking 440 m/10Hk) på stedet. 

Går du lei av sjøfiske er hytta en ypperlig base for å utforske mer av landsdelen. Hva med en tur til Trollstigen eller oppleve en vandretur til Romsdalseggen?

Utsiktshytte i Vestbygd nær Lofoten og Vesterålen

I den koselige stua har du panoramautsikt til fjorden og fjellene i sør.
Nyt kaffen på plattingen mens ørna flyr forbi.
Vedovnen holder deg varm.

Her har du panoramautsikt til et skikkelig vilt og vakkert nordnorsk kystlandskap. Du kan se ørna fly forbi mens du koser deg med en kaffekopp på verandaen, før du fisker dagens middag fra svabergene i nærheten.

Hytta har enkel standard og er uten innlagt strøm og vann. Solceller gir strøm til lading og ly og et forbrenningstoalett er installert innendørs. Maten lager du på gass, mens en vedovn holder deg varm. 

Med kun 1 time og 20 minutter til Svolvær og bare 50 minutter til Sortland i bil, passer hytta godt som base for å utforske Lofoten. Ikke glem at området rundt hytta er like fint som Lofoten, men nesten fritt for turister.

Sjøhytte på Asmaløy ved Hvaler nasjonalpark

Stor familiehytte på Asmaløy på Hvaler
Hytta ligger høyt i terrenget.
Stor familiehytte på Asmaløy på Hvaler
Store vindusflater og flott utsikt.
Her kan du slikke sol i timevis.

Hytta ligger 160 m fra havet med utsikt til sjøen og Færder fyr. Det er enkel tilgang til badestrand og kort vei til Hvaler nasjonalpark. Kun 500 m til Brattestø Marina med kiosk. Hytta ligger i et rolig hytteområde og er beregnet på voksne og familier.

Hytta er 90 m² stor og har terrasser mot sør og vest. Den ble bygget i 1972 og restaurert i 2009. Det er tre soverom med åtte sengeplasser.

Bryggerhus mellom Kragerø og Risør

Bryggerhuset ligger usjenert til på et lite småbruk. Med mulighet for leie av alt fra kajakk til sykler, er dette en virkelig ferieperle.
Koselig stue med stor gruepeis, perfekt for å koble av.
Kun fem minutters gange til sjøen og skjærgården..

Midt mellom Risør og Kragerø finner du Levang, et lite sted på en halvøy i nærheten av Portør.

Hytta er et bryggerhus med tilbygg, bevart innvendig i sin opprinnelige byggestil (laftet tømmer) fra tidlig 1800-tallet. Hytta har et enkelt kjøkken med vedovn, kokeplate, benkeplate i furu og vask med innlagt varmt og kaldt vann.

På gården er det kjøkkenhage, høner og (i perioder) sauer. Bak hytta er en platting med sol store deler av døgnet. Her er sittegruppe og grill (og sandkasse).

Kort vei til spa, golfbaner Jomfruland Nasjonalpark. Mulighet for å leie kajakker, kano og sykler (hvis ledig).

Friluftsfyret ved Jærhavet – assistenboligen

Å bo med det mektige Jærhavet som nærmeste nabo er en helt spesiell opplevelse.
Assistentboligen har høy standard og er universelt utformet.
Du kan leie annekset i tillegg til assistentboligen. Da får du til sammen 12 sengeplasser.

Opplev Jæren fra fyret. Her opplever du kraftige stormer og spektakulære solnedganger. og våren kommer veldig tidlig sammenlignet med resten av landet. 

Perfekt plassert i Jærstrendene landskapsvernområde med de karakteristiske rullesteinsstrendene. Det er et svært rikt fugleliv og flott turområde like ved.

Assistenboligen er en av bygningene inne på fyrområdet. Der er det åtte sengeplasser. Blir dere flere kan dere leie annekset med fire sengeplasser til. 

Selve fyret huser i dag en utstilling om plast i havet og en våtmarksutstilling. 

Du kan besøke fyrtårnet i åpningstiden. 

Jøvikstua på Ringvassøya i Troms

Hytta som leies ut av Tromsø JFF er virkelig en persle for alle friluftsinteresserte. Her kan du fiske kveite på formiddagen og fjellørret på kvelden. Og du har kort vei til egen strand.

Jøvikstua ligger i Jøvika ved Skagøysundet på Ringvassøya. Dette er veiløst land. Hytta har elektrisk strøm og rikelig med ved og gass, samt Linder 440 aluminiumsbåt i naustet og i Skarsfjorden.

Medlemmer i Tromsø JFF har også tilgang på jaktterreng. Det er gode fiskevann med ørret i nærheten, og fjorden er full av sjøfisk. Du kan enten gå over fjellet eller ta båt hytta. Du trenger bare egen motor. Båt følger med leia. 

Her kan du lese mer om sikkerhet og adkomst til hytta.

Få flere tips om hytteferier i Norge

Meld deg på nyhetsbrevet med tips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS