Fiske:

Nå starter markafisket!

Det våres i Oslomarka og selv om det enda er lenge til vann etter vann innover er isfrie, er det fullt mulig for de ivrigste å få seg sin første markaørret i dagene fremover. Prøv lavtliggende vann, innos og råker og se etter gruntområder som varmes av sola. 

Burudvann er et artsrikt og lett tilgjengelig nærvann i Lommedalen i Bærum.

Du skal være ganske ivrig for å fiske ørret i Nordmarka i april, men det er langt fra umulig å få en prikkefant på kroken. Det er dog en god sjanse for at du får den i en råk. Østmarka ligger som regel et par uker foran Nordmarka. Det er allerede fiskbart i Tangentjernet og ut sundet i Børtervanna.

Er du skikkelig ivrig er det fullt mulig å få årets første ørret i en råk i Nordmarka.

Det er fortsatt en del snø og is på skogsveiene, så velg riktig fottøy. De siste dagers nattekulde har gjort at skaren og skiføret holder seg i noen dager til, men det er allerede mulig å ta den første sykkelturen med stang hvis man triller noen partier.

Sulten ørret

Ørreten i marka er sulten etter en lang vinter og siden den er vekselvarm oppsøker den varmere vann hvor den også finner maten. Innos fra bekker som renner over sørvendte partier som varmes opp av sola kan være svært gode fiskeplasser på denne tiden.

Oslomarka Fiskeadministrasjon kan melde om at det er åpne os i Småvann og Byvann i Lommedalen. Disse osene kan gi fine fangster før isen går på resten av vannet.

Burudvann i Bærum er trolig isfritt om noen få dager. Vannet er et nærvann med mange forskjellige fiskearter som ørret, suter, brasme og abbor. Vannet er lett tilgjengelig og fint for familier.

Skarselva

Et annet godt tips er å lufte stanga i Skarselva som renner fra Øyungen i Nordmarka til Maridalsvannet. Det er lett adkomst med buss til Hammeren og elva fisker ofte bedre med litt flom. Du får ikke de største ørretene her, men det er et ypperlig sted for store og små markfiskere eller fluefiskere som vil øve på nymfeteknikken og bare ikke orker å vente lenger.

Skarselva starter her, ved demningen i Øyungen. Elva har mye ørret og passer for deg som bare må ha en fisk. Nå.

Det er fortsatt mye is på Øyungen, men stien på østsiden av vannet er bar.

Starter i øst

Følg Oslomarka Fiskeadministrasjon på Facebook for ferske rapporter om fisket i Oslomarka. Husk at med fiskekort fra Oslomarka Fiskeadministrasjon kan du fiske i over 500 vann nær hovedstaden. Med sesongkort kan du også låne deg en båt.

Få fisketips på mail

Meld deg på nyhetsbrevet med tips om fiske, hytter og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS