Fiske:

Nye fiskehytter på Inatur

Enten du er ute etter fjellørret, storgjedde, eller glupsk abbor – fiskehytta finner du på Inatur. Her er noen utvalgte hyttetips for de av oss som alltid tar med fiskestanga på hyttetur.

Du kan bo like ved den fiskerike Trysilelva.

Hytter ved fiskevann er populært, forståelig nok. Hva er vel bedre enn å vandre langs bredden av en ørretelv, eller et fjellvann? Hva skjer rundt neste sving eller i neste vann innover fjellet? 

Siden klassisk norsk sommervær er alt annet enn stabilt er skikkelig tak over hodet og en ovn av og til forskjellen på kos og slit. 

Å kunne utforske nye vann og elver, samtidig som vi har tryggheten og komforten av en hytte er derfor en uslåelig feriekombinasjon for mange av oss. Mange av hyttene med gode fiskemuligheter like i nærheten er også så populære at de må bookes tidlig. 

Heldigvis kommer det stadig til nye hytter på Inatur.no. Her får du sju nye utvalgte fiskehytter, fra store familiehytter med høy standard til små sjarmerende seterbuer.

100m2 ved bredden av Trysilelva

Hytta er den lyse til venstre for låven og annekset.
God plass til deilige måltider.
og en koselig stue.
Du ser rett ned til elva fra tunet.
Trysilelva er full av fiskemuligheter.

Dette er en helt spesiell hytte for alle som er glade i rennende vann. Hytta på bredden av Trysilelva har en tilbaketrukket og fredelig beliggenhet, perfekt for fiskeentusiaster og naturelskere. Hytta ligger allikevel nær fasilitetene i og rundt Trysil Sentrum.

Med denne hytta på 100m2 som utgangspunkt kan du utforske alt det Trysil har å tilby av naturbasert friluftsliv som fiske, padling, sykling og ski.

Les mer om de naturlige feriemulighetene i Trysil her.

Bo på Trysilelva panorama

Liten seterbu nær Åndalsnes. Kun 350,– per natt!

Bøstølen hvor bua ligger er et fantastisk flott seterområde.
Hytta er ikke stor og har helt enkel standard.
Det er uansett mye som er viktigere og vanskeligere å finne enn en hytte med høy standard. For eksempel utsikt og omgivelser som dette.

Enkel overnatting på seterstøl med 1800-talls standard. Omgitt av fjell og vakkert kulturlandskap på Bøstølen i Innfjorden ligger denne lille bua på 20m2. Det er turmuligheter i alle retninger hele året. 

Om sommeren kan du fiske ørret i både Litlvatnet og Storvatnet. Om vinteren er det mange som går toppturer. Kjente turmål er blant andre Hesten, Middagstinden og Nonstind.

Sjekk også disse billige hyttene. 

Bo på Bøstølen

Laftet hytte med båt og ørretfiske i Melhus

Hytta ble bygd i 1918, som bolig for damingeniørene som jobbet på demningen i Samsjøen.
Eierne har beholdt hytta i gammel stil.
Ovnen holder deg varm uansett vær.
Enkelt hyttekjøkken.

Eierne har beholdt hytta i den over 100 år gamle stilen, men har gjort noen oppgraderinger som å installere solceller og bygge et anneks. Hytta som ligger mellom Håen og Samsjøen ble bygd i 1918 til bruk for ingeniørene som jobbet på damanlegget på Samsjøen. Den har historisk sus med en utrolig stemningsfull og romslig stue. 

Det er solcellestrøm for lys og et lite kjøleskap. Den har ikke innlagt vann. Det hentes i bekken ca 150 meter øst for hytta.

Hør med utleier om fiske og båt i Håen.

Bo ved Håen

Olavsbu ved Steinfjellvatn i Sørfold

Den lille jakt- og fiskehytta ligger i et område med ørret som eneste fiskeslag. Prøv småvann i nærheten.
Hytta har et naust med båt.

Hytta leies ut av Fauske & Sørfold jeger- og fiskeforening (Pst: medlemmer av foreningen får rabatt på hytteleia) og er et godt utgangspunkt for fiske i Steinfjellvatnet 150 meter unna, men også i vann og tjern i Moskusdalen og østover mot Faulvatn. Det tas årlig stor fisk i området. Ørret er eneste fiskeslag.

Hytta ligger på sørsiden av Steinfjellvatnet 150 meter fra vatnet. Det tar 2,5 – 3,5 timer etter merket sti fra Lakshola til Steinfjellvatn.

Bo på Olavsbu

Hytte ved Bonsvatn i Bondal

Her har du utsikt rett fra trappa til fiskevannet.
Hytta på 35 m2 har fire sengeplasser og to soverom.
Matlaging skjer på gass. Vann hentes i Bonsvatn.

En snau mil sør for Gaustatoppen ligger denne enkle og koselige hytta i et fantastisk turområde med kort vei til vann og fine fiskemulighet. Den har flott utsikt til Bondal, Bonsnos og selveste Gaustatoppen. 

Hytta er tilknyttet den gamle fjellgården Viken, som ligger i Vikdalen i Bondal, en sidedal til Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark. 

Hytta har vedfyring og gasskomfyr. Det er en dobbeltseng og to køyesenger. Utedo. Du kan leie båt av Reisjå-Bondal utmarkslag og låne båt av utleier. 

Bo ved Bonsvatn

Utsiktsbolig på Søndre Ros, Vansjø

Utsikten kan knapt bli bedre.
Flott kjøkken med alrt du trenger for et behagelig opphold.
Du disponerer egen brygge.
Båtutsett bare 300 meter unna leiligheten. Her er det enkelt å ha med egen båt.

Denne leiligheten ligger bare 50 meter fra vannkanten og har alt du trenger for et spennende opphold ved Vansjø, Østfolds største sjø. Legg til brygga med egen båt eller lei båt av utleier. Båtutsett er bare 300 meter unna leiligheten.

Søndre Ros ligger i den nordre delen av Vansjø med svaberg og innsjøen rett utenfor. Stedet er veldig fredelig og det er lett å koble av her.

Vansjø ligger ved Moss og Rygge og er Østfolds største innsjø og kjent som et svært godt fiskevann hvor rovfiskartene abbor, gjedde og gjørs kan bli store. Vannet har også mort, flire, sørv, brasme, lake og ål (fredet.) 

Bo på Søndre Ros

Familiehytte på Fåvangfjellet

Hytta har en svært god plassering i terrenget med ørretvann i alle retninger.
Hytta har ti sengeplasser og tre soverom.
Her kan du nyte hyttetilværelsen til det fulle.

Nydelig og svært romslig hytte (130m2)  med flere gode ørretvann like i nærheten. Hytta ligger på en inngjerdet eiendom i et rolig seterområde på ca 850 moh. Den har flott utsikt og et stort uteområde. 

Stedet egner seg for aktive familier som liker turer til fots, på ski, med sykkel og med fiskestang i fjellet, hele året. Hytta har innlagt strøm, vann og et godt utstyrt kjøkken, samt vaskerom med vaskemaskin med tørketrommel.

Bo på Fåvangfjellet

Powered by Labrador CMS