Fiske:

Fiske og turer i ukjente Engerdal

Femund-Engerdal har mange gode fiskevann og vassdrag som har vært kjent for sitt gode fiske i over 100 år, og fortsatt er det. Men Engerdal er enormt og har langt mer å by på enn de mest kjente områdene.

Drømmen er der ute.

Femund-Engerdal. Tankene går lett til den enorme villmarka rundt Røavassdraget, de klassiske fluefiskeplassene ved Galten og Isterfossen og  sine med fiskerike vann, elver, bekker og tjern. Disse turene går til mindre kjente områder enn de som er mest beskrevet i friluftsmediene. 

Fisket forvaltes av Engerdal fjellstyre. Du trenger derfor bare fiskekort for Engerdal kommune for å fiske på disse plassene. Husk at barn under 16 år fisker gratis.

1. Hognsjøen og Blakksjøen

Hognsjøbekkbua, en fjellstyrehytte du kan leie i Femund-Engerdal.
Hognsjøbekkbua ligger omtrent 2,5 km fra Hognsjøen..
Mange av fjellvannene i Engerdal har fisk av kvalitet som dette.

Disse to sjøene ligger på kalkrik og produktiv berggrunn. Hognsjøen er et vanskelig fiskevann, akkurat slik storfiskvann som oftest er. For i Hognsjøen kan både ørret og røye bli i godt over to kilo. Blakksjøen har derimot en tett røyebestand som er lett å få.

Engerdal fjellstyre leier ut Hognsjøbekkbua. Bua har flott utsikt over Kvisleflået og Hovdlia naturreservat. Det er 2,5 km opp til Hognsjøen.

2. Mellom Sorken og Elgå

Sånn skal de se ut.

I dette fine og varierte området finner vi en rekke sjøer, vann og tjern med ørret og røye. Her kan du fiske hele året hvis du også liker isfiske etter flott røye. I Volsjøen, Hansbekktjønna, Kjerrtjønna, Høgåstjønna, Stortjønna og Rørsjøen er det muligheter for store eksemplarer.

Vil du ha tak over hodet er utleiehyttene Stenvika, fiskebua ved KrokettjønnaHansbekkvollen, Hansbekkoia, Brenthaugen og Tjønoddkoia gode tips.

3. Krokodillene i Vurrusjøen, Drevsjøen og Sørsjøen

Gjedda er en spennende sportsfisk med kompleks adferd. I Engerdal blir den ganske diger.

Glem harr, røye og ørret. I disse sjøene er det digre gjeddemadammer som gjelder. Årlig tas det flere gjedder på over 10 kg her. Så er du klar for noe helt annet enn forsikte sikvak, finner du det her ...

4. Jyltingsmarka

Dette er et eldorado for padlere og friluftsfolk. Og hvis du ikke absolutt må ha ørret i hver vik har du som plommen i egget som sportsfisker også. Stor harr og diger abbor er det vanligste du får på kroken, men glupsk gjedde og smakfulll sik svømmer også i de flotte kroksjøene i Jyltingsmarka.

Padletur i Jyltingsmarka, Engerdal.
En padletur i Jyltingsmarka er et spennende og familievennlig eventyr i flott natur.

Jyltingsmarka er et ypperlig sted for turer med hele familen, med enkel adkomst og fantastisk urørt natur. Her kan du lese mer om padleturer i Jyltingsmarka.

5. Valsjøen og Gutulia nasjonalpark

Gutulia nasjonalpark ble opprettet i 1968 og er Norges minste. Her inne ligger Valsjøen, et rent ørretvann. Elva Vala renner gjennom sjøen og inn i Sverige. Landskapet rundt Valsjøen er karakteristisk for området og skiller seg klart fra det som er typisk for Femund-Engerdal.

Praktiser sporløs ferdsel og husk at skogen har et særskilt vern i Gutulia. Det er ekstra grunn til å være føre var og gjerne ha med gass- eller spritbrenner så du unngår å brenne bål. 

Denne utleiehytta på Valdalsfjellet er nærmest mens Valldal gård leier ut denne og de andre hyttene du ser der.

Powered by Labrador CMS