Hytter:

10 nye utleiehytter for naturlige sommerferier

Det kommer stadig nye hytter i hele landet og i alle størrelser til på Inatur.no. Her får dere ti nye og utvalgte hytter fra fjell til fjord som passer for ferieturer i norsk natur.

Ønsker du deilige sommerdager ved sjøen. Kanskje vandre langs nesten usynlige stier i fjellet på vei til neste fiskevann og eventyrene de byr på? 

På Inatur finner du over 1300 hytter i alle størrelser i hele landet og de blir stadig flere. Hyttene er alt fra ørsmå krypinn til store hytter med over 20 sengeplasser, så både storfiskere og storfamilier kan finne "sin" drømmehytte. 

Her er ti nye hytter på Inatur.no du kan leie i sommer. Hyttene passer for store og små, familier og venner.

1. Furuly – 20 meter fra badestrand ved Drammensfjorden

Her i Hyggen kan du leie denne flotte utsiktshytta med sju sengeplasser.
Flott utsikt over Drammensfjorden fra spisestua.
Fin stue med god plass i sofaen.

Dette flotte stedet ligger bare en time fra Oslo og er et virkelig funn. Her kan du slappe av på den solrike terassen, mens du nyter utsikten over Søndre Holsjø.

Kano og båt følger med leia av hytta, som ligger i et spennende område for variert fiske og friluftsliv. 

Hytta inneholder ett soverom og stue med sovesofa. Åpen løsning til kjøkken, og bad med dusjkabinett. Anneks med ett soverom med køyesenger og en stue med sovesofa og spiseplass. Stor terrasse med enkelt utekjøkken, gassgrill og sittegrupper.

Bo på Furuly

2. Flott hytte med båt og kano nær Eidsvold

Denne hytta med den fantastiske uteplassen ligger bare en time fra Oslo og kan leies på Inatur.no.
Båt og kano følger med hytta når du leier den.
Hytta er lys, trivelig og sjarmerende.

Her har du et perfekt tilfluktssted for et par, familier eller venner som vil på tur. Hytta ligger rett ved Søndre Holsjøen og har fantastisk utsikt både fra hytta og terrassene. 

Romslig uteplass med flere sitteområder og passer perfekt for lange måltider fra grillen. Både båt og kano er en del av leia.

Bo ved Søndre Holsjøen

3. Hus ved Trysilelva i Trysil Finnskog

Huset ligger like ved Trysilelva i et område med svært gode muligheter for fluefiske, friluftsliv, skikjøring og stisykling.
Godt utstyrt kjøkken og alle fasiliteter.
Stor stue med god plass til sosiale aktiviteter.

Enten du vil fiske i Trysilelva, padle, sykle på de mange stiene i området eller bare samle familie og venner er denne sjarmerende kårboligen fra 1875 et spennende tips.

"Gamlebygningen" er et koselig tømmerhus i 1,5 etasje med flott utsikt over Lutuflon og Trysilelva nord på Finnskogen. Huset ble bygget i 1875 og er en del av et gårdstun med aner tilbake til 1695 og den skogfinske etableringen i området.

Huset på 120m2 har i utgangspunktet fire sengeplasser, men ekstra madrasser kan skaffes ved behov. Her kan du lese flere turtips for Trysil.

Bo i kårboligen

4. Flott og usjenert familiehytte på Vegglifjell

Hytta ligger usjenert til og har fine uteplasser og utsikt til høyfjellet.
Det er mange muligheter for å ta seg et fjellbad nær hytta.
Grillhytta er inkludert i leia.

Hytta ligger på en solrik tomt i skogkanten, 860 moh. med utsikt til fjelltoppene i nærområdet. Hytta har god standard, internett, kjøkken med induksjonstopp, kjøleskap og fryser. Oppvaskmaskin. Bad med dusj, toalett og vaskemaskin. Weber gassgrill på den store terassen.

Vegglifjell ligger mellom Numedal og Tessungdalen, bare to timers kjøring fra Oslo. Landskapet består av fjellskog med vidder og småvann, til høyfjell. Fantastisk utsikt, blant annet mot Gaustatoppen og innover Hardangervidda.

Gode fiskemuligheter i mange fjellvann i nærheten.

Bo på Vegglihytta

5. Spennende jakt- og fiskebu i Hattfjelldal

Leirfjordbua ligger i et område med enorme muligheter for å utforske naturen og alt den har å by på.
Hytta er ikke større enn 23m2 men oser av sjarm.
Kjøkkenet er enkelt med to gassbluss for matlaging.

Leirfjordbua ved Storvatnet i Hattfjelldal er ypperlig utgangspunkt for jakt, fiske og friluftsliv for hele familien. Den trivelige hytta ble oppgradert høsten 2023. For bare 400‚– per natt kan du leie den av Alstahaug & Leirfjord Jeger- og Fiskerforening.

Hytta ligger i et godt område for friluftsliv, jakt og fiske, like ved Austervefsna naturreservat. Spennende ørretfiske i fjellvann og øvre deler av Vefsna-vassdraget.

Bo på Leirfjordbua

6. Familiehytte i Sollia ved Rondane. 

Hytta har en fin spiseplass og et godt utstyrt moderne kjøkken med induksjonstopp, airfryer og alt du trenger for å lage fantastiske måltider på hytta.
Hytta har tre soverom og åtte sengeplasser.

Denne hytta ligger midt i sentrum av alle turmulighetene i Atndalen, samtidig som du kan gå til burtikken. Du kan fiske ørret i krystallklare elver som Atna, Setninga og Vulua eller leie kano og oppleve Atnsjøen på den måten.

Hytta har en stor lys stue i åpen løsning med spisestue og kjøkken. 

Bo i Sollia

7. Bergbu ved Liavatnet i Breheimen

Det er skikkelig hyttestemning i tømmerhytta.
Her kan du sovne i frisk fjelluft,
Utsikten over Liavatnet om høsten er noe for seg selv. Tverrådalskyrkja (2089 moh.) rett fram.

Denne flotte tømmerhytta ligger ved bredden av Liavatnet i Breheimens storslåtte fjellverden, få kilometer fra Sota seter. Hytta er ei håndlaftet hytte satt opp i 2012 i et fredelig hyttefelt med god avstand mellom hyttene. 

Hytta består av kjøkken, stue, to soverom, bad, gang, samt hems. Opptil ni sengeplasser, hvis sengene på hemsen slås ut.

Bo på Bergbu

8. Panoramautsikt på Sørbølfjell, Flå

Den moderne hytta har vinduer i alle retninger og ligger i et flott fjellområde.
Hytta har desgininteriør og moderne fasiliteter. Også varmekabler i gulv.
Hytta på 90m2 har tre soverom og opp til ni sengeplasser.

Her får du en koselig Ålhytte på 750 moh. med fantastisk utsikt til fjellene rundt. Fra hytta er det kun 20 km til Bjørneparken på Flå og 1,5 time til Langedrag Naturpark. Gode muligheter for fjellturer, fiske, sykkel og paragliding.

Stedet egner seg ypperlig for barnefamilier og turglade mennesker, med stort og meget vakkert fjellplatå på 1100-1200 meter like ovenfor hyttefeltet.

Bo på Sørbølfjell

9. Hytte ved Østrungen i Selbu

Hytta på 60m2 har seks sengeplasser og to soverom.
Hytta har et godt utstyrt kjøkken.

Flott hytte som leies ut av en familie på fire, som dessverre ikke har tid til å bruke stedet så mye som de syns det fortjener. Det følger båt (Ciljan 470) med hytta. Elmotor og batteri i hytta. Lades med batterilader. Båten ligger ved naust 300 m fra hytta. 

Hytta har innlagt strøm, men ikke vann. Vannpost ved snuplass 150 m fra hytta. Fiske i Østrungen. Fiskekort kjøper du på Inatur.no.

Bo ved Østrungen

10. Stor familievennlig fjellstue på fjellet i Telemark

Hytta har et imponerende inngangsparti i stil med størrelsen.
Spisestua rommer over 35 gjester.
Fjellstua har flotte utearealer.

Lognvik Fjellstue er en stor tømmerhytte tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg. Området er preget av gamle tun og fjellgårder mellom majestetiske fjell og har mange muligheter for fritidsaktiviteter hele året.

Fjellstua på 600m2(!) tar 22 overnattende gjester og har 8 soverom. Den har et stort, moderne og innbydende kjøkken, spisestue med plass til over 35 gjester, peisestue, bibliotek/tv-stue, underholdningsrom, badstue og mye mer. Her kan du samle storfamilien eller en gruppe kolleger i flotte omgivelser i fjellet i Telemark.

Bo på Fjellstua

Få flere hyttetips på mail

Meld deg på nyhetsbrevet om hytter, fiske og jakt i Norge.

Powered by Labrador CMS