Hytter:

10 hyttetips for sommerferien

Sommeren nærmer seg med stormskritt, men renta er høy og krona lav. Med en av disse flotte utleiehyttene kan du få en uforglemmelig og bærekraftig sommerferie i fantastisk norsk natur til en brøkdel av det en kjedelig tur til Granka koster.

Hellesætre er et av mange nydelige områder du kan utforske hvis du legger sommerferien til en hytte i norsk natur. Her får du ti utvalgte hytter for sommeren.

Sommer og sol. Kveldsbad i et krystallklart vann. Lange dager med naturen som nærmeste nabo. Fiskevak, padletak, sykkel- og fjellturer, men også late dager i solveggen. Sommeren har alt vi og vi kan nesten ikke vente.

Her får du ti utvalgte hytter for naturlige ferier som ikke tømmer sparekontoen, men fyller opplevelseskontoen:

1. Hyttenaust med egen båt på Sunnmøre

Naustet ligger i fine omgivelser helt nede ved Veafjorden.
Naustet har et godt uttsyrt kjøkken og en flott sløyeplass like i nærheten.
Enten du har vært på sjøen eller i fjellet er det godt å slappe av her etter en lang dag.

Med dette naustet som utgangspunkt kan du fiske på fjorden på formiddagen og gå fjelltur etter middag. Du finner det innerst i Austefjorden litt sør for Ørsta. Naustet har både TV og Wi-Fi for de som trenger det. Enda bedre er det at du 200 meter unna har en god sløyeplass. Det er ikke uvanlig å få mye fisk her.

Naustet har sju sengeplasser fordelt på to soverom. Gassgrill og kullgrill er tilgjengelig.

2. Skogskoie ved Kvarstadsetertjernet i Åstdalen

Lad batteriene til utsikten over Kvastadsetertjern.
Hytta passer like godt som utgangspunkt for turer med og uten fiskestang, som til stille stunder med en kopp te og en bok. Du finner virkelig roen her.
Hytta er innredet i klassisk og rustikk stil.

Hytta ligger idyllisk til ved bredden av tjernet, har flott utsikt og gode fiskemuligheter i nærheten. Elva Åsta er en nydelig elv med en ganske tett bestand av mindre ørret i overraskende god kondisjon. Noe harr kan påtreffes, enkelte ganske fine. Du finner også flere ørretvann i området. 

3. Toppen – feriehus med båt og sjel i Evenes

Toppen er et koselig feriehus med utsikt til både hav og fjell.
Skjomtinden kneiser høyt, godt synlig fra hytta.
Den over 100 år gamle bygningen har tonnevis av sjarm.

Dette er et over 100 år gammelt småbruk med super utsikt, båt og gode muligheter for fiske i både ferskvann og saltvann. Huset er også et godt utgangspunkt for jakt, toppturer, randonné, sopp- og bærplukking, eller å oppleve nordlys og stillhet. Huset har sju senger fordelt på tre soverom. Antall senger kan utvides med to. Badet er nytt.

Det er bare 20 minutter fra Evenes flyplass og 40 minutter til Narvik.

4. Olestølen – seter ved foten av Jotunheimen, nær Beitostølen

Denne nydelige gamle setra i et veldig spennende turområde kan du bo på.
Olefjorden innbyr til sommerlige aktiviteter som bading, SUP og fiske.
På Olestølen kan du få følelsen av at tiden står stille.

På Olestølen lever du som i gamle dager, et vakkert seterlandskap med majestetiske fjell rundt deg. Både Jotunheimen og Langsua nasjonalpark er innen rekkevidde. Blir det for strabasiøst kan du ta en dukkert i Olefjorden eller kanskje en runde på SUP?

Seterhuset er en koselig tømmerhytte med peis og romslig sofa i stuen. Vedovn på kjøkkenet og gassbrenner for ekstra oppvarming. 

Setra har seks sengeplasser og ett soverom. Det er bilvei helt fram om sommeren. 

Myhre gård som leier ut setra kan organisere en rekke aktiviteter for dere, blant annet rideturer innover i fjellet.

5. Hyttetun med høy standard nær Rondane

Fra hytta ser du rett inn i fjellheimen i Rondane.
Padleturer på Atna er en morsom aktivitet. Elva er også en spennende ørretelv kjent for ekstremt klart vann og sky ørret, tidvis av anseelig størrelse.
Her kan du nyte utsikten mens du samler krefter og har sosialt samvær i stua med turfølget.

I Blåfjellia ved Rondane kan hele familien eller vennegjengen nyte utsikten, leve friluftslivet og få ladet batteriene. I tillegg til hytta er det et anneks og et "vasshus." Hytta på 25m2 har kjøkken/stue, ett soverom med tre sengeplasser og vaskerom. Annekset og "vasshuset" har til sammen to sengeplasser, toalett, dusj, badstue, grovkjøkken med oppvaskmaskin og stekeovn.

Gode og varierte fiskemuligheter på samme fiskekort i Atnavassdraget og Sollia.

6. Koselig hytte ved Lifjell

Fjellro er en stor hytte med fine uteplasser og overbygd veranda med sittegrupper.
Gode sofaer og peis gir skikkelig hyttekos.
Turmulighetene på Lifjell er mange og varierte, både for erfarne og mindre erfarne fjellfolk.

I et rolig område med skogsterreng finner du Fjellro. Hytta ligger i gangavstand fra flere av toppene på Lifjell. Troganatten, Jøronnatten og Astridnatten er innenfor rekkevidde. For barna kan en tur opp Fantekleiva opp på snaufjellet være midt i blinken. Mye godt bærterreng nær hytta. 

Du kan bade i Seljordsvannet som ligger ti minutter unna med bil, eller i en kulp i en fjellelv i gangavstand fra hytta.

7. Enkel fjellhytte på Hellesætre i Dalekvam

Hellesætre ligger i et nydelig område langt fra nærmeste hyttefelt.
Hytta har et praktisk kjøkken og er en god base for fiske i ørretvannene lenger inn i fjellet. De nærmeste ligger bare noen hundre meter unna.
Kontakt utleier for lån av båt og informasjon om fisket i området.
Området har flere flotte multemyrer du kan sjekke når sesongen er her.

Kun en liten times kjøring fra Bergen finner du denne perlen av liten fjellhytte. Den er  praktisk med fire sengeplasser, vedfyring og gass til matlaging. Det er fem kilometer å gå inn til hytta og hytta ligger helt for seg selv. 

Du trenger ikke sovepose, da det er dyner og puter på hytta. Mer informasjon får du ved booking. Trenger du et skikkelig avbrekk fra bylivet i Bergen er dette stedet et funn.

8. Vakkerbu ved Vakkertjern i "Lille Femundsmarka"

Både sommer, høst, vinter og vår er fine tider på Vakkerbu.
Fin beliggenhet helt nede ved vannet.
Bua er ikke stor men har det som trengs for å kunne kose seg.

Bua i stavlaft ligger i et kjent fiskeeldorado kalt "Lille Femundsmarka." Området ligger på ryggen mellom Storsjøen og Glomma  Hytta leies ut av Koppang Sportsfiskere. Foreningen som ble dannet i 1931 har kjøpt opp nesten tusen mål skog og har enten hele eller deler av fiskeretten i flere vann i nærheten. Den ivrige foreningen tar forvaltningen av vannene på alvor og fisket sies å være svært bra. Kontakt utleier (Koppang Sportsfiskere) for spørsmål om fisket rundt Vakkerbu.

9. Enderudhytta ved Nordre Billingen i Eidskog

Fra badestampen har du utsikt over Nordre Billingen.
Hytta har god plass til måltider og avslapning.
Hytta består av hoveddelen, anneks, forsamlingslokale og et stort uteareale.

Enten du skal planlegge en hytteferie med familie og venner, eller et større arrangement er denne hytta et godt alternativ like ved en badestrand og et stort frilfutsområde. Det er gode turmuligheter i nærheten og et godt utbygd skogsveinett. 

Enderudhytta har to soverom og ti sengeplasser og er godt utstyrt. I tillegg kan du bruke et eget forsamlingslokale med plass til 60 mennesker, skulle anledningen kreve det. Merk at det ikke skal brukes til overnatting. Hytta har også et anneks, gapahuk, bålplass, grill og robåt som følger med når du bor der.

10. Sveheim – med utsikt til Høgevarde

Hytta har god standard og alle fasiliteter som innlagt vann, strøm og dusj.
Fra Sveheim går turene rett frahyttedøra.
Her er det bare å finne fram yatzyblokka!

770 moh. på Sørbølfjellet på Flå finner du denne hytta hvor turmulighetene starter rett utenfor døren. Hytta har sju sengeplasser og to soverom og passer godt for familer eller andre grupper på tur. Utsikten fra de store vinduene på Ålhytta er suveren med Høgevarde i sør.

Fine fjellturer opp til Sørbølnatten og Sørbølfjell sommerstid. Gode muligheter for både fjellvante og uerfarne eller yngre turfolk.

Vil du ha flere ferietips?

Motta nyhetsbrevet med turtips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS