Hytter:

Villmarkshytter for vintereventyr

Savner du stillhet, hvite vidder og fjell i alle retninger? Her er ti hytter hvor det er kortere vei til isfiske, toppturer eller skiturer enn nærmeste nabo.

Flott natur og fin fisk. På Kvernsjøhytta i Snåsa har du alt du trenger.

Mange av hyttene ligger langt fra vei, og turen blir en del av opplevelsen. Noen steder tilbys scootertransport, mens andre krever at du tar skiene fatt. For den eventyrlystne er dette en del av sjarmen og etter en dag ute venter en varm hytte.

Flere av hyttene har gode fiskevann med røye og ørret som de viktigste artene. Andre er et flott utgangspunkt for skiturer og toppturer i områder med rikt dyreliv.

Så langt øyet kan se

Ønsker du noe mer enn en vanlig hyttetur, tilbyr disse stedene unike naturopplevelser langt fra folk. Med venner, familie eller alene – opplevelsen blir minneverdig uansett.

Overnatting i en villmarkshytte gir deg sjansen til å koble av helt. Ingen hyttefelt eller feriebyer, bare fjell, skog og innsjøer så langt øyet kan se. Hyttene har det nødvendige, men er sjelden luksuriøse. Riktig bekledning og utstyr er viktig – spesielt om vinteren. Erfaring og kjennskap til fjellvettreglene likeså.

Med stjernene og nordlyset som tak

Mange av disse hyttene ligger i områder uten lysforurensing, noe som betyr at du kan oppleve stjernehimmelen i all sin prakt. Uten kunstig lys blir naturopplevelsen enda sterkere, og på klare netter kan du ofte se både stjerner og nordlys.

Finn frem ski og truger, pilkeutstyr og vinterutrustning. Sjekk værmeldinga og lytt til erfarne fjellfolk. Her er noen utvalgte villmarkshytter for vintereventyr!

Leinahytta ved Leinavatn i Bardu

Leinahytta fra Statskog SF er en populær utleiehytte i Indre Troms, et av områdene i Norge som ligger lengst fra bilvei.
Hytta fikk nytt kjøkken i 2013.

Denne hytta ligger stille til ved Leinavatn og gir plass til 10 personer. Den er utleid av Statskog SF og gir en ekte villmarksopplevelse med enkel adkomst til fiskevann. Om vinteren kan hytta nås via fiskeløypa eller med hundespann eller snøscooter fra en avstand på ca. 1 km.

Bo på Leinahytta

Kviltjonnhytta i Lierne

Den nye hytta (oppført i 2017) har fantastisk utsikt mot Kviltjønna og Vestre Brandsfjell.
Fjellørreten er av beste slag i vannene nær hytta, og i Snellsteinvatnet kan du få flott røye.
Hytta er lys og trivelig og har en stor sørvendt veranda, gode kjøkkenfasiliteter og godt med plass.

Kviltjonnhytta ligger ved Kviltjønna og har plass til 12 personer. Utleid av Nordli fjellstyre, gir hytta enkel tilgang til fiske i området. Vinterstid kan man bruke snøscooter langs isfiskeløypa, som ligger rundt 10 km unna, for å komme til hytta.

Bo på Kviltjonnhytta

Hytta ved Elgsjøen i Overhalla

Stemningsfull innredning på hytta, med enkel standard og vedfyring. Kjøkkenet har nødvendig utstyr for matlaging.
Hytta ved Elgsjøen vinterstid. Adkomst enten til fots, på ski eller med skuter og løyve, ca. 9 km fra nærmeste vintervei.
Utsikt fra stuen mot Elgsjøen. Begrenset mobildekning gjør at du virkelig kan koble av og nyte naturen.

En enkel hytte på 40 m² med plass til 5 personer, som ligger fredelig til ved Elgsjøen. Her kan du nyte isfiske etter røye og ørret i ro og mak. Hytta ligger ca. 9 km fra nærmeste vintervei.

Bo ved Elgsjøen

Kittanstu i Namdalseid

Det er hele sju meter til nærmeste fiskevann fra hytteveggen.
Enkelt kjøkken med gassbluss.
Tradisjonell hytteinnredning.

Kittanstu, leies ut av Namdalseid fjellstyre, og ligger helt nede ved Sør-Sandvatnet, kjent for godt røye- og ørretfiske. Hytta har plass til fem personer, og ligger 8 km fra vei om vinteren. Nås på ski du kan booke vinterskyss med skuter.

Bo på Kittanstu

Raudtjønnstua i Snåsa

Har du kommet deg inn hit er du virkelig i villmarka.
Hytta er et knøttlite krypinn ...
... og helt fantastisk.

Denne knøttlille hytta på 11 m² ligger midt i villmarka i Snåsa, ved foten av Blåfjell-Skjækerfjella nasjonalpark, godt over tre mil fra nærmeste vintervei. Raudtjønnstua leies ut av Statskog SF, og for å komme hit kan du følge vinterstier på ski eller organisere snøscootertransport.

Bo på Raudtjønnstua

Sottjønnbu i Breheimen nasjonalpark, Skjåk Almenning

Skjåk Almenning er et paradis for aktivt friluftsliv, også i de kalde månedene.
Sottjønnbu i Skjåk Almenning.
Sottjønnbu i Skjåk Almenning.

Denne enkle hytta på 21 m² ligger spektakulært til i Breheimen nasjonalpark, 1475 meter over havet. Med 4 sengeplasser og grunnleggende fasiliteter som vedovn, gassbluss og stearinlys, gir hytta en autentisk villmarksopplevelse. 

Turen opp til hytta tar 2,5 til 3 timer og innebærer en 5 km fottur med 733 høydemeter. Sottjønnbu gir muligheter for isfiske i Sottjønnen og flere toppturer i nærheten. Les disse tipsene fra de lokalkjente i Skjåk.

Bo på Sottjønnbu

Gærbikkhytta ved Gærbikkvatnet i Kvænangen

Å si at hytta ligger fint til er å underdrive kraftig
Hytta er en klassisk gammel skogskoie – rustikk og enkel. men varm og solid.
Stemningen på hytta er helt unik.

Gærbikkhytta, utleid av Statskog SF, ligger ved Gærbikkvatnet i Kvænangen og er del av Statskogs "Fiskeperler." Den tradisjonsrike skogkoia fra 1915 gir enkel overnatting for inntil 4 personer, og området er kjent for flere gode fiskevann, inkludert Dabmotjavri (Ørretvannet). Selv om de beste røyefiskeområdene ligger lenger unna, finnes det mange nærliggende ørretvann, som gir ypperlige muligheter for isfiske i fredelige omgivelser.

Bo på Gærbikkhytta

Nordviksanden (Sandbua) i Femundsmarka

Enkelt, men med en beliggenhet som får deg til å savne den så fort du er hjemme.
Fløtarbua er bygd i 1952.
Enkelt kjøkken.

Nordviksanden, også kalt Sandbua, ble opprinnelig satt opp i 1952 som en fløterbu og ligger idyllisk til i nordøstre Femunden. Med plass til åtte personer fordelt på ett soverom og 50 m², er hytta en enkel, men koselig base for friluftsopplevelser. 

Om vinteren tar turen inn til hytta ca. 1,5 timer til fots fra Langen gjestegård, eller man kan bestille snøscooterskyss om nødvendig.

Bo på Sandbua

Langnesbu i Sørfjorden

Enkel og koselig hytte med et du trenger for å klare deg i felt.
Naturen er ikke noe annet enn spektakulær her, uansett årstid.

Langnesbu, utleid av Bodø Jeger- og Fiskerforening (Bodø JFF), ligger fredelig til i Sørfjorden og byr på enkel overnatting for inntil 5 personer. Hytta har en kombinert kjøkken- og oppholdsrom, soverom med køyesenger, og grunnleggende fasiliteter som vedovn og gassbluss. Vinterstid tar turen inn til hytta rundt to timer til fots fra nærmeste vei, og stien passerer vakre innsjøer og myrlandskap – vanntette sko anbefales. Medlemmer av Bodø JFF får rabatt på leien.

Bo på Langnesbu

Kvernsjøhytta i Snåsa

Flott natur og fin fisk. På Kvernsjøhytta i Snåsa har du alt du trenger.
Hytta har to soverom og seks sengeplasser.
Hytta virker større på innsiden enn på utsiden.

Kvernsjøhytta ligger i glissen furuskog ved østre ende av Kvernsjøen, omkranset av den vakre naturen i Snåsafjella. Med plass til 6 personer fordelt på to soverom er hytta godt utstyrt med solcellebelysning, vedovn, gassbluss og det nødvendige utstyret for en fjelltur – du trenger bare ta med sovepose og personlig utstyr. Vinterstid kan man følge en preparert skiløype nesten helt frem til hytta eller man kan bestille snøscootertransport fra Heia gjestegård, som ligger 7 km unna.

Bo på Kvernsjøhytta

Powered by Labrador CMS