Fiske:

Hytter for høstens beste sjøørretfiske

Visste du at oktober og november er regnet som de beste månedene av flere erfarne sjøørretfiskere på østsiden av Oslofjorden? Du får ikke så mange fisker som om våren, men de du får er gjerne smellfeite sølvbarrer. På disse hyttene er du perfekt plassert.

Sjøørretfiske langs Østfoldkysten bør prøves, også utenfor de tradisjonelle vårmånedene. Vanntemperaturen er fortsatt ganske behagelig, både for fisk og fiskere, og på høsten kan du komme i kontakt med ørret som ikke har gytt det året, men tatt en pause. Og når du har fått en sånn skjønner du hva vi snakker om. Ingen sjøørreter er nemlig feitere og sterkere enn disse ...

Sjøørretriket

Prosjektet Sjøørretriket har bidratt til å restaurere mange bekker langs Østfoldkysten for å gi sjøørreten nye gyte- og oppvekstområder. Frivillige har åpnet og ryddet vassdrag, lagt ut gytegrus og gitt annen uvurderlig hjelp til bestandene i området. Les mer om Sjøørretriket og fiskeopplevelsene som venter deg her.

Langs østfoldkysten er vanntemperaturen ganske behagelig for fisk og fiskere i flere uker til. Med en av disse hyttene som base kan du utforske de beste fiskeplassene både tidlig vår og sen høst. Her får du både ro og fiskemuligheter – og kanskje en kopp kaffe på egen brygge.

Båtliv, kyststier og utsikt

Flere av hyttene har egen båt, enkel tilgang til kyststier og en uslåelig havutsikt. Nyt roen på steder som Hvaler, Råde, Skjeberg og Vesterøy.

For bookinger utover våren lønner det seg å være tidlig ute. Disse hyttene fylles kjapt.

Hytte i vannkanten, Saltnes i Råde

Hytta har en fantastisk hage og utsikt.
Både stue og kjøkken har store vinduer, så du kan følge med på hva som skjer på havet.

Hytta på Saltnes har stor hage og utsikt over havet, med store vinduer i stue og kjøkken som slipper naturen rett inn. Den ligger perfekt til ved verneområdet Saltholmen, kjent for grunnene og vikene som er ypperlige fiskeplasser. Et flott sted også på høsten når sjøørreten er på sitt største. Hytta har seks sengeplasser, to soverom, en Pioner robåt, egen strand og brygge.

Bo på Saltnes

Sjøørretfiske fra kajakk utenfor Vesterøy.
Den gylne timen i skjærgården.

Nostalgisk sommerhytte i Papperhavn

Hytta ligger på den andre siden av et lite sund. Det følger med en liten jolle du kan ta deg over med.
Hytta har en beholdt den tradisjonelle stilen.
Kjøkkenet er enkelt men funksjonelt.

Hytta ligger idyllisk til i Papperhavn, bare 20 meter fra en sandstrand, med tilgang over et sund med en liten båt. Enkel standard med utedo og vann fra sisterne, men innlagt strøm og ypperlig plassering for krabbefiske og skjærgårdsaktiviteter. Hytta har to soverom og fire sengeplasser.

Her er det eventyr i alle retninger, enten du liker å fiske, padle, svømme, dykke, sykle eller bare gå på oppdagelseferd.

Bo på Papperhavn

Stor familiehytte på Asmaløy på Hvaler

Stor familiehytte på Asmaløy på Hvaler
Hytta ligger høyt i terrenget.
Store vindusflater og flott utsikt.

Med nydelig utsikt mot Færder fyr og kort vei til stranden, er denne hytta et utmerket valg for familier. Terrasser vendt mot sør og vest, et rolig hytteområde og flotte turmuligheter setter rammene for oppholdet. Det er enkel tilgang til badestrand og kort vei til Hvaler nasjonalpark. Kun 500 m til Brattestø Marina med kiosk.

Hytta er på 90 m² med tre soverom og plass til åtte personer.

Bo på Asmaløy

Søsterborgen feriehjem ved Skjebergkilen

Stor hytte med 16 sengeplasser.
Koselig spisestue med stor peis.
Spektakulær utsikt over Skjebergkilen.
Veranda med god plass.

Søsterborgen er en stor og rustikk hytte i Gressdal, med fantastisk utsikt over Skjebergkilen. Hytta har plass til opptil 16 personer fordelt på fire soverom, og er perfekt for både store og små grupper. Med kyststien rett utenfor døra får du en rolig og naturnær ramme for sjøørretfiske i høysesongen.

Bo på Søsterborgen

Powered by Labrador CMS