Fiske:

Strivasshytta i Lierne – ørretvann til alle kanter

Strivasshytta er et funn av en villmarkshytte, og et svært godt utgangspunkt for fiske, turer og jakt.

Hytta ligger fint til i fjellbjørkeskogen, med ørretvann og jaktmarker i alle retninger.

Helt på grensen til Lierne nasjonalpark, ved foten av Hestkjølfjella ligger Strivasshytta med gode tur-, jakt- og fiskemuligheter i alle retninger. Hytta leies ut av Fjellstyrene i Lier og ligger i Østre Finnli statsallmenning.

Det er 5km på grei sti inn til hytta om sommeren og 8km om vinteren. Uansett årstid skjønner du raskt at denne hytta er et funn for deg som helst bare vil være på tur.

Spor etter istiden

Det mektige Strifjellet, en del av Hestkjølmassivet, reiser seg til 1225 moh. noen kilometer mot nordøst. Går du rundt Strifjellet kommer du inn i Avandsfjellet, et merkelig og unikt landskap med små bekker, elver og tjern, formet av isen gjennom tusener av år.

Er du mer interessert i ørretfiske enn geologi kan du ta turen rett ned den store kulpen i elva Stria som renner rett forbi. Den er som navnet antyder veldig stri i lange partier, men det fins noen lengre stille loner her og der som bør prøves, spesielt etter perioder med høy vannføring.

Ørret i alle retninger

Hestkjølen i Lierne
Hestkjølen og villmarka rundt er et av Norges villeste områder. Her kan du gå fra vann til vann i ukesvis uten å møte folk.

Storstrivatnet er et ørretvann det er vel vært å fukte snøret i, men sjekk også de mange mindre vannene i området. Utos og innos er ofte gode plasser, og her har du mange av dem. 

Er det godt vær og rolige vindforhold kan du gå østover og fiske i småvannene nordvest og sørøst for Storstrivatnet. Jo lenger øst og nord du beveger deg, jo høyere kommer du i terrenget.

Er været mer ruskete kan du gå i motsatt retning, fiske deg gjennom flere små vann og tjern (med artige navn som f. eks Storfiskplutten) og deler av Stria. Her er du godt nede i skogbeltet og finner lettere ly for vinden og kanskje et ørretvak eller fem ...

Du trenger bare Sørlikortet for å fiske i alle vannene rundt hytta.

Gir Lierne mersmak? Her finner du flere hytter i Lierne. Det er god plass i villmarkskommunen, og Strivasshytta er bare en perle blant mange.

Strivasshytta ved Lierne nasjonalpark

Hytta ligger fint til i fjellbjørkeskogen.
Strivasshytta består av to deler, en hoveddel og en gjeterdel (53 + 20 m2).
Gjeterbua må bestilles ekstra ved å ta kontakt med fjellstyrekontoret.

Alle hyttene i Lierne ligger i eller nær gode jaktområder og med gode fiskevann i alle retninger. Småvannene rundt Strivasshytta er gode stangfiskevann og fjellstyret har en båt som kan leies i Djupvannet, like ved hytta. 

Hytta er ellers godt egnet som utgangspunkt for turer inn i Hestkjølkomplekset.

Vil du ha flere turtips?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS