Turtips som ikke tømmer feriepengene

Krona er lite verdt og renta er høy. Frykt ikke, Norge er fortsatt ditt beste ferieland, målt i kroner, øre og opplevelser. 

Skrevet av

Inatur Norge

De beste opplevelsene lager du selv. Foto: Kristian F. Nesser

Tiden for å legge hele eller deler av ferien til norske fjorder, fjell og daler har sjelden vært bedre. Vi mener Norge er ditt beste ferieland uansett, men nå er det også et av de rimeligste. 

Og hva er vel da bedre enn å oppleve de beste sidene av Norge, kjenne elementene mot huden og den intense gleden ved å tilberede og spise selvfanget fisk i fjellet sammen med familie eller gode venner.

Samtidig vet du at det ikke tømmer feriebudsjettet, så du kan gå høstens turer i møte med lave skuldre.

 

På Inatur finner du hytter i norsk natur i hele landet. Hyttene gir deg tilgang til unike naturopplevelser, og vi vil på stå at de beste av de er gratis. Et område med god plass, godt fiske og fantastisk natur er Skjåk Almenning. Her kan du gå fantastiske fjellturer og fiske i vakre fjellvann.

 

Her får du tre forslag til hvordan du kan finne turer som passer for en familie, en friluftsinteressert vennegjeng og en gjeng dedikerte sportsfiskere.

Familieturen

En hytte og flott natur er egentlig alt som trengs for å skape uforglemmelige ferieminner. På Inatur finner du over tre hundre lett tilgjengelige hytter som passer familier til under 800 kroner per døgn.

En av dem er dette flotte gårdshuset på Stamseter i Skjåk.

 

Dette gårdshuset koster bare 750,– per. døgn, ligger fint til i sørhellinga ved Pollvatnet i SKjåk, og er en fantastisk base for naturlige ferieopplevelser for store og små.
Du behøver ikke gå langt for å finne noe spennende. Det handler bare om å se seg rundt.
Her kan du kjenne på roen og drømme deg tilbake til andre tider, uten tidsklemmer, renteøkninger og mobilmas.

 

Hvis vi bruker dette flotte gårdshuset i Skjåk som eksempel blir prisen for en uke for hele familien dette: 

Hytteleie: 750x7=5250,– Fiskekort (2 voksne, barn fisker gratis): 700,–

Totalt 5.950‚– for en ukes ferie i fantastiske Skjåk Almenning! Vet du om en bedre måter å spare feriepenger på vil vi gjerne høre om det.

Utleier er godt kjent med fiske- og turmulighetene i området og deler gjerne. Du bør også sjekke disse 10 utvalgte fisketurene i Skjåk. Tipsene er rett fra de lokalkjente i allmenningen.

Venneturen

 

Torshovsetra på Løten er en nyrestaurert seter i gammel stil. Beliggenheten gir deg flott utsikt og nærhet til turområdene.
Foran den store peisen kan man slappe av og ta de store samtalene.
Setra har beholdt den originale seterstilen.

 

Det er lite som slår en hyttetur med gode venner i flott natur. På Inatur finner du alt fra fra små krypinn, til kjempehytter, og tips til hytter du kan nå med buss og tog.

Planlegger dere en vennehelg nær byen dere bor i? Du finner hytter nær Oslo, Tromsø og Vestlandet og mer. Bruk søkefunksjonen for å finne en hytte som passer for dere. 

En vennegjeng kan enkelt få seg en uforglemmelig hyttetur på Inatur, men hvor mye koster det? Torshovsetra på Løten ble oppført på 1800-tallet. Den er nyrestaurert, men har beholdt den opprinnelige stilen.

Hytteleie (seks netter): 4.800,–

Er dere seks venner som deler på utgiftene blir det 800,– på hver. 

 

 

Parturen

 

Denne lille hytta i Bærumsmarka er et funn for dere som vil pleie privatlivet, sammen. Turmuligheten rundt hytta er gode og du kommer deg hit fra Oslo sentrum på en snau halvtime
Utsikten er nydelig og best å nyte sammen.
Hytta er liten, men koselig og har alt du trenger for en skikkelig fredelig markahelg.

 

Det er lite som slår det å pleie kjærligheten i naturen. Alt kjennes sterkere når du bare er omgitt av natur og ingen forstyrrelser. Du trenger ikke reise langt for å finne roen heller.

Er dere et nyforelska Oslopar med sans for friluftsliv er Sørstua i Bærumsmarka et funn. Her har du nydelige turmuligheter rett utenfor hyttedøra og kommer deg hit på en halvtime fra Oslo sentrum. 

Området er også fullt av lokalhistorie: Max Manus lå i dekning for tyskerne her under krigen. Stedet er altså perfekt for når dere trenger å gjemme dere litt bort. Med terrengsykler er det lett å komme seg fra hytta over til skogsveinettet i Sørkedalen og resten av marka. 

Langhelg (torsdag til søndag): 2870,– 

 

 

På Inatur finner du alt fra små krypinn, til kjempehytter, hytter for storfiskerelangt fra folk og uten mobildekning.

Sjekk tips.inatur.no for flere rimelige turtips.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter 10 hytter for høstens beste turer

Klare dager og skarp luft! Nyt livet nær naturen på en utleiehytte fra Inatur,

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...

Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.