Hytter med stor ørret som nabo

Med disse hyttene som utgangspunkt kan du fange drømmefisken til sommeren.

Skrevet av

Inatur Norge

Drømmer du om en stor feit fjellørret til sommeren? En gullgul tjukkas som gaper over agnet du har servert på riktig vis, før du ser snøret renne av snella ...

På Inatur.no finner du en rekke hytter ved fiskevann.

Her er fem hytter hvor du med litt flaks, ferdigheter og gode forhold kan fange drømmefisken.

Skjækerhytta i Snåsas villmark

Skjækerfjella, eller Skjækra på folkemunne, er godt kjent som et eldorado for jegere, bærplukkere, fjellvandrere og ikke minst for eventyrlystne fiskere.

Stort sett kan man regne med å få fisk mellom 300 – 1500 gram, men både i Skjækervatnet og i andre mindre vann i nærområdet finnes betydelig større eksemplarer.

Skjækerhytta er en av av Snåsa fjellstyres 12 hytter. Den har god standard, båt med motor og to soverom med fire sengeplasser.

Bestill overnatting

Her finner du fiskekort for området.

Hytter ved Renaelva

Denne koselige hytta ligger perfekt plassert på Deset. Foto: Bjørnar Hansen

Renaelva trenger neppe noen videre presentasjon for ivrige fluefiskere. 

Renaelva er stedet for storfiskjakt med lett utstyr. Elva har hatt en formidabel utvikling det siste tiåret og i dag er det ingen andre elver vi vet om med like stor tetthet av ørret over to kilo, som du har gode sjanser til å få på lett utstyr.

På Inatur finner du flere overnattingssteder som passer for deg som vil fiske i Renaelva.

Les mer om Rena

Barudelvas ørreter er som Indre Troms, vakre og ville og storslagne. Foto: Vegard Veberg

Denne flotte skogskoia ligger snaue 300 meter unna bredden av Barduelva. Elva er en krystallklar drøm for fluefiskere, hvor du i tillegg til stor ørret kan få voksen elvelevende røye.

Hytta har ikke innlagt strøm, men aggregat kan bestilles. Matlaging skjer på gass.

Bestill overnatting

Det Søre Sana mangler av boareal tar den igjen på beliggenhet. Hytta er perfekt plassert på bredden av Storsjøen med tilgang til egen uteplass og diskret strand. Hytta er akkurat passe stor til en – eller to som er veldig glade i hverandre. Foto: Bjørnar Hansen
Soveavdeling til høyre (merk den uttrekkbare gjestesenga i lilla), salong i midten og kjøkken til venstre. Foto: Bjørnar Hansen
Her kan du slappe av ved vannet. Det er mulig å leie båt sammen med hytta.

Denne nydelige plassen på motsatt bredd fra hovedveien gjennom Rendalen passer for én person, eller inntil to som er glad i hverandre.

Hytta passer veldig godt for en fisketur, enten du vil jakte på Storsjøens storørreter, eller utforske litt av alt det andre Rendalen har å by på. Kanskje passer hytta aller best til å bare være til på.

Er dere flere er det mulig å sette opp telt eller lavvo på tomta.

Det er mulig å leie båt sammen med hytta. Kommer du med egen båt kan du sjøsette på Burua, ved Fv 30 (Gamle kongevei) og legge til land ved hytta.

Bestill overnatting

Synnervika ligger 3 m unna fra vannkanten av Femunden. Hytta ble opprinnelig oppført av Røros Kopperverk, men eies i dag av landets største grunneier – Statskog.

De leier den ut via inatur.no og har i løpet av 2015/16 restaurert hytta. Den åpnet for leie igjen i juli 2016.

Bor du her, bor du også ved et av Norges legendariske storørretvann. For å fiske der trenger du Statskogs Norgeskort for innlandsfiske.

Båt er inkludert i leien av Synnervika.

Bestill overnatting

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter 10 gode grunner til å velge norgesferie

Når verdensøkonomien ser bekmørk ut er norgesferie en lys idé! I Norge står kortreiste og miljøvennlige ferieopplevelser i kø.

Fiske Hytter 10 hytter ved fiskevann

Vil du at hele familien skal få fisk? Vi har hytter med fiskerike ørretvann rett utenfor døra. Er du på jakt etter grov ørret og røye? Prøv en hytte i...

Jakt Fiske Hytter Nyt høsten på lavbudsjett

En aktiv høstferie i friluft trenger ikke å koste skjorta.  Årstidens flotte farger lar seg like godt nyte på lavbudsjett.