Snåsatips: Snaufjellvatnet

Snaufjellvatnet og vannene rundt huser ildrød ørret i voksen størrelse. Lokalkjente i Snåsa fjellstyre tipser oss om hvordan vi skal lykkes i Snaufjellvannet.

Skrevet av

Snåsa fjellstyre

Dette er et typisk høyfjellsvann, hvor fiskesesongen på sommeren kan være relativt kort, men intens. Ørreten er knallrød i kjøttet med sølvblank ytterside og god kondisjon. Størrelsen er jevnt over god. Klassisk Snåsafisk med andre ord ;)

Som typisk for slike høyfjellsvann er ørreten noe vrien å komme i kontakt med og den kan være sky.

Fiskere som var mye i området lengre tilbake i tid benyttet ofte sene kvelder og natta til å fiske på Snaufjellvannet. Dette gav ofte mye bedre resultater enn fiske på dagtid.

Vi kaller det "Snåsarød". Foto: Christer Rognerud

Snaufjellvatnet og omkringliggende vann innbyr også til spennende fluefiske, og utstyrt med lett utstyr, gjerne i klasse 4-5 går man spennende tider i møte ved de intense døgnflueklekkingene midtsommers.

Legg heller ikke igjen marken hvis turen går inn til disse områdene. Mange erfarne fiskere har sverget til bunnmeite eller fiske med markdupp på kveldstid i disse vannene, ikke uten grunn …

Selve området er også relativt unikt, siden svært gode fiskevann ligger på rekke og rad innover. Her er det bare å velge og vrake, men pass på å ikke gå forbi de små pyttene uten navn på kartet. De kan romme store overraskelser …

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Tips fra lokalkjente Sikre isfisketips for ørret og røye

Drømmer du om fargesprakende røyer under isen, eller en grov vinterørret? Inatur gir deg tipsene.

Fiske Røyetips fra høst til vår

Fra røya samler seg på varpene på høsten til seinvinteren og vårens kikkfiske i fjellvannene; det kommende halvåret er en spennende tid for røyefiskere.

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...