Fiske:

Fisketips for Snåsa – Ståggåtjønnin

Snåsafjellene har feit fjellørret og vakker villmark. Her får du de beste tipsene til turen.

Ståggåtjønnin på SNåsa.
Ståggåtjønnin lokker med urørt natur og ørretvann i toppklassen

Er du ferdig med å utforske området rundt Bangsjøene og klar for et nytt fiskeeventyr i Snåsafjellene? Her får du flere tips fra de lommekjente i Snåsa fjellstyre.

Ståggåtjønnin og omkringliggende vann er i likhet med Bangsjøene ørretvann i toppklassen. Vannene henger sammen med hverandre og ligger vakkert til i nasjonalparken, like ovenfor bjørkebeltet inn mot Skjækerfjella.

Ørret eneste fiskeslag

Ørret er eneste fiskeslag i Ståggåtjønnin og kvaliteten er upåklagelig. Rød kjøttfarge, god kondisjon og høy snittstørrelse. Ørret over 1 kg er ikke uvanlig.

Vannet er et typisk fjellvann med sprek ørret. Gled deg til lange utras, hopp og sprett!

Vannet har begrensede gytemuligheter, produserer ikke så mange ørreter per år. Du bør derfor utvise måtehold og ikke ta opp for mye fisk, hvis du ønsker at vannet skal beholde kvaliteten i framtiden også.

Fisk av marbakken

Isfiske er også effektivt på Ståggåtjønnin.
Smellfeit fjellfisk av grov kaliber fra Ståggåtjønnin.

Ståggåtjønnin er noe av det ypperste Snåsa kan tilby for fluefiskere som ønsker å fiske i stille vann. Selv om det gjennomgående er grunt, er det mange overganger til dypere vann som ofte holder flott ørret. 

Tar du deg bryet med å bære med deg vadebuksene, når du svært store deler av vannene fra land.

Strømmen som binder vannene sammen er veldig spennende, spesielt for nymfefiske eller med våtflue. De dypere kulpene i elva kan også være interessante på enkelte tider av sesongen. 

Utgangspunkt for flere turer

Ståggåtjønnin ligger også slik til at de utgjør et godt utgangspunkt for en rundtur med fiske i de indre delene av Skjækerfjella.

Det er ingen utleiehytter i nærheten, men er du lysten på en rundtur i Skjækerfjella kan du legge inn en stopp på Ståggåtjønnin, på tur fra for eksempel 
Nåvasshytta til Ryplihytta. Du har gode ørretvann langs ruta hele veien. Du finner flere hytter og utleiebåter fra Snåsa fjellstyre på Inatur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS