Fiske:

Fisketips for Snåsa – Vivassfiskløysa

Det er ikke alltid nødvendig gå så langt for å finne godt ørretfiske. Det er det lett tilgjengelige vannet Øydingen i Snåsa et godt bevis på.

Fiskevann etter fiskevann venter i Snåsas villmark.

Vannet er viden kjent for godt fiske og ørreten i vannet holder god og jevn størrelse, med en snittstørrelse på rundt 400 gram. Kjøttfargen er rød og kondisjonen gjennomgående god.

Tradisjonelt har det blitt fisket mye med flueoter på Vivassfiskløysa og mange har opplevd å komme hjem med svært gode fangster. Området rundt vannet er godt egnet for å dra oter langs land og i slike naturskjønne områder er det duket for mange fine stunder ved vannet.

Prøv grunner nær land

Vannet er gjennomgående relativt dypt til å være et fjellvann, og områdene ved grunnene langs land utgjør de giftigste plassene i søken etter ørrethugg.

Kombiner gjerne fisketuren med vandreturer lengre sør og øst, inn mot og forbi Plukkutjønnfjellet. Her ligger flere vann, uten navn på kartet som bør undersøkes. 

Trolig er det mange som får seg ett nytt «hemmeligvann» her.

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre. Og her finner du flere hytter og utleiebåter fra Snåsa fjellstyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av våre siste turtips!

Powered by Labrador CMS