Hytter:

10 hytter i Snåsas villmark

Snåsa har enorme områder med urørt natur, perfekt for friluftsliv, jakt og fiske. Og SNåsa fjellstyre har utleiehyttene du trenger for en perfekt tur.

Hytta ligger flott til i terrenget og er en flott base for opp til to familier på eventyr. Andorsjøen er godt fiskevann med store mengder kvalitetsørret fra fire til fem hekto.

For jakt- og fiskeinteresserte er Snåsa et paradis. Det er det også for sosppsankere, fugletittere og turfolk - kort sagt alle vi som helst liker å være ute i naturen.

Her kan du høste verdens beste råvarer, mens du opplever noe av Norges flotteste naturområder. (Sjekk disse fisketipsene fra Snåsa fjellstyre.)

Her finner du ti hytter som er ypperlige utgangspunkt for flere turer i Snåsas villmarksområder.

Andorsjøhytta ved Andorsjøen

Hytta ligger flott til i terrenget og er en flott base for opp til to familier på eventyr. Andorsjøen er godt fiskevann med store mengder kvalitetsørret fra fire til fem hekto.

Denne hytta ligger på grensa til Blåfjell-Skjækerfjella nasjonalpark. Det er den største og nyeste hytta til Snåsa fjellstyre og egner seg godt for to familier som vil på tur sammen.

Det er 5 km inn i barmarkssesongen, mens du om vinteren må belage deg på en skitur på 15 km. Du kan også leie skutertransport på vinteren.

Hytta er omgitt av gode til svært gode ørretvann, flotte jaktterreng i statsallmenning og stedvis spektakulært soppterreng. Det følger med båt med hytta.

Almoseteren i Snåsa

Almoseter er et fantastisk sted

Almoseter ligger litt lenger ned i dalen enn Andorsjøhytta, nydelig til ved foten av Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa Kommune. Her kan du padle, fiske, jakte og plukke bær. Du er ikke langt unna gode ørretvann, og like ved renner Storåselva rolig forbi.

Andorfjellet ligger fire omtrent 4 km og snaue 600 høydemeter nord for setra og er også verdt turen for utsiktens skyld.

Seisjøen jaktstue

Jaktstua ligger i villmarka i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Denne hytta ligger ved Seisjøen i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og har fantastisk natur rett utenfor stuedøra. Har du først kommet deg inn hit har du muligheter for et helt liv.

Hytta har et soverom og fire sengeplasser. Det følger båt med som kan brukes på Seisjøen, som har ørret av god kvalitet.

Seisjøen skogstue

Skogstua ved Seisjøen er en sjarmerende tømmerhytte som oser av sjarm.

Skogstua ligger på sørsiden av Seisjøen, i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. I likhet med jaktstua ligger den perfekt plassert for å ta for seg av naturens goder. Hytta har seks sengeplasser og to soverom. 

Hytta har alt du trenger for å leve komfortabelt i den nordtrønderske villmarka. Du kan også bruke båten som følger med, hvis du vil komme ut på Seisjøen når du er på ørretjakt.

Hytte i Storslåtten

Her kan du nyte livet nord i Trøndelag. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske.

Hytta ligger høyt, fritt og solrikt rett over tregrensa i statsallmenningen i Snåsa med god utsikt mot Storfjella rundt Grønningen og langt inn i Sverige.

Det er kort avstand til Ismenningen, og et meget godt utgangspunkt for turer innover mot flotte fjellområder ved Plukkåtjønnfjellet, Vivatnet, Øydingen, Imsdalsfellet, Grønningen og Heggsjøfjellet i et område med gode fiskevann og jaktområder.

Våningshus på fjellgård

Helt inne ved svenskegrensa i Snåsafjellene ligger Holden Fjellgård. Våningshuset kan bli din neste feriebolig.

Holden gård ligger vakkert til ved Holderen i Grønningsvassdraget. Du kan prøve markstanga i Kvernelva som renner fra Skjelbreia ned i Holderen, eller du kan ta beina fatt og sjekke fisket i en av de mange fjellsjøene innen rekkevidde.

Liker du å bade kan du legge deg til på en fin hvit badestrand på sørvestre side av Holderen (sør for holmene).

Buret på Holden fjellgård

Det er totalt seks sengeplasser i stabburet.
Buret er en sjarmerende bolig på en unik fjellgård i veiløst land.

Du kan også leie Buret, et stabbur på Holden fjellgård. Båt er inkludert i leia.

Øydingshytta fra Snåsa fjellstyre

Stemningen er upåklagelig, sommer som vinter

Øydingshytta, en laftet hytte med sjarm og sjel, ligger på et fint nes i Stor-Øydingen. Når du sitter ved kveldsbålet ytterst på tangen ser du rett inn i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Hytta er omgitt av lun og rolig fjellskog med overgang til snaufjell. Det er gode muligheter for fiske i Stor-Øydingen og store jaktområder rundt hytta.

Kasttjønnhytta på Gjefsjøen fjellgård

Kasstjønnhytta er en liten hytte på 14 m2.
Kasstjønnhytta har gode muligheter for matlaging

Denne hytta leies ut av Gjefsjøen fjellgård, og ligger seks kilometer vest for gården. Det er mange spennende fiskevann og jaktområder rundt hytta.

Reinsjølian – seter på Snåsa

Reinsjølian er en gammel seter, med seterstue og gammelstue, vakkert plassert i skogen med utsikt innover Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark.

Setra ligger i fjellskogbandet ca 450 meter over havet, og er godt egnet for overnattting og hytteliv for barnefamilier, innlandsfiskere, jegere, turgåere og pilegrimer.

Tips fra lokalkjente:

Fisketips fra Snåsa fjellsyre

Her får du lokalkjente tips til fisket i en rekke vann i Snåsa. Noen av vannene ligger langt av lei, andre nær vei. Felles for dem er godt fiske som kan passe for alle, fra fluespesielisten til barnefamilien. Du finner det du lengter etter i Snåsas villmark. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS