Fiske:

Fisketips for Snåsa –Skjækervatn og Skjækerhytta

Lyst på en uforglemmelig fisketur i hjertet av de sagnomsuste Skjækerfjella? Snåsa fjellstyre gir deg tipsene du trenger.

Drømmedag i fjellet. Det er ikke hver dag du ser Skjækervatnet som et lakka stuegulv.

Legg turen til Skjækervatnet og fisk sprek fjellørret ved foten av Skjækerhatten!

Skjækerfjella, eller Skjækra på folkemunne, er godt kjent som et eldorado for jegere, bærplukkere, fjellvandrere og ikke minst for eventyrlystne fiskere.

Skjækerhatten, Snåsas høyeste topp (1138 moh), Sukkertoppen, Løysmundhatten, og Stygghatten med flere rager høyt og majestetisk opp i horisonten og gir den ekte og befriende villmarksfølelsen.

Flott tur inn i fjellet

På sommeren kan du vandre langs Skjækerstien fra Snåsa (12 km) eller langs Svillestien fra Steinkjer (9 km). Selv om det er et stykke, er både naturen og ørreten i området verdt strevet.

Ørreten i Skjækervatnet og omkringliggende vann er av god kvalitet og snittvekten er gjennomgående god. De fleste fiskene har rød kjøttfarge, mørk rygg og gullfarget dyp buk. 

Stort sett kan man regne med å få fisk mellom 300 – 1500 gram, men både i Skjækervatnet og i andre mindre vann i nærområdet finnes betydelig større eksemplarer.

Utsikt fra nasjonalparken. Skjækervann ligger til høyre. Hattjønna og Sukkertoppen (Snåsas høyeste topp på 1138 moh.) nærmere i bildet.

Dorging kan overraske

Vannet er stort, så det er en stor fordel at det følger båt med motor hvis du leier Skjækervannshytta av Snåsa fjellstyre

Skjækervatn er ganske grunt i store områder. Når det blir varmt i vannet trekker ørreten ut på dypet, og da kan en passelig dyptgående wobbler dorget etter båten gi deg en kraftig overraskelse.

Alle vann har pen ørret

Skjækervatn er et godt fiskevann for alle aldersgrupper.

Prøv også de mange småvannene i området eller fra land i Skjækervatn. Alle vannene i området har pen ørret og gode standplasser ligger lett tilgjengelig de fleste steder. 

Sett på en liten sluk av typen "Sølvkroken spesial" og fisk den rykkvis inn med varierende hastighet til fisken sitter.

Prøv fluestanga i elvene

Elvestrekningene mellom Nåvatnet, Åsvatnet, Skjelbreien og Skjækervatnet er vel verdt et forsøk med fluestanga ved tilstrekkelig vannstand. 

Her finner du store variasjoner med kulper, stryk med ulik vannhastighet og spennende strømkanter og brekk som skjuler mørke skygger.

Mulighetene er mange hvis du legger turen til Skjækra – skitt fiske!

Skjækerhytta er en av av Snåsa fjellstyres 12 hytter. Den har god standard, båt med motor og to soverom med fire sengeplasser.

Vatn hentes i oppkomme 200m nord for hytta eller i Skjækervatnet.

Fiske og hytter på Inatur:

Vil du ha flere turtips?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS