Fiske:

Fisketips for Snåsa – Grønningen

Snåsa fjellstyre deler villig av sin lokalkunnskap. Her får du skikkelig gode tips om fjellsjøen Grønningen, og hvordan du skal lure de grove ørretene og røyene som lever der.

Grønningen er viden kjent utenfor Snåsas grenser som et særdeles godt vann med fisk av god kvalitet.

Grøningen er viden kjent også utenfor Snåsas grenser for å være et særdeles godt vann som huser fisk av god kvalitet.

Vannet ligger vakkert til ved en av innfallsportene til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark, og er lett tilgjengelig.

Ørret og røye er de artene som er mest interessante for sportsfiskere, men lake finnes også. Ørreten i Grøningen er av meget god kvalitet, med rød kjøttfarge og gjennomgående svært god kondisjon. 

Mulighetene for å få grov ørret er gode og årlig tas mange ørreter mellom 1-3 kg, men betydelig større eksemplarer finnes… 

Røya er også av god kvalitet og vanlig størrelse ligger mellom 300-1200 gram.

Konsentrerte klekkinger

På sommeren er fisket etter stor ørret best fra midten av juni til begynnelsen av juli. Tradisjonelt har redskapsvalget fra båt vært oter og «markdrag». 

Wobblere i naturfarger fisket med relativt høy hastighet anbefales for stor fisk. Fra land kan tradisjonelt bunnmeite være bra, spesielt på kvelden når stor-ørreten trekker inn på grunnere vann på næringssøk.

Fluefiske på Grøningen kan være litt utfordrende fra land, men det bør absolutt prøves. Dybden på vannet er jevn, og fører til en konsentrert periode med døgnflueklekking. 

Klekkingen starter på de grunne partiene midt i vannet, så på den sør-østlig delen og til slutt i den nord-vestre enden av vannet. Du kan derfor følge klekkingen over flere dager. 

Selektiv ørret

Når «døgnflua går» må man være på plass, fisken blir raskt selektiv! Stimer med stor røye går ofte og beiter høyt i vannmassene og en døgnflueklekking i overflatefilmen er oppskriften på rolige «head-and- tail vak» og snellehyl! 

Gold-head nymfer og hareørenymfer fisket med rolige bevegelser er også verdt et forsøk. Imitasjonsfiske over steinbunn med tørrfluer i brunt/oliven kan også gi opplevelser for livet på Grøningen, og stor ørret tar ofte tørrflua kontant.

Isfiske

Aktiv pilking etter røye på isen er populært og kan gi gode dagsfangster. 

Tradisjonelle røyeblinker som Isfloa, Rauto, Titicaca og Lysdraken i fargekombinasjoner med rødt, gult og kobber, agnet med maggot anbefales. 

Er røya i vanskelig humør, og kun dunker i blinken eller smånapper i agnet, bytt til små mormyshka i sterke farger. Overgangene mellom dypt og grunt vann utenfor elveosene, og tangene sør-øst i vannet er gode fiskeplasser.

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre. Du finner flere hytter og utleiebåter fra Snåsa fjellstyre på Inatur.

Få meg deg våre siste turtips!

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Powered by Labrador CMS