Fiske:

Fisketips for Snåsa – Bangsjøan

Tenkt deg på tur i Snåsafjellene? Her får du fjellstyrets tips til det gode ørretfisket i Bangsjøene.

På Bangsjøan kan du komme i kontakt med stor fisk ifølge de lommekjente i Snåsa fjellstyre.

Bangsjøan var opprinnelig tre adskilte vann, men etter kraftutbyggingen ble vannene demmet opp og har blitt til en stor sammenhengende innsjø.

Innsjøen er svært interessant for ørretfiskere.

Vannet ligger i både Steinkjer, Overhalla, Grong og Snåsa kommuner.

Har du kjøpt fiskekort hos en av rettighetshaverne i de ulike kommunene kan du fiske i hele sjøen, uavhengig av kommunegrensene.

Høyt snitt og god kondisjon

Ørreten i Bangsjøan er av meget god kvalitet. Snittstørrelsen er høy og kondisjonen god. Fisken har en fin rødfarge på kjøttet og en sølvblank ytterside. Vannet er stort og har et stort produksjonspotensial med god mattilgang for fisken, og det er gode muligheter for å komme i kontakt med stor fisk.

Siden vannet er demmet opp må fiskere som drar hit på isfiske være oppmerksomme på dårlig is. I og med at Bangsjøan tidligere bestod av tre vann bør det også nevnes at man ved bruk av båt bør være forsiktig i forhold til grunner og skjær. 

Observant må man også være hvis man fisker rundt disse skjærene, da ørreten ofte hugger her!

Fordel med båt

Fiske i vannet er lettest med båt, og tradisjonell dorging med wobblere i ulike fargekombinasjoner vil gi fangst og muligheter for stor fisk. Fiske med oter er også en fin aktivitet for hele familien. Sjekk gjerne de smale sundene med de mange grunnene og øyene. Her står ofte fisken og beiter når det klekker insekter.

Vannet er stort og vinden kan ta godt, så husk redningsvest til alle mann!

Hytter ved Bangsjøan

Det er to hytter du kan leie hvis du skal prøve deg på Bangsjøørreten, nemlig Bangsjøstua og Ytre Bangsjøhytta. Ved å kjøre opp fra Bangdalen eller Overhalla kommer du opp til den vestre delen av vannet hvor det er tilrettelagt for utlegging av egen båt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om hytter, jakt og fiske i Norge

Powered by Labrador CMS