Ledig laksefiske i 2023

Er du på jakt etter laksefiske til sommeren? På Inatur finner du laksefiske i alle prisklasser og i hele landet.

Skrevet av

Inatur Norge

Stor blank laks – det drømmer er laget av.
Foto: Black Fly Eyes

Salg av laksefiske i forskjellige elver skjer til forskjellige tider. I elver med begrenset kortsalg er det ofte lurt å være tidlig ute hvis du vil sikre deg fiske. Alt laksefiske på Inatur finner du her.

Her får du informasjon om kortsalg i en rekke elver og vald med salgstart fra nå til sesongen starter.

Husk å sjekke laksebørsen for de siste fangstene!

 

 

Beiarelva

Nordlandselva lokker stadig fiskere med sin tøffe laksestamme og godt voksne sjøørreter. Den største laksen i 2022 veide inn på respektable 23,5 kilo, mens den største sjøørreten veide 9 kg. Elva kan fiske godt, selv langt ut på sesongen.

På Inatur.no finner du laksefiske på en rekke vald.

Fiske i Beiarelva

 

 

Laukhelle Lakselv på Senja

Laukhellevassdraget tilbyr spennende fiske etter laks. Vassdraget har sine kilder på vestsiden av øya, men renner ut i øst. Spennende lett fiske etter sjøørret, små- og mellomlaks i flott natur, på Norges nest største øy.

Fiske i Laukhelle

 

 

Oselvo i Hordaland

Os Jakt- og Fiskelag selger fiske på fem soner og "Kremretten" i Oselvo. Her kan du finne mange varierte fiskeplasser, som passer for alle fra erfarne fiskere til nybegynnere. Foreningen har en rekke fiskehytter langs elva som brukes av fiskere.

Fiske i Oselvo

 

 

Stordalselva og Norddalselva i Åfjord

Elvene fisker gjerne godt en dag eller to etter nedbør, og er et smart kort å ha på hånden hvis de største elvene i Trøndelag går flomstore. Du kan også ha godt fiske i Stordalsvatnet.

De første laksene i Åfjord ble tatt på åpningsdagen 15. mai.

Fiske i Åfjord

 

 

Målselva

Nå kan du sikre deg laksefiske på flere vald i Målselva. Vil du prøve deg i den sagnomsuste Målselvfossen? Da kan du kjøpe halvdagskort på Inatur. Det er også mye godt tilgjengelig fiske i resten av elva.

Vassdraget har det største nedbørsfeltet i Troms og har en lakseførende strekning på over 140 km og er en av landets lengste lakseelver. Fra den stilleflytende nederste delen, kjent for sitt superbe fiske etter sjøørret, til de øvre villmarkspregete delene, kan Målselv-vassdraget by på lett tilgengelige fiskekort på forskjellige spennende vald.

Fjelltoppene når opp til 16-1700 moh. og jo høyere opp i dalførene du kommer jo tydeligere blir villmarkspreget.

Fiske i Målselva

 

 

Fuglstad laksevald i Åbjøra

I Bindal kommune ligger Åbjøra, en spennende elv hvor det sjelden er trangt om fiskeplassene. Fuglstad laksevald er 6 km langt og har fisket på sørsiden av elva. Øvre grense går ved Brattfossen og Nedre grense ved Gautmoelva.

Fiske på Fuglstad

 

 

Mandalselva

Sørlandets laksemotor er ganske populær blant danske fiskere og vi skjønner dem veldig godt. Deilig vær og mange alternative aktiviteter for familiemedlemmer som ikke drømmer om laks er fint, men elva er verdt reisen i seg selv. Her får du tips om elva fra lokalkjente Stein Grønberg

Noen spennende vald har åpnet salget. Mer kommer fortløpende.

Fiske i Mandalselva

 

 

Nausta i Sunnfjord

Nausta er lakseførende i 12 km og renner ut i Førdefjorden, 13 kilometer vest for Førde og 35 minutt fra Førde Lufthamn. Elva er en av Norges flotteste lakseelver, varig vernet og omgitt av variert og fin natur. Nausta er en ypperlig elv for lett/enhånds fluefiske etter laks.

Fiske i Nausta

 

 

Eira i Møre og Romsdal

Nå kan du fikse deg laksefiske i Eira, en av Norges vakreste lakseelver, midt i spektakulær vestlandsnatur. Og det til den hyggelige prisen av kr. 500,–

Strekket på 8 km forvaltes av Nesset Jeger- og Sportsfiskarlag, som jobber for å fremme interessen for jakt, fiske og friluftsliv i bygder tilhørende tidligere Nesset kommune. De har også noen godt plasserte hytter som passer laksefiskere. Les mer om foreningen og hyttene her.

Fiske i Eira

 

 

Gaula i Trøndelag

Gaula er viden kjent som lakseelv. Ikke bare er det en av Norges aller beste storlakselver, den er også helt uregulert og lar deg friste laksen helt og holdent på naturens egne premisser. Les mer om valdene i Gaula her.

Fiske i Gaula

 

 

Nidelva i Trondheim

Nidelva er en del av trønderhovedstadens identitet og en unik storlakseelv. Elva fikk tidlig et godt rykte blant engelsk laksefiskende adel, sikkert fordi den har en spesielt storvokst laksestamme. Den største laksen man kjenner til på 31,8 kg ble tatt i 1954 av Gunnar Kjelås. Les mer om Nidelva her.

Her kan du ta drømmelaksen midt i sentrum! Noen vald er lagt ut. mer kommer.

Fiske i Nidelva

 

 

Opdal/Ristad i Namsen

På Opdal/Ristad i Namsen har du mulighet til å få ditt livs fiskeopplevelse. Valdet er 1,2 km langt, og grenser mot Grandaunet- og Sellæg-valdet. Valdet har godt drag uansett vannstand, og mange standplasser.

Les mer om Opdal/Ristad-valdet.

Fiske på Opdal/Ristad

 

 

Vefsna

Nordlandselva er en gammel stjerne som er midt i et formidabelt comeback. Stor laks, variert og tilgjengelige fiske og flott natur. Vefsna kan bli mange laksefiskeres favoritt i årene framover.

Noen vald har åpnet salget. Langt flere kommer. Les mer om elva her.

Fiske i Vefsna

 

 

Fusta i Nordland

Laks- og sjøørretelva Fusta ligger bare et kvarters biltur fra Mosjøen, og vi tør påstå at den er en av de aller mest spennende elvene i regionen. Fusta er en middels stor lakseelv, som fiskes effektivt fra land med det aller meste av redskap.

Med Vefsna som nærmeste nabo er den i godt selskap.

Fiske i Fusta

 

 

Ogna

Ogna ligger i Hå kommune på Jæren. Elva strekker seg fra Bjerkreim til Ogna, og er i denne delen av elva relativt rolig og lett tilgjengelig. Den responderer raskt på nedbør, og går fort ned til normal vannføring.

Fiske i Ogna

 

 

Nå blir det enklere å være laksefisker.

Med Inaturs nye laksebørs og FangstApp kan du hele tiden være oppdatert på hva som skjer i yndlingsselva di. Du kan også legge inn fangstrapporter, selv om du er offline. 

Selvfølgelig får du også kjøpt fiskekort i over 350 lakseelver, både på børsen og i appen.

Her finner du appen:

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om fiske, hytter og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Følg laksesesongen på Inatur

På Inaturs nye laksebørs kan du sjekke siste fangster i din drømmelv. Du finner laksefiske fra omtrent 350 elveeiere og -lag i hele Norge på Inatur

Laksefiske Tips fra lokalkjente Tovdalselva mot gamle høyder?

Elva går mot strømmen i laksenorge og leverer gode fangster i de øvre delene. Det er lett å få kort. Blir Tovdalselva din nye favoritt i sør?

Laksefiske Alene med laksen i Åbjøra

Er du klar for somerens lakseeventyr? Fuglstadvaldet i Åbjøra i Terråk er et spennende og tilgjengelig laksevald, med lavt fisketrykk.