Fiske:

Øvre Eira – åtte kilometer laksedrøm

Frister laksefiske i Eira i Eresfjord, en av Norges vakreste lakseelver, midt i spektakulær vestlandsnatur?Hva med fiskekort til skikkelig gunstige priser? 

Eira renner gjennom et idyllisk kulturlandskap omgitt av mektige vestlandsfjell. På glattstrømmer som dette kan av og til laksen la seg lure av en bomber eller en tube fisket med riffling hitch.

– Vi i lokalforeningen har som mål at alle som liker jakt, fiske og friluftsliv skal ha det bra i Molde kommune, sier Ole Johnny Jensen i Nesset Jeger- og Sportsfiskerlag (NJSPFL.)

Foreningen disponerer nesten åtte kilometer (på to sider) av den krystallklare lakseelva Eira.

– Det er ca. 15 høler med mange fiskeplasser. Valdet starter rett nedenfor brua ved Eikesdalsvatnet og slutter ved Tømmerhølen på vestsiden av elva og nedre del av Steinsvollelv på østsiden.

En skikkelig Eira-laks er en opplevelse for livet.
En skikkelig Eira-laks er en opplevelse for livet.
Eira i ROmsdalen. Klart grønt elvevann.
Eira er svært klar og du gjør lurt i å ikke stresse fisken unødig før du begynner fisket.

Flere fiskemuligheter

I tillegg til fisket i øvre Eira, kan du fiske sonen Nausteelva, 700 meter i den flopåvirkede delen. Prøv gjerne etter sjøørreten her når det flør i de mørke timene av døgnet.

– Uansett hvor mye erfaring du har med laksefiske, så skal du trives med å fiske i Eira i Molde kommune. Men ikke glem at det er andre muligheter også. Du kan fiske ørret på høyfjellet om formiddagen, storsei i fjorden på ettermiddagen og avslutte på kvelden med laksefiske i Eira, humrer Jensen.

Kortsalget starter 15.03. kl. 09.00

Bo ved Eira

Har du tenkt deg på laksefiske i Eira bør du sjekke Wadstenhytta. Hytta leies ut av NJSPFL. Du bør nok være tidlig ute for den fylles kjapt opp.

Foreningen har også Sletthølhytta ved Eira. Den har betydelig enklere standard, men beliggenheten er kanskje enda bedre. Her kan du nemlig stå opp og ta en kopp kaffe, mens du studerer elva, fortsatt kledd i tøfler. Du kan også leie en leilighet ved elva.

Hyttene og leiligheten ligger nær elva og er god baser for fisketurer i elv eller fjord, turer i fjellet til fots eller på ski, jakt etter fugl eller storvilt eller rett og slett en plass for å oppleve roen.

Finn hyttene på Inatur:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS