Tour de Fishspot:

Etappe 9 – storsiken i Galthodet

Vi slapper fortsatt av i og rundt Galtsjøen i Engerdal. Galthodet er en kort båttur unna forrige fiskeplass, Galtstrømmen.

Galthodet er en av mange legendariske fiskeplasser i Femund-Engerdal.

Ett fiskekort for Engerdal kommune

Med Fiskekort for Engerdal kommune kan du fiske overalt i Engerdal unntatt Isteren, Ormutusjøen, Svalsjøen, Sylens private område, Hundsjøen og Store Hyllsjøen.

Kortet dekker også fluesonene. Det er kun redskapsbruken som er begrenset i dem.

Fluesonen på Galthuet (som det kalles lokalt) er lett tilgjengelig og et svært produktivt elvestrekk mellom to sjøer. Her kan du få både ørret og harr av grovt kaliber. Harren står gjerne øverst, mens ørreten slipper seg lenger ned strømmen. På nettene kan stor ørret sige ned på relativt grunt vann og jage småfisk, så vannspruten står.

Det er ikke uvanlig med harr over 50 cm her, og ørret på tre kilo er langt fra umulig.

Tre klassiske fluestrømmer

En av fordelene for fluefiskere i dette området er at du fisker alle de tre fluesonene Galthodet, Galtstrømmen og Isterfossen på samme fiskekort. Du kan altså la forholdene, og ikke kortene bestemme. Området er veldig fint hvis man vil møte flere venner. Det er god plass.

Båt er en fordel i hele fiskeområdet og kan leies på Galten gård.

Bo som en engelsk lord

Velger du Smithsetra som oppholdssted blir du en del av en lang rekke fluefiskere som startet i 1892 da brødrene Smith fra London fikk setra bygd. Setra er nå restaurert og vi kan ikke tenke oss noen bedre ramme for avslapning etter det heftige fisket området kan by på.

I slutten av juni klekker den store døgnflua Ephemera vulgata her, og da kan du gjøre storeslem. Norgesrekorden på sik er fra Galtsjøen (4,15 kg).

Få flere turtips

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS