Tour de Fishspot:

Etappe 10 – vakfest i Isterfossen

Ved utløpet av innsjøen Isteren kan varme sommerkvelder gi klekkinger som fungerer som en magnet på storfisk som vanligvis lever i den store innsjøen.

Isterfossen, Femund-Engerdal. Natt.
Natt ved Isterfossen.

Ett fiskekort for Engerdal kommune

Med Fiskekort for Engerdal kommune kan du fiske overalt i Engerdal unntatt Isteren, Ormutusjøen, Svalsjøen, Sylens private område, Hundsjøen og Store Hyllsjøen.

Kortet dekker også fluesonene. Det er kun redskapsbruken som er begrenset i dem.

Både harr og ørret siger ned på kveldene når mattilgangen er god. Harren er på jakt etter insekter, mens ørreten er mer altetende og ikke nøler med å ta en småfisk eller tre. Du bør altså være rigget for både tørrflue- og streamer når du skal lokke Isterfossens grovvokste innbyggere til dans.

Husk bare å ha grov nok fortom på streamerstanga. Mange fluefiskere har stått slukøret tilbake når en ørret i kolaformat har stukket av med både streamer og halve fortommen.

Det er ingen begrensninger i antall kort som selges i området, så har du uflaks kan det bli litt folksomt. Da har du heldigvis mange andre muligheter i alle retninger. Engerdal har enormt med fiskemuligheter.

Stabil vannstand

En av fordelene med dette vassdraget, som påvirker alle de tre fluesonene, er at vannstanden er relativt stabil. Den store innsjøen Isteren fungerer som en buffer for både tørke og flom.

Båt er en fordel i hele fiskeområdet og kan leies på Galten gård.

Smithsetra er et også et høyaktuelt oppholdssted. Det samme er lille Isterfossbua like ved fossen. Bua har enkel standard, fire sengeplasser og robåt med i leia.

Meld deg på nyhetsbrevet

Få tips om fiske, hytter og jakt i Norge rett i innboksen.

Powered by Labrador CMS