Fiske:

Vilt harrfiske i Indre Troms

Har du sett Statskogs serie Vilt hekta hvor de fisker harr i Fjellfroskelva i Troms? Her får du tipsene om hvor du skal lete etter harren i Indre Troms, enten du vil fiske nær vei eller drømmer om en villmarkselv hvor de største harrene kan bli skremmende store ...

En storharr fra nordlige strøk hviler ut etter å ha blitt gjenutsatt.

Dette er Vilt hekta

Trioen i Jakt- og fiskepodden (en podcast fra Statskog i samarbeid med NJFF) har rømt studio og tatt for seg av landets naturlige herligheter. 

Serien er et samarbeid mellom Statskog SF og Norges jeger- og Fiskerforbund (NJFF). 

Du kan se alle episodene gratis på YouTube nå. Serien sendes også på Naturkanal1.

I Vilt hekta fra Statskog (se den på YouTube nå) møter vi tre over gjennomsnittlig jakt- og fiskeinteresserte karer fra Podcasten Jakt- og fiskepodden på fiske- og jaktturer. Serien skal friste folket ut i samme ærend.

I første episode møter vi karene i Fjellfrøselva, em sideelv til Rostavassdraget. Der prøver flueentusiasten Espen Farstad, informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund å gi de andre en innføring i tørrfluefiskets edle kunst. Fisken de er ute etter er harr. 

Hvordan det går kan du sjekke her i første episode av Vilt Hekta.

Tar gjerne tørt 

Laksefisken med det klingende latinske navnet Thymallus thymallus (fordi den har en sveik eim av timian når den er helt fersk) er en takknemlig fisk for fluefiskere, som gladelig tar tørrfluer under forhold hvor både ørret og røye sturer. og i Indre Troms svømmer det noen formidable eksemplarer av arten med den digre ryggfinna.

Vil du prøve deg på storharren i Indre Troms? Da kan du sjekke Fjellfrøselva som du så i første episode av Vilt Hekta. 

Harrbestanden der har nok vært bedre før, men disse tingene svinger. Elva er vakker og fisket kan starte tidlig. Det går også fin ørret i vassdraget.

Enorme ryggfinner bak Dærtavaggi

Harr hopper over vannflatemn.
Noen harrbestander er sprekere enn andre, og harren i nordlige elver har ofte litt mer krutt enn sine sørlige artsfrender.

Vil du ha kjempeharr og en sjanse på stor ørret kan du gå opp til Dærtahytta. Korteste vei er fra Frihetsli. I tillegg til at du befinner deg i et område med mange spennede vann med ørret og røye, kan du gå noen få kilometer østover, i retning Rostojávri i Øvre Dividal nasjonalpark. 

Harren finner du fra Harvvesjavri til Rostojávri og nedover hele Rostaelva. Er det en virkelig troféharr du er ute etter bør du sette inn støtet i Harvvesluobbalat. De blir enorme der. 

Bo ved Fjellfrøs

Nedre Lombola i Fjellfroskelva i Troms.
Fjellfroskelva i Indre Troms er en nydelig klar elv i vakre omgivelser. Her ser vi Nedre Lombola.
Hytta passer for både noen fiskekompiser eller en barnefamilie. Det er nok å finne på i umiddelbar nærhet til hytta.

Hytta ved Windinglombola i utløpselva fra Fjellfrøsvatnet er en super plass for aktivt friluftsliv hele året, og passer godt for en familie på tur. Det er to robåter som følger med hytta, hvis du vil prøve fisket fra båt. Størst sjanse for stor harr nedenfor fossene mellom Øvre og Nedre Lombola.

Med Elvestua som utgangspunkt kan du utforske elver og vann i nærheten, eller reise på litt lengre turer mot de klassiske områdene i Rostadalen og Dividalen. Gode muligheter for flotte fjellturer i nærheten.

Fiske i Indre Troms

I tillegg til harren kan du finne noe av det beste villmarksfisket i hele landet i Indre Troms. Fantastiske røyevann er kanskje det største trekkplasteret, men ikke glem ørreten. Den finner du også i elver og vann i hele området, og den kan også bli riktig stor.

For å fiske etter harr i de aller fleste elver og vann i Indre Troms trenger du bare Statskogs Norgeskort for innlandsfiske, så lenge vassdraget ikke er lakseførende.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS