Fiske:

Fisketips for Snåsa – Snaufjellvannet

Snaufjellvatnet og vannene rundt huser ildrød ørret i voksen størrelse. Lokalkjente i Snåsa fjellstyre tipser oss om hvordan vi kan lykkes i Snaufjellvannet.

Snaufjellvannet og Narra.

Dette er et typisk høyfjellsvann, hvor fiskesesongen på sommeren kan være relativt kort, men intens. Ørreten er knallrød i kjøttet med sølvblank ytterside og god kondisjon. Størrelsen er jevnt over god. Klassisk Snåsafisk med andre ord ;)

Som typisk for slike høyfjellsvann er ørreten noe vrien å komme i kontakt med og den kan være sky. 

Bruk kvelden

Ildrød ørretfilet fra Snåsa.
Vi kaller det "Snåsarød".

Fiskere som var mye i området lengre tilbake i tid benyttet ofte sene kvelder og natta til å fiske på Snaufjellvannet. Dette gav ofte mye bedre resultater enn fiske på dagtid.

Snaufjellvatnet og omkringliggende vann innbyr også til spennende fluefiske, og utstyrt med lett utstyr, gjerne i klasse 4-5 går man spennende tider i møte ved de intense døgnflueklekkingene midtsommers. 

Legg heller ikke igjen marken hvis turen går inn til disse områdene. Mange erfarne fiskere har sverget til bunnmeite eller fiske med markdupp på kveldstid i disse vannene, ikke uten grunn …

Sjekk små pytter

Selve området er også relativt unikt, siden svært gode fiskevann ligger på rekke og rad innover. Her er det bare å velge og vrake, men pass på å ikke gå forbi de små pyttene uten navn på kartet. De kan romme store overraskelser …

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre og her finner du hytter og utleiebåter fra Snåsa fjellstyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få med deg våre siste turtips!

Powered by Labrador CMS