Fiske:

Fisketips for Snåsa – Øydingen

Det er ikke alltid nødvendig gå så langt for å finne godt ørretfiske. Det er det lett tilgjengelige vannet Øydingen i Snåsa et godt bevis på.

Øydingen på Snåsa
Selv om Øydingen på Snåsa er lett tilgjengelig er naturen vill og ørreten av beste sort.

Øydingen, eller Stor-Øydingen som den også kalles er et lett tilgjengelig vann midt i Snåsa kommune. Vannet ligger på 384 moh. omkranset av flott skog av fjellfuru. 

Mange fiskere velger av en eller annen grunn å gå lengre enn nødvendig, inn til mer kjente vann som Grønningen  og Langvatnet , for å finne snåsafisk av ypperlig kvalitet.

Snåsa fjellstyre anbefaler på det varmeste å la Øydingen bli hovedmålet for turen. Det er et ypperlig fiskevann, med mange viker, holmer, skjær og nes som gir mange spennende fiskeplasser.

Fisketips for Øydingen

Tradisjonelle små sluk- og spinnermønstre i sølv, rødt, blått og sort fungerer utmerket, men tilpass fargevalget etter lysforholdene når du fisker. 

Meitefiske på bunn eller med dupp er særdeles effektivt, og spesielt tidlig i sesongen gir gjerne dette fisket godt resultat.

Ved båtfiske anbefales det å forsøke markdrag, gjerne med innslag av fargene sølv og blå. Fisk de gjerne med varierende hastighet langs overgangene mellom grunner og dypere områder, samt ved odder og øyer i vannet. Dette er et fiske som gir en god gjennomsnittsstørrelse på fangsten, og ofte vil de virkelig store ørretene la seg lokke til å bite.

Bo ved fiskevannet

Ytterst på en tange nord-øst i vannet ligger en av Snåsa fjellstyres luneste og mest sjarmerende utleiehytter som. Hytta og den unike beliggenheten gjør at du og dine får et uforglemmelig villmarksopphold. 

Hytta er godt egnet for familier eller en vennegjeng på opp til 7 personer som ønsker avslappende omgivelser, godt fiske og fantastiske turområder. Med i hytteleia følger båt, noe som i større grad gjør det mulig å variere fisket etter forholdene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS