Snåsatips: Snaufjellvatnet

Snaufjellvatnet og vannene rundt huser ildrød ørret i voksen størrelse. Lokalkjente i Snåsa fjellstyre tipser oss om hvordan vi skal lykkes i Snaufjellvannet.

Skrevet av

Snåsa fjellstyre

Dette er et typisk høyfjellsvann, hvor fiskesesongen på sommeren kan være relativt kort, men intens. Ørreten er knallrød i kjøttet med sølvblank ytterside og god kondisjon. Størrelsen er jevnt over god. Klassisk Snåsafisk med andre ord ;)

Som typisk for slike høyfjellsvann er ørreten noe vrien å komme i kontakt med og den kan være sky.

Fiskere som var mye i området lengre tilbake i tid benyttet ofte sene kvelder og natta til å fiske på Snaufjellvannet. Dette gav ofte mye bedre resultater enn fiske på dagtid.

Vi kaller det "Snåsarød". Foto: Christer Rognerud

Snaufjellvatnet og omkringliggende vann innbyr også til spennende fluefiske, og utstyrt med lett utstyr, gjerne i klasse 4-5 går man spennende tider i møte ved de intense døgnflueklekkingene midtsommers.

Legg heller ikke igjen marken hvis turen går inn til disse områdene. Mange erfarne fiskere har sverget til bunnmeite eller fiske med markdupp på kveldstid i disse vannene, ikke uten grunn …

Selve området er også relativt unikt, siden svært gode fiskevann ligger på rekke og rad innover. Her er det bare å velge og vrake, men pass på å ikke gå forbi de små pyttene uten navn på kartet. De kan romme store overraskelser …

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Nyt høsten på lavbudsjett

En aktiv høstferie i friluft trenger ikke å koste skjorta.  Årstidens flotte farger lar seg like godt nyte på lavbudsjett. 

Jakt Fiske Hytter 10 hytter i Forollhogna og omegn

Nasjonalparken med "de snille fjell" er kjent for godt turterreng, store reinsbukker, feit ørret og kaklende ryper.

Fiske Høsten er høytid for ørretfiskere

Krystallklar luft, skarpe farger og god plass ved selv de mest lett tilgjengelige ørretvannene. Høsten er her og vi har gledet oss hele sommeren.