Snåsatips: Øydingen

Det er ikke alltid nødvendig gå så langt for å finne godt ørretfiske. Det er det lett tilgjengelige vannet Øydingen i Snåsa et godt bevis på.

Skrevet av

Snåsa fjellstyre

Øydingen, eller Stor-Øydingen som den også kalles (på kartet under kalles vannet Øyingen), er et lett tilgjengelig vann midt i Snåsa kommune. Vannet ligger på 384 moh. omkranset av flott skog av fjellfuru.

Mange fiskere velger  av en eller annen grunn å gå lengre enn nødvendig, inn til mer kjente vann som Grønningen og Langvatnet, for å finne snåsafisk av ypperlig kvalitet.

Snåsa fjellstyre anbefaler på det varmeste å la Øydingen bli hovedmålet for turen. Det er et ypperlig fiskevann, med mange viker, holmer, skjær og nes som gir mange spennende fiskeplasser.

Du kan leie hytta ved Øydingen på Inatur. Hytta leies ut av Snåsa fjellstyre.

Ytterst på en tange nord-øst i vannet ligger en av Snåsa fjellstyres luneste og mest sjarmerende utleiehytter som. Hytta og den unike beliggenheten gjør at du og dine får et uforglemmelig villmarksopphold.

Hytta ved Øydingen er en fantastisk base for villmarkseventyr i Snåsa.

Hytta er godt egnet for familier eller en vennegjeng på opp til 7 personer som ønsker avslappende omgivelser, godt fiske og fantastiske turområder. Med i hytteleia følger båt, noe som i større grad gjør det mulig å variere fisket etter forholdene.

Bestill Øydingshytta

Fjellstyrets fisketips:

Tradisjonelle små sluk- og spinnermønstre i sølv, rødt, blått og sort fungerer utmerket, men tilpass fargevalget etter lysforholdene når du fisker.

Meitefiske på bunn eller med dupp er særdeles effektivt, og spesielt tidlig i sesongen gir gjerne dette fisket godt resultat.

Ved båtfiske anbefales det å forsøke markdrag, gjerne med innslag av fargene sølv og blå. Fisk de gjerne med varierende hastighet langs overgangene mellom grunner og dypere områder, samt ved odder og øyer i vannet. Dette er et fiske som gir en god gjennomsnittsstørrelse på fangsten, og ofte vil de virkelig store ørretene la seg lokke til å bite.

Lysten på flere turer? Her finner du flere Snåsatips fra Snåsa fjellstyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om jakt, hytter og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Hytter Bo gratis? Sjekk Statskogs åpne buer

Visste du at Statskog har over 120 åpne buer i norsk natur? Og at alle kan bruke dem?

Fiske Langtur Saltfjellet – grov ørret og ville fjell!

Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark har fjellnatur i verdensklasse og kanskje Norges største fjellørreter. Hva venter du på? 

Fiske Langtur Finn ditt eget "hemmelige" vann

Statens grunn i Norge rommer mange hemmeligheter, og er et unikt fisketilbud hvor du kan finne din egen uoppdagede fiskeplass.