Hytter nær småviltjakt i Nordland

Nordland er et jaktparadis, med god plass og flott natur. Og på statsgrunn får du jaktkort. Her er tre hytter som er ledige i småviltjakta.

Skrevet av

Inatur Norge

Det er aldri for seint å skaffe seg rypejakt på statsgrunn, eller en av de mange flotte allmenningene som forvaltes av fjellstyrene i Norge. Og du finner fortsatt en del ledige hytter.

Nordland er et eldorado for småviltjegere, og det skal mye til for at fjellet blir for folksomt hvis du orker å gå litt.

Disse hyttene i Nordland har flere ledige perioder i september, og ligger midt i smørøyet for småviltjegere. Nordlandskortet for småvilt fra Statskog er alt du trenger.

Nye og gamle Holmvassbu i Narvik kommune

Nye og gamle Holmvassbu ligger fint til inn mot svenskegrensa i Narvikfjellene. De er enkle jakthytter, som også er mye brukt av fiskere.

Disse to hyttene leies ut av Narvik og Omegn JFF. De er perfekt plassert for fiskelystne eller småviltjegere. Det er mest fjellrype i terrenget. 

Nordlandskortet for småvilt fra Statskog er alt du trenger.

Gamle Holmvassbu er en sikringshytte fra før krigen. Hytta ble restaurert i 93/94 så den har nå samme standard som Nye Holmvassbu som ble oppført i 1985.

Bo på Nye Holmvassbu

Jorbruhytta ved Gjømmervatn

Her er det godt å være både jeger og fisker. 

Gjømmervatn er kjent som et av de beste fiskevannene i Salten. I tillegg ligger den godt plassert hvis du vil prøve småviltjakta i området. 

Det er flotte jakt- og fiskemuligheter like ved hytta. Nordlandskortet for småvilt fra Statskog er alt du trenger.

Bo på  Jordbruhytta

Rauvassgården ved Raudvatnet, Mo i Rana

her kan alle samles for en bedre middag.
Rauvassgården er perfekt for større grupper jegere, fiskere og friluftsfolk.
her har du godt med armslag, både ute i marka og inne.

Rauvassgården er en gammel, oppusset gård fra 1800-tallet. Gården er en liten perle som ligger perfekt ute i landskapet, og er nært både fjell, fiske, jakt, natur og by. Nordlandskortet for småvilt fra Statskog er alt du trenger.

Er dere en litt større gjeng kan dere boltre dere på 175 m2. Gården har fire soverom og ti sengeplasser, jaktterrenget rett utenfor døra.

Bo på Rauvassgården

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om jakt, hytter og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.

Jakt 10 tips til småviltjakt nær Oslo

Visste du at det er en rekke gode tilbud som passer for en helgetur for småviltjegere fra hovedstaden og omegn? Her får du ti tips til utvalgte jaktterreng for...

Jakt Skogsfugl - småviltjaktas Formel 1

Skogsfugljakta er ikke noe du bare bør se til i under middels rypeår, hvis du ønsker deg jaktopplevelser som ikke står tilbake for noe.