Jakt:

Småviltjakt nær Oslo

Det er flere muligheter for en jakttur i nærheten, selv om man bor i «storbyen». Her er et utvalg jaktområder, som alle ligger pluss minus én time fra Oslo.

Røy, storfugl, skogsfugl.
Oslomarka kan by på mange overraskelser og gode opplevelser.

Den første og nesten selvsagte muligheten er i Østmarka. Både Enebakk JFF og Rausjømarka JFF selger jaktkort for området på totalt ca 15000 dekar fordelt på 5 forskjellige eiendommer. Denne delen av Østmarka består av åser, daler, myrområder, furukoller og granskog.

Småviltjakt i Rausjømarka på Inatur:

Enebakk JFF, "gammelt terreng"

Enebakk JFF - Rausjømarka

Rausjømarka JFF - Rausjømarka

Finnemarka ved Drammen

Lelangsplassen ligger like ved nordenden av vannet Lelangen i Finnemarka. Området har fantastiske muligheter for både jakt, fiske og friluftsliv. Rett nedenfor hytta er skiløypene.

Søk skogens ro og skogsfugljaktas intense spenning like utenfor Oslo og Drammen. Terrenget er ca. 100 000 daa. 

Børresen forvalter området og beskriver terrenget som godt for småviltjakt, særlig skogsfugl og hare. Søknadsfristen er 10. april. I Finnemarka kan du også leie Lelangsplassen, med fine turområder, fiskevann og jaktmarker rett utenfor hytteveggen.

Jakt og jakthytte i Finnemarka på Inatur:

Spydeberg

Spydeberg grunneierlag tilbyr småviltjakt i to soner, Stegen og Vassbygda nord i Spydeberg. Sone 1 i øst består av kupert fjellterreng med furuskog, mye myr og teiger med granskog. Sone 2 i vest er et skogsterreng.

Berg Skog i Nord-Odal

Eiendommen byr på spennende småviltjakt kort vei fra Kongsvinger. Terrenget ligger på vestsiden av Glomma, nord-vest for Meitsjøen. Jaktfeltet er på cirka 30000 daa. Kortsalget starter 10. mai.

Hurdal

Hurdal Jeger- og Fiskerforening tilbyr jakt på ca 90.000 da i et variert og godt jaktterreng. Det skal være bra med småvilt i terrenget. Hurdal er et flott skogsterreng, som ligger 7 mil nord for Oslo.

Her er det trygt å slippe hund, siden det ikke er ulv, og lite trafikk.

Skogsfugljakt i Sølvverkskogene på Kongsberg

Spennende områder for skogsfugljakt. Totalt 132 km2, delt opp i mindre jaktfelt. På Statskogs jaktfelt i Sølvverket forvaltes skogsfugljakta gjennom et system med aktivering av jaktkort.

Dette bidrar til en bedre oversikt over jakttrykket/uttaket og gir en veldig god fangstrapportering, som igjen bidrar til en bedre forvaltning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om jakt, fiske og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS