Hytter:

Turtips som ikke tapper sparekontoen

Krona er lite verdt og renta er høy. Frykt ikke, Norge er fortsatt ditt beste ferieland, målt i kroner, øre og opplevelser.

Lifjellet i Trøndelag. Mann står på toppen og ser utover.
De beste opplevelsene lager du selv.

Tiden for å legge hele eller deler av ferien til norske fjorder, fjell og daler har sjelden vært bedre. Vi mener Norge er ditt beste ferieland uansett, men nå er det også et av de rimeligste. 

Og hva er vel da bedre enn å oppleve de beste sidene av Norge, kjenne elementene mot huden og den intense gleden ved å tilberede og spise selvfanget fisk i fjellet sammen med familie eller gode venner.

Samtidig vet du at det ikke tømmer feriebudsjettet, så du kan gå høstens turer i møte med lave skuldre.

Her får du tre forslag til hvordan du kan finne turer som passer for en familie, en friluftsinteressert vennegjeng og en gjeng dedikerte sportsfiskere.

Familieturen

Utsikt over elvedelta i Skjåk.
Skjåk har mange steder med utsikt som dette.
Du kan bo på dette idylliske seterhuset på en gammel seterstul i Skjåk, like ved grensa til Reinheimen nasjonalpark.

En hytte og flott natur er egentlig alt som trengs for å skape uforglemmelige ferieminner. På Inatur finner du over tre hundre lett tilgjengelige hytter som passer familier til under 800 kroner per døgn.

En av dem er dette flotte gårdshuset på Stamseter i Skjåk

Dette gårdshuset koster bare 750,– per. døgn, ligger fint til i sørhellinga ved Pollvatnet i SKjåk, og er en fantastisk base for naturlige ferieopplevelser for store og små.

Du behøver ikke gå langt for å finne noe spennende. Det handler bare om å se seg rundt. Kjenn på roen og drøm deg tilbake til andre tider, uten tidsklemmer, renteøkninger og mobilmas.

Hvis vi bruker dette flotte gårdshuset i Skjåk som eksempel blir prisen for en uke for hele familien dette: 

Hytteleie: 750x7=5250,– Fiskekort (2 voksne, barn fisker gratis): 700,–

Totalt 5.950‚– for en ukes ferie i fantastiske Skjåk Almenning! Vet du om en bedre måter å spare feriepenger på vil vi gjerne høre om det.

Utleier er godt kjent med fiske- og turmulighetene i området og deler gjerne. Du bør også sjekke disse 10 utvalgte fisketurene i Skjåk. Tipsene er rett fra de lokalkjente i allmenningen.

Venneturen

Torshovsetra på Løten er en nyrestaurert seter i gammel stil.
Flott seterhus på 46 m2 med kjøkken/sov og stue/spisebord.

Torshovsetra på Løten er en nyrestaurert seter i gammel stil. Beliggenheten gir deg flott utsikt og nærhet til turområdene.

Det er lite som slår en hyttetur med gode venner i flott natur. På Inatur finner du alt fra fra små krypinn, til kjempehytter, og tips til hytter du kan nå med buss og tog.

Planlegger dere en vennehelg nær byen dere bor i? Du finner hytter nær OsloTromsø og Vestlandet og mer. Bruk søkefunksjonen for å finne en hytte som passer for dere. 

En vennegjeng kan enkelt få seg en uforglemmelig hyttetur på Inatur, men hvor mye koster det? Torshovsetra på Løten ble oppført på 1800-tallet. Den er nyrestaurert, men har beholdt den opprinnelige stilen.

Hytteleie (seks netter): 4.800,–

Er dere seks venner som deler på utgiftene blir det 800,– på hver. 

Parturen

Sørstua er en eventyrlig hytte i Bærumsmarka. Nærhet til skiløyper, sopp fiske og andre turer i marka.
Sørstua er en eventyrlig hytte i Bærumsmarka. Nærhet til skiløyper, sopp fiske og andre turer i marka.
Koia som heter Sørstua ble fullrestaurert i 2022 og er for alle praktiske formål som ny.
Den har innlagt strøm og har en hyggelig sovealkove med en dobbelseng + to sengeplasser på hemsen.

Det er lite som slår det å pleie kjærligheten i naturen. Alt kjennes sterkere når du bare er omgitt av natur og ingen forstyrrelser. Du trenger ikke reise langt for å finne roen heller.

Denne lille hytta i Bærumsmarka er et funn for dere som vil pleie privatlivet, sammen. Turmuligheten rundt hytta er gode og du kommer deg hit fra Oslo sentrum på en snau halvtime

Er dere et nyforelska Oslopar med sans for friluftsliv er Sørstua i Bærumsmarka et funn. Her har du nydelige turmuligheter rett utenfor hyttedøra og kommer deg hit på en halvtime fra Oslo sentrum. 

Området er også fullt av lokalhistorie: Max Manus lå i dekning for tyskerne her under krigen. Stedet er altså perfekt for når dere trenger å gjemme dere litt bort. Med terrengsykler er det lett å komme seg fra hytta over til skogsveinettet i Sørkedalen og resten av marka. 

Langhelg (torsdag til søndag): 2870,– 

På Inatur finner du alt fra små krypinn, til kjempehytterhytter for storfiskerelangt fra folk og uten mobildekning.

Sjekk tips.inatur.no for flere rimelige turtips.

Få turtips fra lokalkjente!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS