Kvennan redder høsten

På Kvennan Fly Fishing i Glomma kan du oppleve ditt livs harrfiske, når andre har pakka bort fiskeutstyret for vinteren.

Skrevet av

Inatur Norge

Kvennan Fly Fishing i Glomma er stedet for deg som vil klemme ut siste rest av fluefiske så lenge som mulig. Her kan du få stor harr på nymfe eller tørrflue, langt utover høsten.

På solrike dager kan harren vake godt på fjærmygg og små døgn- og vårfluer, langt inn i oktober.

Effektiv forvaltning

Kvennan Fly Fishing var et av de første områdene i Norge som fikk moderne maksmålsforvaltning. Dette har gitt god effekt og det tas jevnlig harr over 50 cm i elva her.

I begynnelsen av august talte fangstrapportene sitt tydelige språk. Basert på 414 innrapporte fiskdøgn har Hein Van Aar i KFF laget følgende statistikk:

  • Gjennomsnittslengde: 36,1 cm
  • 8,6 harr per. fiskedøgn.
  • 780 harr fra 40-45 cm. 
  • 100 harr fra 45-50 cm.
  • 5 harr over 50 cm.
  • Hver fjerde harr var over 40 cm.

Fluesonen starter ved Eidsfossen og er 15 km lang. Her kan du med andre ord boltre deg fritt. Elva er variert, men oversiktlig og lettvadet på normal vannstand. 

Dette gjør at du har et enormt produktivt fiskeareal å forsyne deg av. Du trenger ikke fiske samme kulp to dager på rad, selv om du ligger en uke på Kvennan.

Kvennan Flyfishing from Fishspot.no on Vimeo.

Denne snutten gir deg en god oversikt over hva som vanligvis skjer gjennom fiskesesongen på Kvennan. 
Harren på Kvennan lever godt, med gode næringsforhold. Denne utgaven av arten var rett og slett stuttjukk. I elver med intakt bunndyrfauna får fisken jevn tilgang på byttedyr gjennom året, og det synes på fisken. Foto: Hein Van Aar
De mange øyene og kanalene på Kvennan gjør det godt å være fisk – og fisker. Foto: Bjørnar Hansen

Fisk som en konge – bo som en greve

Skal du fiske på Kvennan Fly Fishing er det godt å vite at det er godt med losjimuligheter i området.

Du kan velge Telstad gård, like ved Telneset, en svært god fiskeplass. Telstad gård er et tradisjonelt gårdstun fra 1700-tallet, perfekt plassert ved bredden av Glomma. Telstad har også aktiviteter som passer for de som tenker på annet enn fisk og fluer.

Kvennan Camping passer godt for deg som har øynene limt på elva. Det er tatt trekilos harr rett utenfor campingplassen, og du kan nesten fiske fra plattingene på hyttene som ligger nærmest elva.

Mye å utforske

Hein Van Aar kjenner Kvennan så godt som noen, og har vært sentral i innføringen av den nye forvaltningsmodellen. 

For å få mest mulig ut av tiden på Kvennan, er en guide en god investering. Hein Van Aar er tilgjengelig for guiding, eller generell informasjon om fiske i elva. 

Marius Tollan har fisket i området i snart 30 år, og kjenner hver harrgrop i fluesona. 

Skitt høstfiske!

Kjøp fiskekort

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...

Fiske Heite tips til herlig høstfiske

Krystallklar luft, skarpe farger og god plass ved selv de mest lett tilgjengelige ørretvannene. Høsten er her og vi har gledet oss hele sommeren.

Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.