Frister rypejakt i Troms og Nordland?

I Salten i Nordland og store deler av Troms ser det lyst ut for høstens rypejakt. Og på statsgrunn er det lett å få kort.

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Vegard Veberg

På de store områdene som Statskog forvalter i Nordland og Troms er det lett å få rypejakt i flott natur.

Fra Indre og Ytre Salten i Nordland og store deler av Troms meldes om god kyllingproduksjon og alle muligheter for mange spennende jaktopplevelser i høst.

 

 

Husk at med jaktkort fra Statskog må du aktivere kortene før du starter jakta. Da kan du også sjekke jakttrykket i de forskjellige områdene.

(Rypetips: Sjekk også fjellstyrene i Harran, Osen og Åfjord.)

 

Fjellrypejakta er spennende støkkjakt. Statskog har egne områder tilrettelagt for fjellrypejegere. Illustrasjonsfoto: Christer Rognerud

 

Nordlandskortet

 

 

Nordland har mye statsgrunn, og er derfor en ypperlig destinasjon for småviltjegere. Flott natur, stor biotopvariasjon og mange områder med svært lavt jakttrykk bør kunne friste. Med Nordlandskortet fra Statskog er du godt forberedet for høstens eventyr.

I Nordland kan de som er tidlig ute også finne ledige hytter, med jakt rett utenfor hytteveggen.

Statskog viderefører prosjektet med høyfjellsområder egnet for fjellrypejakt, med noen nye egne jaktfelt tilrettelagt for fjellrypejegere.  

Kjøp Nordlandskortet

 

Rypedrømmen lever i beste velgående i Troms. Illustrasjonsfoto: Kjartan Thrana

 

Småviltjakt i Troms, Ofoten og Vesterålen

I Troms er det enorme områder du kan boltre deg på, enten du liker kystlandskap og øyryper, eller klassisk fjellterreng med høye topper og flotte u-daler. Og du finner alltid ledig jakt her.

Nord-Troms, Midt-Troms og de ytre delene av regionen ser ut til å ha de sterkeste bestandene av fuglevilt denne høsten.

Er du villig til å gå litt lenger enn snittet finner du lett områder med lavt jakttrykk og storslått natur. Det er ikke plassmangel i Troms.

Jaktkort for Troms
 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om jakt, hytter og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.

Jakt 10 tips til småviltjakt nær Oslo

Visste du at det er en rekke gode tilbud som passer for en helgetur for småviltjegere fra hovedstaden og omegn? Her får du ti tips til utvalgte jaktterreng for...

Jakt Skogsfugl - småviltjaktas Formel 1

Skogsfugljakta er ikke noe du bare bør se til i under middels rypeår, hvis du ønsker deg jaktopplevelser som ikke står tilbake for noe.