Hytter:

Bo billig: Hytter fra 100 kroner døgnet

Her er 10 utvalgte hytter fra kr. 100–400 per døgn. Men husk, de beste naturopplevelsene er gratis og venter på deg rett utenfor hytteveggen.

Remdalsbua er en fin liten steinbu som ligger ved Friisvegen på Ringebufjellet.

På Inatur.no kan du fikse deg en uforglemmelig tur til en billig penge. En typisk rimelig Inatur-hytte ligger i flotte naturområder nær fiskevann og jaktterreng.

På Inatur finner du rimelig innlandsfiske fra Statskog, fjellstyrene og private grunneiere. Husk også at barn under 16 år har rett på gratis innlandsfiske. I statsalmenningene som forvaltes av Statskog kan du fiske gratis helt til det året du fyller 20!

En hytte ved et fiskevann med gode fiskemuligheter innen rekkevidde for dagsturer og et rimelig fiskekort fra Statskog eller fjellstyrene, er oppskriften på en billig ferie stappfull av opplevelser og sprellende fjellørret.

Du også kan plukke sopp og bær, se stjernehimmel og nordlys uten lysforurensing, fotografere og utforske alt det naturen har å by på.

De beste turminnene kan du uansett ikke kjøpe. Du må lage dem selv.

Her er 10 utvalgte hytter fra kr. 100–500 per døgn. Naturopplevelsene venter på deg, rett utenfor hytteveggen:

1. Remdalsbua på Ringebufjellet

Remdalsbua ligger i et nydelig fjellterreng.
Bua har to gassbluss til matlaging og enkelt kjøkkenutstyr.
Hytta passer for 1-2 fjellfanter.

Denne nydelige steinbua ligger langs Friisvegen som krysser Ringebufjellet fra Ringebu til Atna. midt i smørøyet for fjellfolk. Hytta leies ut av  Ringebu Hesteavlslag SA og har bilvei helt fram sommerstid. For bare fire hundre per døgn kan du utforske begge sider av Friisvegen.

Hytta har to sengeplasser og er helt enkel, uten strøm, vann eller mobildekning. (Du finner dekning noen steder i området.)

Fiskekort for området kjøpes av Ringebu fjellstyre. Fjelloppsynet tipser oss om at Hirisjøen, Hemtjønnet, Helaktjønna, Fremre Åsdalstjønn, Indre Åsdalstjønn, Reinstjønnet, Nordre Breitjønn, Indre Breitjønn, Søre Breitjønn, Nordre Imssjøen, Søre Imssjøen og Famptjønnet er vann du bør besøke når du er i området.

På høy vannstand kan også flere av småelvene i området overraske.

Bo på Remdalsbua

2. Fiskekoie med fish-out ved Glomma til 250‚–

Fiskekoie med fish-out ved Glomma.
Her ved bredden av Glomma har du "fish-out."

Her kan du bo ved bredden av Glomma og fiske ørret og harr rundt Koppangsøyene, og det for bare kr. 200,– pr. døgn. 

Koia har det grunnleggende for å holde deg varm og tørr mellom fisketurene, og gass du kan lage mat på. Hytta har to sengeplasser og utedo. 

Du har nærmest uendelige fiskemuligheter i Glomma og nærliggende vann. Ellers flotte turmuligheter, lysløyper på vinteren og gode mulgiheter for småviltjakt i sesong.

Fiskekort for Glomma i Stor-Elvdal finner du på Inatur.no

Bo i fiskekoia

3. Trollsjøen ved Tyin i Jotunheimen

Trollsjøen ved Tyin i Jotunheimen på en godværsdag.
Jotunheimen på en godværsdag glemmer du ikke så lett.

Denne hytta ligger i Jotunheimen, litt vest for nordenden av Tyin, av Årdal Jeger- og Fiskerforening. 

I likhet med resten av hyttene til foreningen ligger også denne i et område som egner seg svært godt til fjellfiske og småviltjakt – også kjent som det gode liv. Det er også et veldig fint område for fjellvandring, og en tur opp Koldedalen er å anbefale, med eller uten fiskestang.

Det følger båt og garn med hytta, og leietakere har rett til å fiske med fire garn. Ørreten i området er førsteklasses.

Fiskekort fra Årdal JFF finner du på Inatur.

Bo ved Trollsjøen

4. Liten stue ved Femundselva

En liten stue ved Femundselva.
På Viksetra kan du sovne til lyden av elva, og våkne mens du ser etter vak.

På Viksetra kan du sovne til lyden av elva, og våkne mens du ser etter vak. Matlaging, tak, mulighet for en kattevask. Ligger like ved elva. Godkjent fiskehytte.Hytta passer perfekt for to personer som innerst inne bare vil være ute.

Viksetra er et flott setertun bestående av flere små stuer eller "hus." Du kan leie en av dem eller flere. Denne, til kr. 300,– per døgn, har to sengeplasser og alt du trenger til matlaging for to. Det er mulig å låne grill. 

Femundselva dekkes av samme fiskekort som dekker det aller meste av Engerdal kommune. Du kan også kjøpe fiskekort hos utleier. Her kan du bruke et halvt liv som sportsfisker før du føler deg lommekjent. Fiskekort for Sølna, Sølensjøen og Spekedalen finner du her.

Bo på Viksetra

5. Fiskvannshytta i Láhko nasjonalpark

Fiskvannshytta i Láhko nasjonalpark.
Fiskvannshytta ligger 11,5 km fra vei om sommeren og den minst tilgjengelige hytta fra Gildeskål JFF i Láhko nasjonalpark.

Fiskvannshytta ved Fiskvatn høres lovende ut, syns vi. Og hytta ligger like ved bredden av et godt fiskevann, midt i Láhko nasjonalpark. Med sine 20m2 og fire sengeplasser er den et trivelig krypinn som holder deg tørr og varm.

Láhko er stedet for små og store eventyr omgitt av spennende steinformasjoner, grotter og frodige fjell. Om du ror etter fisken med båten som følger med hytta, eller drar på turer til topper, multemyrer eller andre vann og tjern i området, har du gode sjanser for fangst av beste kvalitet.

Her kan du lese mer om Láhko nasjonalpark og hyttene der.

Bo på Fiskvannshytta

6. Skogstua i Namskroken i Børgefjell

Skogstua i Namskroken i Børgefjell
Skogstua er åpen for vandrere og fjellfolk, men kan også bookes på Inatur. Namskroken ligger på dørstokken til Børgefjell nasjonalpark, og er et spennende område for fiskere, jegere of andre eventyrlystne.

Skogstua i Namskroken er en gammel tømmerkoie som har huset mang en kald og våt fjellvandrer. Stua er fortsatt åpen for fjellvandrere som trenger ly, men kan også bookes på Inatur.

I elva kan du oppleve godt ørretfiske. Fisk fra en til to kilo er ikke helt usannsynlig. Sjekk gjerne flyene øst for hytta, men ikke glem fjellvannene i nærheten. Her går det flott aure!

Børgefjell er et flott fjellområde for langturer, men for fiskets del er det slett ikke sikkert det er nødvendig å gå over bekken etter ørret ...

Eventyrlysten? Her finner du 10 utvalgte hytter i norske nasjonalparker.

Bo på Skogstua

7. Kampbekkbua ved Flensjøen på Røros

Kampbekkbua ved Flensjøen på Røros
Kampbekkbua leies ut av Røros fjellstyre og ligger ved bredden av Flensjøen, helt inne ved Flensmarka naturreservat.

Kampbekkbua, som du kan leie for kr. 375,– per døgn, ligger helt i strandkanten ved Flensjøen, vest for Femunden i Røros kommune, noen slukkast fra Flensmarka naturreservat.

Hytta har fire sengeplasser og ett soverom. Det er ved og gass til matlaging, vann i bekken og i Flensjøen, samt utedo. Flensjøen har en tett røyebestand av varierende størrelse, og en og annen ordentlig grov ørret. Statskogs Norgeskort for innlandsfiske dekker den østre delen av Flensjøen.

Lokker Femund–Engerdal også? Sjekk disse 10 hyttene.

Bo på Kampbekkbua

8. Hytte på Voss – nær byen midt i naturen

Hytte på Voss – nær byen midt i naturen.
Hytta ligger den rød sirkelen er markert. Du har nydelig utsikt, fred og ro.

Denne hytta på 30 m2 er en perle for deg som vil oppleve fjellnaturen på Voss. Stedet som er kjent for ekstremsport, fordums laksefiske og fjellsport av alle slag, har mye å tilby året rundt.

25. juni går Ekstremsportveko av stabelen, og Voss forvandles til en unik festival med fallskjermer og kulturelle innslag om hverandre, i et salig kreativt kaos med høy gjennomsnittsfart. 

På denne hytta er du langt nok til skogs til å finne roen, samtidig som du enkelt kan oppleve livet på Voss og i bygdene rundt.

Sjekk også 10 hytter på Vestlandet.

Bo på Voss

9. Hytte ved fluesona i Unsetåa

Hytte ved fluesona i Unsetåa.
Hytta ligger til venstre i bildet, akkurat der hvor elva dreier 180 grader, helt perfekt for fluenerder som vil bo så nær elva som mulig, men også flott for alle som liker fine seterdaler med urørte vassdrag, fred og ro.

Denne lille hytta ligger perfekt til for fluefiskere som vil prøve seg på flott harr og sky og stor ørret i Unsetåa sin fluesone.

Men det er mange andre flotte muligheter for friluftsliv her. Hva med en tur til Nekfossen, et av de største fossefallene i Innlandet?

Hytta har fire sengeplasser og ett soverom. Leiepris er kr. 400,– per døgn. Fiskekort for fluesonen i Unsetåa finner du på Inatur.

Bo ved Unsetåa

10. Røyskattlikoia i Høylandet

Røyskattlikoia i Høylandet.
Hytta er en klassisk fjellstyrehytte som tåler mye vær og vind, har en solid ovn og et godt vedlager, og ikke all verdens av andre fasiliteter. Men de er alltid smart plassert for jegere, fiskere og turfolk så vi sier det igjen: det handler om beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet.

Røyskattlikoia ligger i Fiskå statsalmenning og leies ut av Høylandet fjellstyre. Her kan du fiske, jakte, bade, slappe av, gå turer og leve livet uten stadig støy og forstyrrelser, for bare 375,– per døgn.

Vannene nærmest hytta er en fin blanding av mindre og større tjern og sjøer, som alle dekkes av fiskekortet fra Høylandet fjellstyre. Hytta disponerer båt på Store Fiskåvatn.

Området er også veldig godt egnet for småviltjakt.

Frister den trønderske naturen? Her finner du 10 utvalgte hytter i Snåsas villmark.

Bo på Røyskattlikoia

Flere turtips for trange budsjetter:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Tips til rimelige ferier i norsk natur

Powered by Labrador CMS