Fiske:

Fjelloppsynet viser vei til ørreten i Ringebu

Lytt til erfarne fjellfolk! Skal du på fisketur i Ringebufjellet må du sjekke fjelloppsynets beste tips til gode fiskevann i området.

Fjelloppsyn Kristian Hansen med grov ørret under prøvefiske på Åsdalstjønna – 1,5 kg.
Fjelloppsyn Kristian Hansen med grov ørret under prøvefiske på Åsdalstjønna – 1,5 kg.

Ringebu Fjellstyre forvalter fisket i tre statsallmenninger mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Fjelloppsynet i området har det som sin daglige arbeidsplass og er lommekjent, så disse tipsene

Her får du uvurderlige tips fra fjelloppsynet til disse fire områdene i Ringebu, og hvor du kan få tak over hodet på fjellturen.

  1. Venabygdsfjellet
  2. Friisvegen/Imsdalen
  3. Saubuvegen
  4. Allmenningsvegen/Gopollvegen

Oppsynet forteller at fisken i hele Ringebu kommune holder gjennomgående fin størrelse og kvalitet, samt at det finnes fiskevann med ekstra grov ørret.Venabygdsfjellet

Rett sør for Rondane ligger Venabygdsfjellet. Toppene i området når kanskje ikke like høyt som i nasjonalparken, men fisket står på ingen måte tilbake for det man finner i Rondane.

Langrompehytta er en lett tilgjengelig hytte som kan leies i barmarkssesongen. Hytta har fire sengeplasser og to soverom.

Med utgangspunkt i Langrompehytta på Venabygdsfjellet kan du ta turer på inntil halvannen time til Klopptjønnet, Ramstjønnet, Flåtjønnet Muvatnet, Bølvatnet, Langrompa, Mykjørrtjønn og Flaksjøen. Alle har ørret.

I Flaksjøen og Bølvatnet finner du også sik. I Flaksjøen er det også abbor.

Friisvegen, Imsdalen

I dette området anbefaler fjelloppsynet oss å prøve fiskevannene Hirisjøen, Hemtjønnet, Helaktjønna, Fremre Åsdalstjønn, Indre Åsdalstjønn, Reinstjønnet, Nordre Breitjønn, Indre Breitjønn, Søre Breitjønn, Nordre Imssjøen, Søre Imssjøen og Famptjønnet. 

I tillegg kan man, ved høy vannføring, treffe på stor fisk i for eksempel elvene Hirisjøåa, Remma, Breia, Stor-Hira og Helakbekken. 

Det er også gode muligheter for fangst i Rundhallåa, Åsta, Orma og Imsa.

Anbefalte overnattingssteder i området er Barthstua og Imsdalsskolen, som begge kan leies på inatur.no, eller den åpne bua Borkebua.

Finn hyttene på Inatur:

Saubuvegen

Her er tipset fra oppsynet å teste vannene Svæltjønnet, Gluptjønnet, Søre Saubutjønnet, Nordre Saubutjønnet, Sulebergtjønnet eller Damtjønnet. 

I tillegg kan det være spennende fiske i elver og bekker, som Svæla vestover fra Svæltjønnet, Vetåa forbi Saubua og Samdøla i Samdalen.

Booker du Saubua bor du midt i Smørøyet. Hytta har fire sengeplasser og ett soverom.

Allmenningsvegen/Gopollvegen

Her har også fjelloppsynet noen helt konkrete tips til oss om hvor vi bør prøve oss. Fiskevannene Damtjønnet, Nedre Samtjønnet, Øvre Samtjønnet, Buduppen, Steinslåtjønnet, Nordre Eldåtjønnet, Koltjønnet og Børgetjønnet får gode skussmål fra våre kjentfolk. 

I tillegg kan du ved høy vannføring treffe større fisk i elver og bekker som Vetåa, Samdøla i Samdalen, Tromsa og Samtjønnsbekken.

Du kan leie Trolldalsbua av Fjellstyret. Den åpne bua Samtjønnsbua ligger også fint til for turer i området.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS