Hytter:

Langs stikka løype i Langsua og Jotunheimen

Frister en vintertur i Langsua og Jotunheimen? Øystre Slidre fjellstyre tipser om spennende skiturer langs stikka DNT-løype, og utleiehytter og åpne buer hvis du vil overnatte eller trenger en pause.

Med disse tipsene fra Øystre Slidre fjellstyre kan du oppleve vintereventyret på stikka løype i Langsua og Jotunheimen.

Øystre Slidre fjellstyre har både hytter du kan leie og åpne buer. Flere av hyttene har en utleiedel og en åpen del.

Kart, hytter og løyper i Øystre Slidre
Øystre Slidre tipser oss om flotte skiturer i Langsua og Jotunheimen.

De åpne buene er til kortvarig privat bruk, og overnatting koster 100kr/pr natt/pr voksen. Buene er også fine stoppested for en rast. Ingen kan "okkupere" disse over lengre tid og ingen kan avvises, selv om noen allerede bor i bua. 

Dette er et viktig prinsipp. Buene har vært åpne for allmennheten i årtier og har vært brukt av mange. Ordningen avhenger av at alle rydder og ordner opp etter seg.

Oskampen til Gjendesheim – 28 km

Langs den stikka løypa mellom Oskampen og Gjendesheim finner du tre hytter for overnatting: Telegrafbue, Sandbakkbue og Nybue, alle med ulike fasiliteter og kapasitet.

Storeskag til Oskampen – 26,4 km

Mer majestetisk turterreng skal du lete lenge etter.

På den 26,4 km lange stikka løypa mellom Storeskag og Oskampen ligger Titrebue, som også har en åpen og en utleiedel.

Et stykke øst for Titrebue ved Perstjednet har fjellstyret en åpen bu i form av en en gapahuk. Her kan du overnatte under tak, men det er ingen madrasser eller kokemuligheter.

Skriurusten til Haldorbue/Storeskag – 12,7 km

Store urørte områder langt fra veier og hyttefelt venter deg, hvis du tar turen til Langsua og Jotunheimen.

Den stikka løypa mellom Skriurusten og Haldorbue eller Storeskag er 12,7km. Ca midt imellom ligger den åpne bua Plankebue som er et fint sted å stoppe for en rast.

Plankebue er ei av fjellstyrets åpne buer, og den kan ikke leies. Den er liten, men det er 3 sengeplasser og kokemuligheter.

Du kan selvfølgelig ta med deg hunden/hundene dine til alle hyttene, så lenge de ikke ligger i senger eller møbler. Vis hensyn til andre og fjern hundemøkk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS