Fiske:

OFA-kortet – fisk i over 500 vann i Oslo og omegn

Oslomarka er et overflødighetshorn av kortreiste fiskeopplevelser. Med ett fiskekort kan du fiske i hundrevis av vann, sjøer, elver og bekker rundt hovedstaden.

Fiske er en av mange aktiviteter du kan drive med bare noen kilometer fra Oslo sentrum. Du får solnedgangene på kjøpet.

Nordmarka, Bærumsmarka, Krokskogen, Østmarka og Sørmarka danner til sammen skogområdene som kalles Oslomarka.

Vannene i marka er vidt forskjellige. Du kan velge mellom små myrtjern hvor ørreten sipvaker etter fjærmygg i mai, større vann hvor en sildesluk kan friste en stor fiskespisende ørret, eller en av de store sjøene hvor du kan dorge en wobbler etter kanoen.

Oslomarka er nærområdet for de største drømmene. Her ser vi en voksen ørret fra et høytliggende tjern på Krokskogen.
Oslomarka er et oppkomme av kortreiste fiskeopplevelser.
Å smyge seg inn på sky skogsørret er godt for sjela.

Mange arter

Marka har abborvann, røyevann, gjeddevann og et utall ørretvann. I tillegg er det noen vann for moderne meite etter karpefisk, og noen vann hvor du kan fiske fra båt.

Oslomarka har det meste en sportsfisker kan ønske seg, og alt du trenger for å kose deg på telttur.

Mange barn har fått sine første turopplevelser i Nordmarka, og vi vet ikke om mange andre hovedsteder med muligheten for å sove under åpen himmel og ha flotte fiskeopplevelser, så nær bykjernen.

Frivillig innsats

Fiskeutsett i Oslomarka.
Mange av vannene i Oslomarka er helt avhengige av aktiv kultivering for å ha en ørretbestand. Oslomarka Fiskeadministrasjon står for jobben med å kultivere vannene i Oslomarka.

Kultiveringsarbeidet i Oslomarka gjøres hovedsakelig av frivillige, noe å tenke på når du forhåpentligvis har en feit markaørret på kroken.

Isfisket tar seg som regel opp utover nyåret. I marka har du vann med mye og liten abbor, som er fint når det viktigste er at poden skal få noe. Men du finner også vann med sær stor abbor og røye, mens isfisket etter gjedde ser ut til å ha blitt mer populært de siste årene. 

Følg med på rapporter om fiskeforholdene fra Oslomarka Fiskeadministrasjon. Sjekk også Skiforeningen for føre- og ismeldinger før du legger ut på tur.

Sesongen er lang

Harvefiske i Østmarka.
Fra isen går er harvefisket effektivt fram til nettene blir for lyse, gjerne rundt 20. mai. I slutten av august braker det løs igjen.

Isfisket kan bedrives så lenge isen er sikker, og når isen går er stangfisket igjen tingen i Osloskogenes mange vann og sjøer. Stangfisket i Oslomarka varer helt til isen legger seg. I veldig milde år kan ørreten la seg friste nesten helt til jul. Og når isen legger seg kan man fiske røye på varpene fra stålisen på høsten. Flere vann er også gode for abborfiske året rundt. 

Prøv gjerne harving før 20. mai og etter 20. august. Det tradisjonelle nattfisket med store markklyser stripende i overflaten er også effektivt på våren. Er du fluefisker bør du prøve store stripefluer i mørket, nær land.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS