Hytter:

10 hytter nær Oslo

Klar for et avbrekk i hverdagen? Unn deg en frihelg på en utleiehytte like ved hovedstaden.

Trulsrudkollen i Lommedalen har en av de beste utsiktene i marka.

Klar for en hytteferie, men ikke like klar for å reise så langt? På Inatur finner du ikke bare hytter i nasjonalparker, steinbuer og andre fantastiske hytter langt fra folk.

Du finner også en rekke flotte hytter i nærheten av der du bor.

Så hvis du er klar for å bytte ut betongen med skog og mark for en stund, her er ti utvalgte hytter nær Oslo:

1. Markahytte med Oslofjordens fineste utsikt

Hytta ligger svært fint til på toppen av en kolle, og har kanskje den fineste utsikten du kan få til Oslofjorden.
Er dette den beste frokostutsikten nær Oslo?
Tømmerhytta er lys og koslig, har 3-5 sengeplasser og spiseplass til 6.

Denne perlen finner du på Trulsrudkollen i Lommedalen, bare en kort kjøretur utenfor Oslo. Du kan også komme deg hit med buss.

Der veien stopper begynner eventyret. Du kommer deg til hytta til fots, på sykkel, ski eller truger avhengig av føreforhold. Det er ikke mer enn en kilometer før herligheten åpenbarer seg.

På Bærums sjuende høyeste topp har du fantastisk utsikt over Oslofjorden fra Tryvann til Drøbaksundet. Hytta ligger som den sydligste hytta på åskammen ovenfor Krydsbyløypa, med fri utsikt utover Bærumsmarka, Nordmarka, Holmenkollen, Oslo by og fjorden.

Hytta passer for et par, en familie eller en liten vennegjeng.

2. Østerdalshytta i Lommedalen i Bærum

Hytta er stor og har fine åpne områder utenfor som kan brukes til diverse aktiviteter.
Det tar rundt tre kvarter å komme fra veien til hytta.

Denne vakre og romslige markahytta ligger fint i terrenget på Tømmeråsen, bare 17 km i luftlinje fra Oslo sentrum.

Hytta har et stort og funksjonelt kjøkken. Det er også stor sitteplass ute, hvor bålpanna kommer til sin rett.

Den er bygd i 1930 og eies av Østerdølenes lag i Oslo. Hytta har sengeplass til 20 personer. Det er ca 1,5 km oppover på sti fra parkeringsplassen.

3. Sjøhytte på Hvaler med kajakker og båt

Fra hytta ser du rett over til Færder fyr. Den ene delen er glasset inn så du kan nyte utsikten på dager med kraftig vind.
Hytta er lys og romslig med utgang rett til plattingen. Den har alt du trenger av innlagt strøm, vann, dusj, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin, gassgrill og pizzaovn mm.
Godt utstyrt kjøkken hvor dere kan lage deilig sommermat til hele gjengen.

Denne hytta på på Asmaløy ble pusset opp i 2011 og har høy standard, kort vei til badestrand og gode solforhold. Utsikten er nydelig. Du ser rett mot Færder fyr fra hytta og en halv kilometer unna finner du Brattestø Marina med restaurant, isbar og mer. 

Du kan ikke kjøre helt fram men disponerer parkeringsplass for fire biler 350 meter fra hytta. Hytta på 90 m2 har ti sengeplasser og fire soverom. En stor innglasset terasse lar deg nyte kveldene selv på vindfulle dager. To kajakker og en robåt er tilgjengelig når du leier hytta.

4. Futgården på Gran – stor hytte nær Oslo

På Futgården kan du nyte vinternatta …

På Sagvollen er det oppkjørte skiløyper på vinteren som er knyttet sammen med løypenettet til Lygna, Lushaugen, Gjøvik og Oslo.

Det er også flere rundløyper som passer for alle aldere.

Hytta, som er på 70 km² ligger kun en snau time fra Oslo, har to soverom og åtte sengeplasser.

5. Skogshytte nær fiskevann på Hurumlandet

Hytta ligger like ved Stikkvannet. Her kan du få både ørret og røye! Hytta leies ut med båt og garn. Du kan også bare nyte den fine stemningen ved vannet.

Hytta som kalles "Brooklyn" er hyggelig og praktisk med super beliggenhet rett ved Stikkvannet, et nydelig sted å være både sommer og vinter.

Her kan du fiske i Stikkvannet og ta flotte turer i terrenget. Om vinteren går skiløypene rett forbi hytta.

6. Almenningshytta i Gran Almenning

Bare en liten time fra Oslo ligger denne nydelige plassen og venter på deg. Hytta er en flott base for friluftsliv hele året.

Almenningshytta til Gran Almenning ligger fint for seg selv i utkanten av hytteområdet ved Skjervetråkket. Hytta har innlagt strøm, men det meste av oppvarming er basert på fyring med ved.

Hytta har to soverom med fire senger på hvert rom. Utedo og ved i eget uthus. Flott uteområde ned mot vannet Skjelbreia hvor hytta disponerer egen båt som ligger i båthus like ved.

I barmarksesongen er det fine muligheter for fotturer i området. Like i nærheten av hytta går det blant annet blåmerket sti til toppen av Skjerveknatten (678 moh.).

På vinteren er det gode muligheter for langrennsturer i de flotte skiløypene til Skjerva Løypelag og Øståsen Skiløyper. Området er også spennende for jegere.

7. Håkenstadhytta i Gran Almenning

Hytta ligger ved bredden av vannet Vassbråa, har store og fine utearealer og gode jakt-, fiske- og turmuligheter i øyeblikkelig nærhet.

Hyggelig, liten hytte på 40 m2, flott beliggende ved vannkanten av Vassbråa, sentralt i Gran Almenning.

Hytta er på 40 m2, har to soverom, og egner seg for 2 – 4 personer. 

Oppvarming skjer med ved, og matlaging på gasskomfyr. Hytta har gasskjøleskap. Vann du i et brønnhus på Sagvolden, 3 – 400 m. unna, eller i Vassbråa om sommeren.

Gran Almenning forvalter jakt og fiske i området.

8. Hallangspollen ved Drøbak. Panoramautsikt

Plattingen er som skapt for å nyte lange kvelder ute.

Solrik og idyllisk hytte i usjenert og stille område. Hytta har panoramautsikt over Hallangspollen ved Drøbak.

Stor naturtomt der det er mange muligheter for uteaktiviteter, samt mye moro på trampolinen og i lekehytta for barna.Kort avstand til brygge og badestrand. Innlagt strøm, vann og avløp. Mange trapper opp fra bilparkering til hytte. Absolutt ikke egnet for rullestol.

9. Perla i Sandefjord

Perla ligger like ved stranda og har nydelige uteområder dere kan boltre dere på.
Kort vei til en nydelig og barnevennlig sandstrand.
Panoramautsikt over sjøen fra stua.

Superkoselig hytte i Skjelvika i Sandefjord, bare 50 meter fra saltvann. 200 meter unna finner du en flott badestrand (Skjellvika badestrand.) Hytta har et flott uteområde med gressplen for barna. Kyststien og de flotte turmulighetene den leder til ligger like ved.

Fra den åpne løsningen for stue og kjøkken kan du gå rett ut på den store terrassen hvor du finner en sofagruppe og spisebord og stoler. Hytta har god standard, innlagt strøm og vann, kjøkken med stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, brødrister, vannkoker og kaffemaskin, samt stue med sofagruppe, peisovn, TV og internett.

Hytta har ni sengeplasser og fem soverom.

10. Hytte ved Rødvann, midt i "Hurumskauen"

Hytta ligger fint til ved Rødvannet, i hjertet av Hurummarka.

Idyllisk hytte i flotte rolige omgivelser midt i Hurummarka, ca 1 time fra Oslo. Rødvann ligger rett utenfor døren med mulighet for padling, fiske og bading.

Her kan du også leie kano eller kajakk av utleier og dra på kanoturer med hytta som base.

Statskog forvalter jakt på småvilt og rådyr i området.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS