Tour de Fishspot:

Etappe 3 – Juvelen Vangrøfta

Touren fortsetter fra Sømåkvolvet til denne lille perlen av en ørretelv i Dalsbygda 650 meter over havet.

Tilslag – en kilosørret har tatt en tørrflue i Vangrøfta.
Tilslag – en kilosørret har tatt en tørrflue i Vangrøfta.

Vangrøfta er av mange beskrevet som å ha en perfekt størrelse for lett enhånds fluefiske, og når fisken er fin i tillegg er det ikke rart elva er attraktiv. En konsekvens av det er at det i dag bare selges 10 kort per døgn i fluesonen her. 

Kortene i "prime-time" går fort unna, så vil du ha en sjanse til å oppleve Vangrøfta på sitt beste må du sitte klar til neste år når kortene legges ut for salg. Det skjer vanligvis rundt 20. februar.

God plass

Har du fått kort kan du boltre deg på den 15 km lange. Det er med andre ord god plass for hver fisker. Hvis du har fått kort fra midten til slutten av juni kan du forvente flotte døgnflueklekkinger, godt med vakende fisk, og få andre fiskere. 

Før døgnfluene kommer i gang kan du også ha et veldig fint tørrfluefiske når fjærmyggen dominerer i begynnelsen til midten av juni. Det kan også være godt fiske på seinsommeren og høsten, så lenge vannstanden ikke er for lav. 

Elva har perfekt størrelse og renner gjennom et nydelig seterlandskap.

God ørretbestand

Ørretbestanden i elva er god. Kilosfisk er relativt vanlig, og betydelig større eksemplarer fins. Vangrøfta er veldig følsom for nedbør og stiger raskt etter regnvær. Heldigvis synker den fort igjen. Som i andre småelver er ofte fisken mest var på lav vannstand, og lettere å lure på litt høyere vannstand. Man finner som regel vakende fisk, men det er ingen garanti for fangst – bare en garanti for moro!

Prøv gjerne nedenfor demningen også. Der kan du også få harr, men merk at dette er et annet kortområde.

Få flere fisketips

Meld deg på nyhetsbrevet og få tips om fiske, hytter og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS