Fiske:

Over 200 båter for medlemmer av NJFF

Norges Jeger- og Fiskerforbund satser hardt på å gjøre livet bedre for sportsfiskerne. Blant annet har de over 200 båter medlemmer kan låne i flotte fiskevann. Les om båtene og få tips om noen utvalgte båtvann.

Som medlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund kan du velge å vrake i båter over hele landet. Denne ligger i Gutulia i Femundsmarka.

Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er landets eneste riksdekkende organisasjon for jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge. De har rundt 120.000 medlemmer, fordelt på 550 lokalforeninger og 19 regionlag. NJFF er en av eierne av Inatur AS.

– De over 200 båtene lokalforeningene våre låner ut til medlemmene har gitt virkelig mange flotte natur- og fiskeopplevelser. Det syns vi er skikkelig fint, sier kommunikasjonssjef i NJFF, Håvard S. Andersen.

Prosjektet kalt "Mine båter" har vokst både i antall båter og hvor mange som bruker dem. Det startet med 100 båter av typen Viking 440, en en 14 fots aluminiumsbåt som tåler en støyt og bare veier 78 kg.

Da prosjektet ble lansert i 2015 ble båtene booket 246 ganger. Året etter hadde ordningen blitt mer kjent, samtidig som antallet båter hadde økt. Resultatet ble 1886 bookinger. I 2023 hadde det økt til 4555.

Flotte fiske- og naturopplevelser

– Å komme seg ut på vannet er en flott naturopplevelse i seg selv. Du kan også komme til øyer som ellers er totalt utilgjengelig, og det kan unektelig gi turen det lille ekstra. Det er også en kjensgjerning at du må ut i båt for å komme til de beste fiskeplassene i mange fiskevann.

Nå har medlemmer av NJFF tilgang til over 200 båter rundt om i landet. Noen er plassert på sjøen, andre på fjellet eller i innlandet. Båtene er låst med kodelås.

– Vi jobber hardt for å få enda flere båter inn i ordningen på enda flere vann, sier Andersen.

Kanskje kommer det en NJFF-båt til et vann nær deg ganske snart.

På nettsiden www.minebaater.no. På kartet kan du se hvor båtene ligger i dag. Når du bestiller en båt, mottar du en e-post med bekreftelse og koden til låsen på båten. Båtene kan bestilles for maks tre dager av gangen.

Båt. Barn. Fiske. NJFF.
Det startet med hundre båter. Nå er tallet mer enn doblet, og flere skal det bli framover ifølge NJFF:

Utvalgte vann med NJFF-båt

1. Jonsvannet i Trondheimsmarka

Jonsvannet forvaltes av Trondheim Omland Fiskeadministrasjon, mens Trondheim JFF står for båten. Jonsvatnet består av 3 nesten adskilte basseng; Litjvatnet, Storvatnet og Kilvatnet. I Litjvatnet er det mest gjedde, med innslag av en og annen ørret og røye. Det største bassenget er Storvatnet, og her finnes en stor bestand av røye, og en middels bestand av ørret og gjedde. Kilvatnet har både gjedde, ørret og røye. Mulig tynn bestand av lake. Jonsvannet er drikkevann for Trondheim. Det er viktig at folk som ferdes i området respekterer drikkevannsrestriksjonene.

Finn båten her

2. Øyungen i Nordmarka i Oslo

Øyungen er et spennende vann i Nordmarka, lett tilgjengelig med buss, bil og sykkel fra Skar i Maridalen. Vannet har ørret, abbor, røye og sik. Fluefiskere med flytende farkost søker gjerne hit når døgnfluene klekker fra begynnelsen av mai, til de største (E. vulgata) avslutter ballet år om annet fra begynnelsen av juni til begynnelsen av juli. Stor fisk viser seg gjerne under vulgataklekkingene. På dagtid vaker fisken som regel et stykke utpå vannet.

Finn båten her

Finn fiskekort på Inatur:

Fiske i Oslomarka - Oslomarka Fiskeadministrasjon

3. Storfjorden i Vestre Slidre

Ved utløpet av Buaråne finner du denne båten og redningsvester. Her har også Vestre Slidre fjellstyre laget en flott rasteplass med benker, bord og toaletter. Storfjorden er et stort reguleringsmagasin med abbor, ørekyte og ørret. Ørreten er tallrik og av god kvalitet. Det er tillatt å bruke medbrakt påhengsmotor. 

Finn båten her

Finn fiskekort på Inatur:

Vestre Slidre statsallmenning

4. Tverrvatnet i Rana

Båten ligger langs E12, på Tverrvatnet i Rana Kommune. Parkering tilgjengelig rett ved båten. Området har kjempefine muligheter for fiske etter ørret og røye og turer i behagelig terreng. I Tverrvatnet har du ørret og røye i alle størrelser. Gode muligheter for telting på vest- og sørsiden.

Finn båten her

5. Takvatnet i Målselv

Takvatnet i Målselv er et rikt vann med røye og ørret. Stor fisk av topp kvalitet er ikke uvanlig. Det er lett adkomst med bilveg helt frem til vannet og båten og en gapahuk i området. Gode muligheter for å sette opp telt. Takvatnet har blitt utsatt for både overbeskatning og uheldige fiskeutsettinger. Heldigvis klarte lokale ildsjeler og forskere å gjennomføre en formidabel snuoperasjon. I dag er vannet førsteklasses og storørreten har gjenoppstått.

Finn båten her

Få flere fisketips i innboksen

Få nyhetsbrevet med tips om fiske, hytter og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS