Opplev Østerdalen på Telstad gård

Det er mange måter å oppleve Norge på. Hva med et lett tilgjengelig og komfortabelt gårdsopphold med god mat, og mange mulige aktiviteter?

Skrevet av

Inatur Norge

Telstad gård ligger i Tolga kommune, praktisk talt på bredden av Glomma og midt i Kvennan Fluefiske, et av Norges beste områder for fluefiske etter harr og ørret.

Kvennan Fluefiske starter ved Eidsfossen og er en 15 km lang sone i Glomma. Her kan du med andre ord boltre deg fritt. Elva er variert, men oversiktlig og lett tilgjengelig med vadere på normal vannstand.

Dette gjør at du har et enormt produktivt fiskeareal å forsyne deg av. Du trenger ikke fiske samme kulp to dager på rad, selv om du ligger en uke på Telstad.

Telstad gård er perfekt plassert for de som vil utforske Kvennan Fluefiske, en 15 km lang fluesone med grov ørret og mye stor harr. Foto: Bjørnar hansen

Men Telstad har langt mer enn bare nærhet til fiskeplassene å by på. Bygningene på det tradisjonsrike gårdstunet fra 1770-tallet har beholdt mye av utseendet fra den tiden, men inne er det gjort betydelige oppgraderinger fra datidens norm.

At vertskapet på Telstad har en spesiell interesse for gamle hus er lett å se hvis man besøker stedet. Foto: Bjørnar Hansen
Bygningene er betydelig oppgradert innendørs, men har beholdt sin opprinnelige sjarm. Foto: Bjørnar Hansen

Du finner flere unike overnattingsmuligheter på Telstad. Både Hovedhuset, Fjøset med Stallen, og Bua er tilrettelagt for en god natts søvn og en minneverdig opplevelse. Hovedhuset. Fjøset og Stallen ligger på gården. Bua ligger på gården der vertskapet bor, 2 km unna Telstad.

Skulle du mangle noe er aldri vertskapet langt unna.

Hovedhuset på Telstad er et sted for de verdifulle øyeblikkene.  Foto: Bjørnar Hansen

Hovedhuset har 14 sengeplasser fordelt på fem soverom. Det har alle fasiliteter, inkludert WiFi. 

Fjøset har seks sengeplasser på to rom og alle nødvendige fasiliteter, inklusive WiFi. 

Bestill Fjøset

På samme gårdstun som hovedhuset finner du Fjøset og Stallen. De kan bookes sammen, eller med Stallen som en egen enhet. Foto: Bjørnar Hansen

I tillegg til å tilby overnatting i Hovedhuset, Fjøset med Stallen, og Bua på gården Selund der vertskapet bor, kan Telstad også håndtere større møter, feiringer og arrangementer.

I Fjøset kan det dekkes opp til langbord opptil 45 personer, og på låven er det egnet for «låvefest» og intimkonserter sommerstid.

Telstad gård kan også være behjelpelig med mat av høy kvalitet fra lokale produsenter.

I Gammeldalen er et stort område med spor etter siste istid, et nasjonalt vernet kvartærgeologisk område. Det er spennende å gå opp på høye eskere og ned i dødisgroper. Her kan vi også finne rester etter kullbrenning og gamle fangstgraver. Telstad ordner guiding på etterspørsel. Foto: Mali Hagen Røe

Du kan velge og vrake mellom aktiviteter. Eller hva med en tredagers opplevelsespakke med overnatting på tradisjonelt gårdstun, fluefiske med lokal kjentmann og jakt etter gamle fangstgraver og dødisgroper?

Ønsker du å utforske fiskemulighetene med hele familien, så ordner Telstad gård også det for deg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Kultur Lesetips for hytteturene

Hva skal du lese på hytteturen? Her får du ti tips om turlitteratur som setter turen i et nytt perspektiv.

Hytter 10 hytter ved skisporet

Har du planlagt skiferien? På Inatur finner du de fineste hyttene, mange med skiløyper som nærmeste nabo. Her er ti utvalgte.

Hytter 10 hytter i og ved Langsua nasjonalpark

Langsua har nydelige turområder, gode fiskevann og spennende jaktmuligheter. Her finner du ti hytter i og ved nasjonalparken.