Hytter:

Møt forfatterne bak "Koieboka" på Ingstadfestivalen

Marius Nergård Pettersen og Thor Gotaas har skrevet "Koieboka" om koienes kulturhistorie og alt du kan bruke dem til. Forfatterne kommer til Ingstadfestivalen for å ta oss med inn mellom grove tømmervegger. Inatur samarbeider med Ingstadfestivalen og gir deg sjansen til å vinne billetter.

Marius Nergård Pettersen og Thor Gotaas har skrevet 'Koieboka.' Møt dem på Ingstadfestivalen for å høre mer om de eventyrlige koiene og deres historie, og hvordan du kan oppleve dem selv.
Marius Nergård Pettersen og Thor Gotaas har skrevet "Koieboka." Møt dem på Ingstadfestivalen for å høre mer om de eventyrlige koiene og deres historie, og hvordan du kan oppleve dem selv.

Koieboka

- Historiene om det lille hjemmet i skogen

Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen

Gyldendal Norsk Forlag AS

Innbundet. Norsk Bokmål, 2023

"Koieboka" er en herlig blanding av kulturhistorie og friluftsliv skapt i et unikt samarbeid mellom Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen, to av landets fremste formidlere på feltet. 

Sammen tar de oss ut i suset fra tretoppene og formidler koienes viktige posisjon, fra skogsarbeidernes røffe tilværelse til hvordan du selv kan oppleve dagens friluftsliv i de samme byggene.

I århundrer har tømmerkoier vært boliger for skogsarbeidere, eneboere, røvere og andre med tilknytning til naturen. I dag er de samme koiene en levende del av historien og noen av landets beste utgangspunkt for friluftsliv.

Koier i Norge, ofte gamle og enkelt utstyrte bygninger, har en rik historie knyttet til skogsarbeid og er i dag tilgjengelige for turgåere som ønsker overnatting på sine vandringe.

Hundrevis av koier alle kan bruke

Visste du for eksempel at du har hundrevis av koier til (nesten) fri disposisjon spredd utover i mange av de flotteste naturområdene i landet? Det får du vite mye mer om under foredraget.

Statskog har nemlig over 120 åpne buer i norsk natur, mange i svært gode områder for jakt og fiske og alle kan bruke dem.

"Koieboka" gir et innblikk i det harde livet til skogsarbeidere for over 100 år siden og viser hvordan koier kan brukes i dag, med mange av dem plassert i naturskjønne og vernede områder. 

Boka inneholder også bilder av disse flotte stedene og gir deg tips om turer fra koie til koie.

Vinn billetter til Ingstadfestivalen

Inatur er offisiell samarbeidspartner med Ingstadfestivalen. Følg oss på Facebook for en sjanse til å vinne strømmebilletter til festivalen.

Ingstadfestivalen

Her finner du billetter til Ingstadfestivalen.

Festivalen skjer i stua til Helge og Anne-Stine Ingstad på Brattalid. Antall billetter til det fysiske arrangementet er derfor begrenset til 80 (to deler, 40 deltakere på hver.) Foredragene strømmes også live så alle kan få de med seg.

Følg Inatur på Facebook for en sjanse til å vinne strømmebilletter. 

Mer informasjon: www.ingstadfestivalen.no

Instagram: @ingstadfestivalen

Facebook: facebook.com/ingstads

Kontakt: info@ingstadfestivalen.noPowered by Labrador CMS