Ingstadfestivalen:

Et dypdykk i natur, eventyr og historiefortelling

Festivalen går av stabelen 16. februar på Brattalid, Helge og Anne-Stine Ingstads tidligere hjem. Det er begrenset med plass i stua til Ingstad, men alle kan få med seg foredragene som strømmes live rett fra stua. Inatur samarbeider med festivalen. Følg oss på Facebook for å vinne strømmebilletter.. 

Ingstadfestivalen på BRattalid.
Ingstadfestivalen foregår i stua på Brattalid , hvor Helge og Anne-Stine Ingstad bodde. Her ser vi Jens Kvernmo på en tidligere festival.

Praktisk informasjon om Ingstadfestivalen:

Her finner du billetter til Ingstadfestivalen.

Festivalen skjer i stua til Helge og Anne-Stine Ingstad på Brattalid. Antall billetter til det fysiske arrangementet er derfor begrenset til 80 (to deler, 40 deltakere på hver.) Foredragene strømmes også live så alle kan få de med seg.

Følg Inatur på Facebook for en sjanse til å vinne strømmebilletter. 

Mer informasjon:
www.ingstadfestivalen.no

Instagram:@ingstadfestivalen

Facebook: facebook.com/ingstads

Kontakt: info@ingstadfestivalen.no

Festivalen, som arrangeres for tredje gang, vil bli strømmet live fra Brattalid, stedet som en gang var hjemmet til Helge og Anne Stine Ingstad. Dette er en foredragsfestival dedikert til historier og opplevelser knyttet til natur og eventyr. 

Dette året fokuserer festivalen på å få fram fortellinger fra noen av Norges fremtredende formidlere og eventyrere. Målet er å tilby et variert program som speiler Ingstads eventyrlige liv og forhold til naturen. 

Kun 80 plasser

Det er kun 80 publikumsplasser til salgs på Brattalid, så her må man være raskt ute hvis man ønsker å oppleve den unike stemningen i Ingstads tømmerstue. Men arrangementet er også tilgjengelig for et bredt publikum gjennom strømming.

Eirik Sandberg Ingstad, barnebarnet til Helge og Anne Stine Ingstad, står i spissen for organiseringen av festivalen sammen med regissør og Produsent Nils Lund. 

Frister foredragene på Ingstadfestivalen? Følg Inatur på Facebook for en sjanse til å vinne strømmebilletter. Du finner billetter til både det fysiske arrangementet og strømming på Ingstadfestivalens nettsider.

Program

Del 1

18:30-18:45 - Min bestefar Helge Ingstad

Innledning med Helge Ingstads barnebarn Eirik Sandberg Ingstad 

18:45 -19:30 Norges Koier

Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen har i høst utgitt 'Koieboka'. Sammen skal de ta oss med ut til suset fra tretoppene og fortelle om koienes viktige posisjon, fra skogsarbeiderens røffe tilværelse til hvordan du selv kan oppleve dagens friluftsliv fra de samme byggene.

1930:-20:00 -Filmvisning 'I Helge Ingstads fotspor gjennom Canada' 

Kun tilgjengelig via strømming. Opplev 1998-ekspedisjonen som utforsket Canadas villmark for å finne Helge Ingstads legendariske hytte ved 'Elgsjøen'

Del 2

Arkeolog Carine Rosenvinge.
Arkeolog Carine Rosenvinge kommer til Ingstadfestivalen for å fortelle om funnene fra Elgsrudboplassene i Østmarka.

20:00-20:20 Carine Rosenvinge: På sporet av steinalderpionerene

På slutten av siste istid, for ca.11.000 år siden, kom de første menneskene til kysten av Norge. Disse gruppene kom padlende langs kysten fra Sør-Skandinavia. Noen kilometer fra den store brefronten slo de leir, i et nakent landskap med kalde gufs fra innlandsisen og store isfjell som gled nedover fjorden. Hva drev dem nordover mot iskanten? Var det nødvendighet? Eller var det nysgjerrighet og eventyrlyst? 

Carine Rosenvinge er arkeolog ved kulturhistorisk museum og har ledet flere store steinalderundersøkelser på Østlandet. Noen utgravninger gjør ekstra inntrykk og er en kilde til undring og kunnskap i lang tid etterpå. Undersøkelsen av Elgsrudboplassene i Østmarka var en slik uforglemmelig opplevelse. Carine vil fortelle om hva de fant, og hva det kan fortelle oss om vår fjerne fortid.

20:20-21:30 Den siste eventyrer, Odd Eliassen i samtale med Stein P. Aasheim

Odd Eliassen er en eventyrer av den gamle sorten, fra den gang man kjørte 6000 kilometer i en folkevognbuss for å bestige det høyeste fjellet Afghanistan eller klatre et fjell i Afrika.

Odd var første nordmann på Mt. Everest, han var den første til å bestige Trollveggen, han var den første på ski gjennom Dronning Maud Land i Antarktis, og han har utallige førstebestigninger i norske fjell og fjellvegger. Men aldri har han skrevet et ord om ekspedisjonene sine, aldri har han holdt et foredrag. 

På Ingstadfestivalen møter vi han i samtale med Stein P. Aasheim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS