Hyttetur på Senja med fiskestang og fjellstøvler

På Senja kan du fiske laks, sjøørret, ørret, røye, torsk, kveite, sei, brosme, lange, uer og mer, omgitt av mektige fjell. På Inatur finner du hyttene.

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Magnus Beyer Brattli

Drømmer du om hoppende laks, sjøørret, fjellfisk og havfisk i midnattsol i flott natur? Vil du ha alt det på en gang, gjerne med noen fantastiske turmuligheter i nabolaget?

Senja er stedet!

Den store øya i Troms er kanskje mest kjent blant laksefiskere for Laukhelle-Lakselvavassdraget.

Og med god grunn. Lakselva på Senja er virkelig et flott sted å svinge stanga, men Senja har så veldig mye mer å by på!

Bo ved et sjøørretvann

Tranøybotn Jeger- og Fiskerforening leier ut hytta Tennvassbu ved Tennvatnet. Tenna er 5 km lang og er fredet for fiske, men fisken tar du i vannet!

Tennvatnet ligger skjermet til, men du kan kjøre helt fram. TIlrettelagt fiske for bevegelseshemmede.

På Senja finner du mange flotte sjøørretbestander som kan gi gode fangster og fiskeminner. Denne fangsten er fra Tennvatnet, hvor du kan leie hytta Tennvassbu.

Ett fiskekort, tre vassdrag

Foreningen selger også ett fiskekort for tre lakseførende vassdrag:

Vassdragene er Tenna/Tennvatnet, Ånderelva og Vardnesvatnet. I Tennvatnet og Vardnesvatnet kan du få både laks og sjøørret på stille vann, omtrent som på innsjøer på de britiske øyer. I Ånderelva foregår fisket i elva.

Flott høstlaks på enhånds. Denne ble meldt inn på laksebørsen for Ånderelva av Henri Juhani Palsa.

De tre vassdragene er spennende for både store og små fiskere. Tradisjonelt fluefiske og dupp og flue er effektive metoder, både etter laks og sjøørret.

Senja har også mange muligheter for innlandsfiske, både på privat grunn og hos Statskog.

Opplev naturen på Senja

Oksneset og Ersfjorden sett fra Tungeneset. Senja er full av steder som dette. Foto: Ximonic (Simo Räsänen) CC BY-SA 3.0

Senja kalles ofte et Norge i miniatyr, og det er mye sant i det. Det er kort vei fra åpent hav til høye fjell, og alt i mellom er lett tilgjengelig.

Hva med å kombinere fiske i Ånderelva med en overnattingstur i Ånderdalen nasjonalpark? Gå til til Åndervatnet. Der finner du de nye og åpne husværene Ånderbu og Åndergamma, som Statskog har satt opp. Begge overnattingsstedene har to sengeplasser og en uforglemmelig utsikt.

Og ikke glem havet. Det bugner av torsk og sei, og blåskjellene er feitere enn du trodde var mulig ...

Hytter på Senja:

Trollheimen på Senja er en flott hytte på 60 m2 like ved Ånderdalen nasjonalpark. Hytta har fem sengeplasser og tre soverom. Bilvei helt fram. Bestill hytta her.
Fra den nye laftahytta ved Storvatnet er det bare 20 meter til den nærmeste fiskeplassen. 700 m fra vei. Fire sengeplasser. Bestill hytta her.
Tennvassbu har bilvei helt fram, sjøørretfiske i bakgården og sengeplass til ti store og små fiskere på tre soverom. Bestill hytta her.

Tranøybotn og omegn JFF har tre utleiehytter på Senja. Uansett om du velger Tennvassbu, Trollheimen eller den nye laftehytta ved fiskevannet Storvatnet, er du midt i begivenhetens sentrum.

Hos Statskog finner du enda flere turtips for Senja.

God tur!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, fiske og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Hytter På hyttetur i Sjøørretriket

Våren er tiden for sjøørretfiske. Møt Bjørn Tore Kjølholt som jobber for sjøørreten i prosjektet Sjøørretriket, og sjekk hyttene hvor du kan fange den.

Fiske Hytter Strivasshytta i Lierne – flotte turer og store og små ørretvann

Strivasshytta er et funn av en villmarkshytte, og et svært godt utgangspunkt for fiske, turer og jakt.

Fiske Hytter Savalen - isfiskeeldorado med feite røyer, lokkende løyper og flotte hytter

Er du på jakt etter et vintereldorado med flott natur, ski-out og ikke minst "fish-out"?