Hyttetur på Senja med fiskestang og fjellstøvler

På Senja kan du fiske laks, sjøørret, ørret, røye, torsk, kveite, sei, brosme, lange, uer og mer, omgitt av mektige fjell. På Inatur finner du hyttene.

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Simo Räsänen

Drømmer du om hoppende laks, sjøørret, fjellfisk og havfisk i midnattsol i flott natur? Vil du ha alt det på en gang, gjerne med noen fantastiske turmuligheter i nabolaget?

Senja er stedet!

Den store øya i Troms er kanskje mest kjent blant laksefiskere for Laukhelle-Lakselvavassdraget.

Og med god grunn. Lakselva på Senja er virkelig et flott sted å svinge stanga, men Senja har så veldig mye mer å by på!

Bo ved et sjøørretvann

Tranøybotn Jeger- og Fiskerforening leier ut hytta Tennvassbu ved Tennvatnet. Tenna er 5 km lang og er fredet for fiske, men fisken tar du i vannet!

Tennvatnet ligger skjermet til, men du kan kjøre helt fram. TIlrettelagt fiske for bevegelseshemmede.

På Senja finner du mange flotte sjøørretbestander som kan gi gode fangster og fiskeminner. Denne fangsten er fra Tennvatnet, hvor du kan leie hytta Tennvassbu.

Ett fiskekort, tre vassdrag

Foreningen selger også ett fiskekort for tre lakseførende vassdrag:

Vassdragene er Tenna/Tennvatnet, Ånderelva og Vardnesvatnet. I Tennvatnet og Vardnesvatnet kan du få både laks og sjøørret på stille vann, omtrent som på innsjøer på de britiske øyer. I Ånderelva foregår fisket i elva.

Flott høstlaks på enhånds. Denne ble meldt inn på laksebørsen for Ånderelva av Henri Juhani Palsa.

De tre vassdragene er spennende for både store og små fiskere. Tradisjonelt fluefiske og dupp og flue er effektive metoder, både etter laks og sjøørret.

Senja har også mange muligheter for innlandsfiske, både på privat grunn og hos Statskog.

Opplev naturen på Senja

Oksneset og Ersfjorden sett fra Tungeneset. Senja er full av steder som dette. Foto: Simo Räsänen/CC BY-SA 3.0

Senja kalles ofte et Norge i miniatyr, og det er mye sant i det. Det er kort vei fra åpent hav til høye fjell, og alt i mellom er lett tilgjengelig.

Hva med å kombinere fiske i Ånderelva med en overnattingstur i Ånderdalen nasjonalpark? Gå til til Åndervatnet. Der finner du de nye og åpne husværene Ånderbu og Åndergamma, som Statskog har satt opp. Begge overnattingsstedene har to sengeplasser og en uforglemmelig utsikt.

Og ikke glem havet. Det bugner av torsk og sei, og blåskjellene er feitere enn du trodde var mulig ...

Hytter på Senja:

Trollheimen på Senja er en flott hytte på 60 m2 like ved Ånderdalen nasjonalpark. Hytta har fem sengeplasser og tre soverom. Bilvei helt fram. Bestill hytta her.
Fra den nye laftahytta ved Storvatnet er det bare 20 meter til den nærmeste fiskeplassen. 700 m fra vei. Fire sengeplasser. Bestill hytta her.
Tennvassbu har bilvei helt fram, sjøørretfiske i bakgården og sengeplass til ti store og små fiskere på tre soverom. Bestill hytta her.

Tranøybotn og omegn JFF har tre utleiehytter på Senja. Uansett om du velger Tennvassbu, Trollheimen eller den nye laftehytta ved fiskevannet Storvatnet, er du midt i begivenhetens sentrum.

Hos Statskog finner du enda flere turtips for Senja.

God tur!

Flere eventyr? Sjekk Lahko nasjonalpark og flere langturtips.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, fiske og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Hytter 10 tips til uforglemmelige ferier i Norge

De beste feriene er ikke dyreste, men de som gir de beste minnene. Her får du tips til til norgesferien du aldri glemmer.

Fiske Tips fra lokalkjente Finn ørreten i Oslomarka

Vil du prøve fiskelykken i Oslomarka, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Her får du de beste tipsene fra Oslomarka Fiskeadministrasjon til hvor markaturen...

Fiske Hytter Langtur 10 drømmeturer til Statskogs åpne koier

Visste du at Statskog har over 120 åpne buer i norsk natur, mange i svært gode områder for jakt og fiske? Visste du at alle kan bruke dem? Her får du ti tips...