Rypejakt:

Bo eksklusivt nær svært gode rypeterreng i Finnmark

Ønsker du en helt spesiell finnmarksopplevelse denne rypejakta finner du den på Ekkerøy i Varanger eller Stuenes Lodge i Porsanger. Booker du før 12. mai kan du sikre deg jaktkort i noen av Norges beste rypeterreng.

Ekkerøy sett fra luften
Ekkerøy er et magisk sted med rikt fugleliv, svært gode rypebiotoper i umiddelbar nærhet og gode muligheter for å finne roen etter endt jaktdag.

Nyttig informasjon

Booker du før 12. mai kan du sikre deg jaktkort.

Kvotene på ryper i Finnmark settes av Finnmarkseiendommen hvert år.

For mer informasjon kontakt: 

Ekkerøy
Telefon: 90 89 15 58
post@ekkeroy.net

Stuenes Lodge
Telefon: 98017068
even@journeys.no

 

Rypejakt i Finnmark trenger ingen nærmere beskrivelse. Fylket er rikt på småvilt og tynt befolket. Selv om jegere fra resten av landet strømmer nordover når det nærmer seg jaktstart, er det sjelden trengsel på vidda. Kanskje ikke så rart når 70.000 innbyggere deler på et område på størrelse med Danmark.

Det er ikke vanskelig å trives som rypejeger med hund i Finnmark. Noen vil si det er som å komme til himmelen.

Landskapet i Varanger er flatt, med større og mindre elver som renner gjennom de flate dalførene. Det er lite vegetasjon, selv nede ved havnivå.

Ekkerøy

Ekkerøy er en halvøy i Varangerfjorden med veiforbindelse helt fram til døra, bare 10 minutter fra Vadsø flyplass. Øya er en perle i seg selv, med utsikt rett ut i storhavet, rike fuglebestander og flott turterreng. Det er to fuglereservater for trekkende fugler på øya. 

På den sørlige delen av Varangerhalvøya bretter rypeterrengene seg ut i alle retninger. På det flate landskapet. Den ene slake dalen etter den andre sloss om oppmerksomheten på det flate landskapet.

På Ekkerøy kan du dele en leilighet med en kompis, enten de koselige boenhetene i Bedehuset eller i de moderne leilighetene på stedet. Hvis dere er tre passer Emeliehuset, et vakkert og tradisjonelt verneverdig finnmarkshus med moderne fasiliteter på kjøkken og bad. Du ser de forskjellige tilbudene fra Ekkerøy under.

Både Varanger og Porsanger kommune har store områder med gode rypebestander og -biotoper.

Stuenes

Ett kvarters kjøring sørover  fra Lakselv finner du Stuenes Lodge. Lodgen ligger like ved Lakselva i Porsanger. Stuenes tilbyr skreddersydde opplevelser hele året. For rypejegere er lodgen glimrende plassert, med kort vei til ypperlige og varierte rypebiotoper.

Terrenget strekker seg fra havnivå til Halkavarri på 1045 moh som høyeste punkt. Mye av terrenget er preget av små knauser og daler med tjern og vann tett i tett. Et veldig spennende område, som også har svært godt ørretfiske.

For både Ekkerøy og Stuenes gjelder det å booke før 12. mai. Da kan du sikre deg jaktkort.

1. Ekkerøy – Emeliehuset

Emeliehuset er et vakkert og verneverdig hus som gir deg en ypperlig ramme for høstens største opplevelser.
Huset er møblert i klassisk 50/60-talls stil.
Kjøkkenet er moderne og fint og har alt du trenger for en flott jaktferie.

Dette vakre og tradisjonelle huset på Ekkerøy ligger bare et steinkast fra havet. Det er verneverdig og ble bygd i 1947. Moderne fasiliteter på kjøkken og bad. Møbler og innredning er i klassisk 50760-talls stil.

2. Ekkerøy – Bird View Apartments

Leilighetene på Ekkerøy har god utsikt til fuglefjellet og Varangerfjorden.
Bird View Apartments har lyse og fine rom og utsikt av en annen verden.
Her bor du godt og kan starte hver dag uthvilt.

Moderne leiligheter med flott standard som deles av to jegere. Ekkerøy har en fantastisk beliggenhet og utsikt, med store villmarksområder med gode jaktterreng og lavt jakttrykk i umiddelbar nærhet. De store vinduene vender rett ut mot Varangerfjorden og lager en spektakulær ramme for kvelden etter en lang jaktdag.

Leilighetene kommer komplett med fullt utstyrt kjøkken, stort kjøleskap og vaskemaskin. Det finnes også en sauna i separat bygg som dere kan benytte. Ekkerøy ligger kun 10 minutter fra Vadsø lufthavn, men man kan også fly direkte fra Oslo til Kirkenes og kjøre derfra (ca 2,5 time).

3. Bedehuset på Ekkerøy

Det koselige bedehuset har stått støtt i vinden i over 100 år, og er en nydelig ramme for flotte jaktopplevelser på Varangerhalvøya.
Bedehuset er innredet i 60-tallsstil.
Her kan du sovne til lyden av bølger som treffer kysten.

Bedehuset på Ekkerøy har stått der siden 1911. Leilighetene har gode fasiliteter med to soverom og fire sengeplasser på to plan. Flislagte bad, kjøkken og stue med 60-talls-stil. Femti meter fra havet står den finske vedfyrte saunaen som kan gi deg en opplevelse du vil huske.

Etter en lang høstdag i rypefjellet kan du sovne til lyden av bølger som slår mot øststranda.

4. Stuenes Lodge

Den store stua med den flotte peisen har vært åsted for mange gjenfortellinger av jakt- og fiskehistorier opp gjennom tidene.
Med god plass til deilige middager er Stuenes Lodge et ypperlig samlingspunkt for vennegjengen etter en spennende dag i terrenget.

Bygd som en lakselodge ved bredden av Lakselva i Porsanger, en av Norges aller beste storlakselver. Stuenes Lodge har alle fasiliteter inkludert sauna, vedfyrt badestamp og fiber. Lodgen ligger kun 15 minutter fra Lakselv lufthavn og ca 2,5 time fra Alta med kort vei til noe av det beste rypeterrenget man finner i Finnmark. 

5950,- per natt for inntil 6 personer inkludert jaktkort.

Få flere tips på mail:

Meld deg på vårt nyhetsbrev med tips om jakt, hytter og fiske i Norge.

Powered by Labrador CMS