Tour de Fishspot:

Etappe 6 – Grimsa i Grimsdalen

Når det meste av snøen i Rondane har smeltet, er det tid for å besøke elva Grimsa i Grimsdalen.

Fluesona i elva Grimsa i Grimdalen. Natt. Fullmåne.
Elver formes av og former landskapet. De former også fisken og derfor fiskerne, og drar oss mot dem som møll mot en åpen flamme. Her fra fluesonen i Grimsa i Grimsdalen.

Er du så heldig og flink at du lander en av de store fiskene som svømmer i Grimsa, kan du sannsynligvis ikke tenke deg vakrere fisk, ei heller vakrere omgivelser. Grimsdalen er av mange ansett som verdens vakreste seterdal, og elva er vakker som få. 

Men det klare vannet gir utfordringer. Her må du bevege deg sakte, og helst oppstrøms. Bruk veldig god tid på å studere elva og se etter fisk. Grimsa er betydelig klarere og derfor mer krevende enn både Vangrøfta og Engeråa. Du må ha lange fortommer, og som regel tynn spiss. 

Observer mer, kast mindre

Det viktigste er dog tilnærmingen. Klare elver med sky fisk belønner tålmodige fiskere som bruker øynene mer enn de bruker stanga.

Blindfiske frarådes. Sjansen for å skremme en fisk er betydelig større enn å fange en på måfå. Og en skremt fisk har en tendens til å skremme flere.

Ørretfangst fra Grimsa fluesone.
Når du finner prikkete gull i Grimsa har du gjort noe riktig.
Fluefiske, harr, Grimsa fluesone
Harren trives i det krystallklare kalde vannet i Grimsa.

Lokale spesialiteter

Det kan være en god ide å bruke litt tid på å besøke et av de mange seterutsalgene i dalen. Lokal ost, pølse og øl kan få selv en fangstløs dag til å framstå som perfekt.

Overnatt gjerne på Kvebergsøya, en gammel gård fra 1600-tallet, for en unik grimsdalsopplevelese.

Nesten to mil fluesone

Fluesonen er 18 km lang og det selges kun 10 fiskekort per døgn. Du får med andre ord godt armslag. Kortsalget starter 1. mars kl. 09.00. 

Få fisketips rett i innboksen

Meld deg på Inaturs nyhetsbrev om fiske, hytter og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS