Tour de Fishspot:

Etappe 11 – tilbake til Rena

Vi sparte noe av det beste til slutt. Rena har blitt en av Norges aller beste ørretelver og ørret over to kilo på tørt, er minst like sannsynlig der som i de beste deler av Indre Finnmark.

Høstfisk fra fluesonen i Renaelva

Denne gangen snek vi langs land bevæpnet med vårfluepupper og korte kast inn i sene nattetimer på jakt etter stor ørret. Lite kan måle seg med puppefesten i Rena når det først setter i gang.

Det er bare å trene på underhåndskast, buskkast og kast i svarte natta. Det er ikke alltid så elegant, og det kan være svært frustrerende. Både fordi det er bekmørkt, og lys kan skremme fisken, og fordi både ørret og harr kan bli veldig selektiv. har du. ikke riktig fluemønster og teknikk kan du ofte pakke sammen. 

Ditt livs ørret?

Belønningen når du gjør det riktig kan være ditt livs ørret. Og vakorgien som setter i gang når det er mange vårfluepupper på vannet er verdt opplevelsen i seg selv.

Vil dere variere kan dere fiske flere andre elver på det samme fiskekortet. Og ikke glem at det kan være like bra utenfor som innenfor fluesonen.

Få fisketips på mail

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS